VW’nin yazılım kolu Cariad, ABD merkezli CEO olarak yarı iletken uzmanını işe aldı

Volkswagen’in yazılım kolu kariad şirketin yeni CEO’su Scott Runner da dahil olmak üzere yarı iletken uzmanlarıyla ABD teknoloji merkezini güçlendiriyor.
Runner, Qualcomm gibi şirketlerde donanım ve yarı iletken ekipleri oluşturan 30 yıllık bir kariyere sahip ve atanması, Cariad’ın ve dolayısıyla VW’nin ABD’de daha fazla yarı iletken kapasitesi oluşturmak için bir hamleye işaret ediyor.
Konuya yakın kaynaklara göre Cariad, yakın zamanda Tesla ve Apple’dan Santa Clara ofisine katılan üst düzey yarı iletken uzmanlarını da işe aldı.
Küresel yarı iletken kıtlığı otomotiv endüstrisini sert bir şekilde vurdu, bu nedenle Cariad’ın ve buna bağlı olarak VW’nin arzını daha makul bir fiyat noktasında güvence altına almak istemesi mantıklı. Elektrikli araçlar, gazla çalışan araçlardan daha fazla çip kullanır ve günümüzde çoğu yeni elektrikli araç da dahil olmak üzere VW’nin ID.4’ü – ayrıca yüksek performanslı bilgi işlem gerektiren otomatik sürüş özellikleri ve yüksek teknolojili bilgi-eğlence sistemleri vaat ediyor.
Cariad Kıdemli Başkan Yardımcısı Klaus Hofmockel, TechCrunch’a “Yarı iletken spesifikasyonu ve geliştirmeye dahil olmamızın nedenleri, platformlarımızın performansını güvence altına almak, tedarik zincirini güvence altına almak ve Grup genelinde daha fazla maliyet etkinliği elde etmektir” dedi.
Hofmockel’e göre ABD’de Cariad için çalışan yaklaşık 250 çalışan var ve şirket yarı iletken geliştirme, test etme ve analiz için kurum içi uzmanlığını geliştirmeye devam edecek.
“Nihayetinde hedefimiz, geleceğin otomotiv çiplerini yarı iletken üreticileriyle eşit bir zeminde birlikte yaratmak ve tasarlamaktır” dedi.
Cariad ayrıca sektörde uzun vadeli ortaklıklar kurarak yarı iletken değer zincirinin bir parçası olmak istiyor. şirket zaten Qualcomm ile ortak oldu Ve ST Mikroelektronik Cariad’ın yardımlı ve otomatikleştirilmiş sürüş işlevlerini etkinleştirmek için tasarlanmış yazılım platformu için çipler üzerinde sistem sağlamak.
Hofmockel, “Bu ortaklıkların çok önemli bir parçası, karşılıklı bilgi aktarımıdır” dedi. “Bir otomotiv şirketi olarak güvenlik, kalite ve sağlamlık açısından çipler için özel gereksinimlerimiz var. Örneğin, çipler arabada 100.000 saatten fazla dayanabilmeli ve kontrol üniteleri her zaman – aşırı durumlarda, 15 yıl boyunca açık olmalıdır. Ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışarak, bu gereksinimlerin iletilmesini ve karşılanmasını sağlayabiliriz.”
Cariad’ın yeni yarı iletken ekibi, düşük bilgi işlemi standartlaştırmanın yanı sıra yüksek performansta ortak tasarımı teşvik etmeye de odaklanacak. Hofmockel. Düşük bilgi işlem, araçtaki çeşitli elektronik bileşenlerin ve sistemlerin – motor kontrolü ve pencerelerin açılmasından bağlantı ve sürücü yardım sistemlerine kadar – ağırlığı, boyutu ve güç tüketimini ve ayrıca maliyetleri en aza indirecek şekilde entegre edilmesine yardımcı olur. Yüksek performanslı bilgi işlem, otonom sürüş ve kestirimci bakım gibi özellikleri destekleyen gelişmiş sensörlerden ve güç algoritmalarından veri almak için gereklidir.
“Orta ve uzun vadede araçlarımızda bulunan yüksek performanslı bilgisayarların kendi ihtiyaçlarımıza göre tasarlanmasını hedefliyoruz” dedi. “Bu, tüm Volkswagen Grubu markalarından müşterilerimiz için en iyi performansı sunmamızı sağlayacak.”
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada