Kuş stoku, ters hisse senedi bölünmesi haberleriyle %11 düştü

Ortak mikromobilite şirketi Bird’ün hisse fiyatı, şirketten sonraki mesai sonrası işlemlerde %10,8 veya yaklaşık iki sent düştü. söz konusu bir ters hisse senedi bölünmesi yayınlayacaktı. Hareket, Bird’ün New York Menkul Kıymetler Borsası’na uyum sağlama girişimidir. listeden çıkarma bildirimi aldı çok düşük ticaret için.
Haber, Bird’ün haber vermesinden bir hafta sonra gelir. zayıf ilk çeyrek kazançlarışirketin hem gelir hem de yolcu sayılarında düşüş kaydettiği . Bird maliyetleri düşürmeyi başardı, ancak bu, yatırımcıları scooter şirketinin karlılık elde edebileceğine ikna etmeye yetmedi.
NYSE, Bird’e ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında, hisse fiyatı art arda 30 işlem günü boyunca 1 doların altında işlem gördükten sonra bir listeden çıkarma bildirimi yayınladı. Bir dizi maliyet düşürme önlemine rağmen — düşen iş kolları, personel çıkarma, yönetici yeniden yapılandırma Ve onlarca kârsız pazar bırakarak — Bird, hisse senedi fiyatını uyum bölgesine geri getiremedi.
Bird CEO’su Shane Torchiana yaptığı açıklamada, “Hissedarlarımızdan gelen mesajı çok net bir şekilde duyduk, 2023’te bir işletme olarak nakit üreten olma hedefimize odaklanmaya devam ederken, tersine bir bölünme yatırımcıları çekme fırsatlarımızı genişletiyor” dedi. ifade.
Bird’s hissesi Perşembe gününü 0,11 dolardan kapattı. Piyasalar Cuma günü açıldığında, Bird 1/25 bölünmüş bazda ticarete başlayacak.
1 Mayıs itibariyle, yaklaşık 286,8 milyon A Sınıfı adi hisse senedi ve 34,5 milyon X Sınıfı adi hisse senedi vardı. Ters hisse bölünmesinin ardından Bird, yaklaşık 11,5 milyon A Sınıfı hisseye ve yaklaşık 1,4 milyon X Sınıfı hisseye sahip olacak.
Eskiden Helbiz olarak bilinen Micromobility.com, halka açık diğer tek paylaşımlı mikromobilite şirketidir. Mart ayı sonlarında şirket ayrıca bir ters stok bölünmesi Nasdaq’ın minimum fiyat teklifi olan 1$’a tekrar uyum sağlama girişimi olarak 1/50 oranında. Bu aynı zamanda şirketin markasını Micromobility.com olarak değiştirdiği zamandı.
30 Mart’ta Helbiz’in hissesi 0,12 dolardan kapandı. Ertesi gün yeni “MCOM” koduyla açıldığında 3,66 dolardan işlem görüyordu.
Perşembe günü MCOM, iki aydan kısa bir süre içinde yaklaşık %85 düşüşle 0,55 dolardan kapandı.
Umarım, Bird’ün aşkına, Micromobility.com’un başarısızlığı, bu ters hisse bölünmesinin ardından kendi hissesinin nasıl performans göstereceğinin bir göstergesi değildir.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada