Proton, şifre yöneticisi Proton Pass’ı piyasaya sürdü

Birkaç ay sonra Proton Pass’ın açılışı, Uçtan uca şifreli e-posta hizmeti Proton Mail’in arkasındaki şirket olan Proton, şifre yöneticisini resmi olarak herkese sunuyor. Bir hatırlatma olarak Proton Pass, bireyler ve (yakında) aileler için uçtan uca şifreli bir şifre yöneticisidir.

Hesabınızın olduğu her web sitesi ve hizmet için farklı, gelişmiş bir parola kullanmanıza yardımcı olduğundan herkes bir parola yöneticisi kullanmalıdır. Bu şekilde, bir hizmet bir veri ihlaliyle karşı karşıya kaldığında çevrimiçi hesaplarınız nispeten güvende kalır. Hedeflenen sitede şifrenizi değiştirebilir ve devam edebilirsiniz.

Parola yöneticileri söz konusu olduğunda birkaç seçenek vardır. Bazı kurumsal düzeyde parola yöneticileri, örneğin 1Şifre Ve Dashlane sizi etkileyebilecek yeni bir veri ihlali olduğunda belgeleri saklama ve güvenlik uyarıları alma gibi birçok özellik sunar.

Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi web tarayıcılarının da kendi yerleşik şifre yöneticileri vardır. Özel ürünlerden daha sınırlıdırlar, ancak ücretsizdirler. Apple’ın işletim sistemleri (macOS, iOS vb.), Apple’ın ekosistemini seven kişiler için gerçekten iyi çalışan yerleşik bir parola yöneticisi de sunar.

Proton Pass’ın beta sürümüyle oynadım ve bir parola yöneticisinden bekleyeceğiniz tüm temel özellikleri sunuyor. Masaüstünde (Chrome, Firefox, Edge ve Brave) bir tarayıcı uzantısı olarak mevcuttur ve şirketin ayrıca iOS ve Android için mobil uygulamaları vardır.

Web’de masaüstünde gezinirken, Proton Pass, tarayıcınızdaki varsayılan parola yöneticisinden görevi devralır. Örneğin, e-posta hesabınızda oturum açarsanız, Proton Pass kimlik bilgilerinizi Proton’un parola yöneticisine kaydetmenizi isteyecektir. Yeni bir hesap oluşturursanız, Proton Pass sizin için benzersiz bir şifre oluşturabilir.

iPhone’da Proton Pass, Safari ve mobil uygulamalarda parolaları otomatik olarak doldurmak için kullanılabilir. Oturum açma bilgileriniz ve parolalarınız, cihazlar arasında otomatik olarak senkronize edilir.

Proton Pass’ta sakladığınız her şey, şifreler (elbette), aynı zamanda e-posta adresleri, URL’ler ve notlar dahil olmak üzere uçtan uca şifrelenir. Proton, kullanıcı anahtarınıza sahip olmadıkları için kullanıcı verilerinizin şifresini çözemez.

Şirket, güvenlik uzmanlarının güvenlik modelini doğrulayabilmesi için Proton Pass’ı açmayı planlıyor. Güvenlik denetimleri, güvenlik raporları ve bir hata ödül programı da olacak.

Oturum açma bilgilerine ek olarak, Proton Pass kullanıcıları tek seferlik parolalar için üretim kodlarını saklayabilir, böylece parola yöneticisi onların iki faktörlü kimlik doğrulayıcısı olabilir. Kullanıcılar, kredi kartı bilgileri ve sosyal güvenlik numaraları gibi çevrimiçi hizmetlerle ilgili olmayan hassas bilgiler için de notlar oluşturabilir.

Proton Geçişi sonucu SimpleLogin’in satın alınması, SimpleLogin ekibinin Proton Pass üzerinde çalıştığı bir e-posta takma adı başlangıcı. Kullanıcılar gerçek e-posta adreslerini paylaşmak istemiyorlarsa e-posta takma adları oluşturabildikleri için Proton, SimpleLogin’in mevcut ürününden yararlanıyor. Gelen e-postalar Proton Mail gelen kutusuna yönlendirilir. Artık bu takma ada ihtiyacınız yoksa onu silebilirsiniz; e-posta takma adı artık çalışmayacaktır.

Genel olarak, Proton Pass, 1Password’ün tüm özelliklerine sahip değildir, ancak sağlam bir parola yöneticisidir. Yerel bir masaüstü uygulaması güzel olurdu. Kredi kartı otomatik doldurma da yararlı olacaktır. Ancak Proton Pass’ın temel sürümü, birden fazla cihaz desteğiyle ücretsizdir.

Kullanıcılar ayrıca 10 yerine sınırsız e-posta takma adı ve daha önce bahsettiğim iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini içeren premium abonelik alabilirler. Yakında, kullanıcıların parolalarını aile üyeleri ve arkadaşlarıyla güvenli bir şekilde paylaşabilmeleri için paylaşılan kasalar oluşturma özelliğini de içerecek. Halihazırda bir Proton abonesiyseniz, Proton Pass için premium özellikler Proton’un aile planı. Aksi takdirde, Proton Pass’ın premium sürümü, abonelik süresine bağlı olarak aylık 2,99 ila 4,99 ABD doları arasında olacaktır.

Ana e-posta adresiniz olarak Proton Mail kullanıyorsanız, e-posta takma adı özelliği Proton Mail e-posta adresinizle sorunsuz bir şekilde bütünleştiği için Proton Pass özellikle ilgi çekici olabilir. Proton Pass ayrıca, ücretsiz teklifiyle yeni kullanıcıları Proton ekosistemine çekmenin bir yolu haline gelebilir. Şirket son zamanlarda aştı 100 milyon kullanıcı hesabı.

Görsel Kaynakları: Proton

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın