Huawei Mate 50 için yeni iddia

Huawei Mate 50 için yeni iddia



Söylentilere bakılırsa, Huawei Mate 50 serisi gelecek ay resmiyet kazanacak. Yeni bir iddiaya nazaran, standart Mate 50 modeli Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyle gelecek. Bu da laf mevzusu telefonun LTE yardımıyla sınırlı kalacağını gösteriyor. Huawei’nin henüz duyurulmamış Kirin 9000S işlemcisini ise Mate 50 Pro modelinde kullanması planlanıyor.

TechyPreacher rumuzlu kullanıcı tarafınca Weibo’da meydana getirilen paylaşıma gore, Mate 50 BOE tarafınca üretilmiş Full HD+ çözünürlüğünde olan bir OLED ekranla gelecek. Bu ekranın büyüklüğü 6.38 inç geçmeyecek. Yenileme hızı ise 120 Hz olacak.

Mate 50’de ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. Modülde toplamda üç kameranın olacağı ve diğer iki kameranın da 50 megapiksel çözünürlüğe haiz olabileceği belirtiliyor. 8 GB RAM, 128 veya 256 GB depolama kapasitesi, HarmonyOS 3 işletim sistemi de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Huawei Mate 50 serisiyle beraber bir ilan daha yapabilir

Huawei’nin Mate 50 serisiyle birlikte X Mage ismini taşıyan resim biriminin de duyurusunu yapabileceği söyleniyor. Bu birimin fotoğraf konusunda Leica’dan doğan malumat ve birikim boşluğunu doldurması planlanıyor.

Huawei Mate 50 serisinin ne zaman resmiyet kazanacağı belirsizliğini koruyor. Çinli üreticiden henüz bir açıklama gelmezken, sızıntıların artması resmi duyurunun oldukça uzak olmadığını gösteriyor.

kaynak: teknoblog.com