Threads uygulaması, yasağa rağmen Apple’ın Çin App Store’unda İlk 5’e girdi

İş Parçacığı, Meta’nın yeni sosyal ağ platformuInstagram’dan Facebook’a Batılı sosyal uygulamaların yasaklandığı Çin’de hızla zemin kazanıyor.

Perşembe sabahı Pasifik Saati itibariyle, Instagram tarafından tanıtılan Twitter klonu, lansmanından sadece bir gün sonra Apple’ın Çin App Store’unun sosyal ağ kategorisinde beşinci sırada yer aldı.

Bu, uygulamanın Büyük Güvenlik Duvarı tarafından engellenmiş olmasına rağmen, yani Çin anakarasındaki kullanıcıların platforma bir VPN veya sanal özel ağ gibi bir sansürü atlatma aracı aracılığıyla erişmesi gerektiği anlamına gelir.

App Store sıralamaları, yeni uygulama yüklemeleri gibi metrikleri hesaba katar. Konular şu anda yalnızca yüz milyonlarca aktif kullanıcısı olan Çinli sosyal devlerin ardından geliyor. XiaohongshuWeChat (aylık 1 milyardan fazla kullanıcı), QQ ve Weibo.

Çin’in en başta Konuları engelleyip engellemediği belli değil. Çevrimiçi sansürü izleyen bir kuruluş olan Greatfire.org, gösterir www.threads.net alan adının 4 Temmuz’dan beri Çin’de kullanılamadığını.

rent a car 34

Great Firewall’un sansür sistemi tarafından yasaklanmışken Facebook, Instagram ve Twitter’ın App Store’da uzun süredir mevcut olduğu göz önüne alındığında, Çin App Store’da Threads’in varlığı o kadar da şaşırtıcı değil. Threads’in Meta’nın Çin’de halihazırda mevcut olmayan sunucularından birine bağlanması mümkündür.

App Store’da Threads’e sahip olmak, Apple’ı Pekin’in mirasıyla uygulamaları kaldırmaya yönelik potansiyel eleştirilerle yüzleşmek zorunda kalmaktan da kurtarıyor; Avrupa Birliği ülkelerini atla veri gizliliği karmaşıklıkları nedeniyle şimdilik.

Diğer durumlarda, Batılı sosyal uygulamalar, ancak önemli bir ilgi gördükten sonra Çinli sansürcülerin radarına giriyor. Örneğin, canlı ses uygulaması Clubhouse hızla engellendi ve Çin App Store’dan çekildi Politik olarak hassas konuları özgürce tartışmak için bir Çinli kullanıcı selini çektikten sonra. Merkezi olmayan bir protokol üzerine kurulu Jack Dorsey destekli Twitter rakibi Damus, Çin App Store’dan kaldırıldı. “Çin’de yasa dışı olan içerik.”

Çin’de yabancı bir sosyal uygulama başlatmanın tek meşru yolu, LinkedIn’in yaptığı gibi katı içerik filtreleriyle yerel olarak uyumlu bir sürüm geliştirmektir. Ancak bu tür işlemler, kullanıcı deneyiminden ödün verir ve içerik izleme nedeniyle bakımı pahalı olabilir. LinkedIn’in ağ sitesi Çin’den çekildi 2021’de.

Bu gelişmekte olan bir hikaye. Güncellemeler için takipte kalın.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın