Tüm yeni Apple pillerinde 2025 yılına kadar %100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanılacak

Tüketici elektroniğinin çevresel etkisini azaltmak için şirketlerin yapabilecekleri uzun bir liste var. Cihaz geri dönüşümünün teşvik edilmesi ve üretim ve tedarik zinciri süreçlerinin güncellenmesinin yanı sıra sistemlerin onarımını kolaylaştırma da önemli. Cihazlarda geri dönüştürülmüş malzeme kullanmak da bu yapbozun büyük bir parçası – bu iyi bir tanıtım ve çevre için daha iyi. Kazan-kazan.

Google ve Samsung gibi şirketler bu çabalara eğildi – ikincisi şu şekilde harika bir görsel sağlıyor: geri dönüşümlü balık ağları. Neredeyse tam bir yıl önce bugün (Dünya Günü yaklaşıyor millet), elma kaydetti ürünlerde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını iki katına çıkardığını ve 2025 yılına kadar ambalajlarda plastiği ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi.

Bu sabah, şirket duyurdu iPhone, iPad, Apple Watch ve MacBook’lar da dahil olmak üzere pillerinde %100 geri dönüştürülmüş kobalta geçmek için aynı son tarih. Şirketin belirttiğine göre piller, şirketin kullandığı kobaltın “önemli bir çoğunluğunu” tekelinde tutuyor. Kobalt, hem madencilik uygulamaları açısından hem de metalin madenciliği yapan insanlar üzerindeki doğrudan etkisi açısından kaba bir maddedir. İşte bir Koruyucu hikayesi 2021’den itibaren – korkunç şeyler.

Bu sabah yayınlanan bir sürümde, Apple notları,

Apple, son üç yılda yüzde 100 sertifikalı geri dönüştürülmüş kobalt kullanımını önemli ölçüde genişletti ve 2025 yılına kadar Apple tarafından tasarlanan tüm pillere dahil edilmesini mümkün kıldı. 2022’de Apple ürünlerinde bulunan tüm kobaltın dörtte biri geri dönüştürülmüş malzemeden geldi. önceki yıl yüzde 13’ten.

Görsel Kaynakları: Elma

Hareket, alüminyum, tungsten ve nadir toprak metalleri dahil olmak üzere önemli malzemeler için benzer girişimleri takip ediyor. Ayrıca, daha genel olarak, Apple’ın 2030 yılına kadar karbon nötrlüğüne yönelik uzun süredir devam eden çabasının bir parçası.

Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, “Bir gün ürünlerimizde yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler kullanma hedefimiz, Apple 2030 ile el ele çalışıyor: 2030 yılına kadar karbon nötr ürünler elde etme hedefimiz,” diyor. “Her iki hedefe de aciliyetle çalışıyoruz ve bu süreçte tüm sektörümüzde yeniliği ilerletiyoruz.”

Yapbozun büyük bir parçası, doğal olarak, kobaltın daha eski, ömrünü tamamlamış cihazlardan geri dönüştürülmesidir. Beş yıl önce şirket, Papatya robotik kolmalzemeleri iPhone’lardan ayırır ve ayırır.

Elma diyor,

Apple, 2019’dan bu yana Daisy tarafından çıkarılan pillerden 11.000 kilogramdan fazla kobaltın geri kazanıldığını ve ardından ikincil piyasaya geri döndürüldüğünü tahmin ediyor. Daisy ayrıca geleneksel elektronik geri dönüşüm süreçlerinde büyük ölçüde kaybolan nadir toprak elementlerinin geri kazanılmasına da yardımcı olur.

Apple’ın XR hedefleri ışığında bir başka ilginç not da, insan işçilere sökme sürecinde rehberlik etmek için iş ortaklarına gönderdiği “tepegöz tabanlı artırılmış gerçeklik sistemi” (gönderinin üst kısmında görülüyor).

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın