TikTok profilinize kimin baktığını nasıl görebilirsiniz?

LinkedIn ve TikTok’un ortak noktası nedir? Bazı durumlarda artık profilinizi son 30 gün içinde kimlerin görüntülediğini görebilirsiniz.

TikTok, TechCrunch’a TikTok profil görünümlerinin artık küresel olarak kullanılabileceğini doğruladı. özellik ilk oldu benekli Ocak 2022 gibi erken bir tarihte uygulamanın kodunda tersine mühendisler vardı, ancak ilk başta yalnızca belirli bölgelerde kullanılabiliyordu. Bu özellik açılıp kapatılabilir, bu da sosyal medyada biraz meraklı olmayı seven herkes için iyi bir haber.

TikTok’un destek sayfasına göre özellik yalnızca 16 yaş üstü ve 5.000’den az takipçisi olan kullanıcılara sunuluyor. Belki de bunun nedeni, TikTok’ta çok popülerseniz, profilinize bakan tüm insanların uzun bir listesini görmenin … çok fazla olabileceğidir. Veya bu kullanıcıların kendilerini korumak için olabilir (yüksek profilli bir yıldızın bir şekilde profilinize girdiğini hayal edin?).

TikTok Profil Görünümleri özelliğinin ekran görüntüleri

Görsel Kaynakları: TikTok, TechCrunch tarafından ekran görüntüleri

TikTok profil görüntüleme geçmişi nasıl açılır:

  1. Profil sayfanızda, Ayarlarınıza gitmek için sağ üst köşedeki üç çizgili simge menüsüne dokunun.
  2. ‘Ayarlar ve Gizlilik’i tıklayın.
  3. ‘Gizlilik’i ve ardından oradan ‘Profil Görüntülemeleri’ni tıklayın.
  4. Burada son otuz gün içinde profilinize kimlerin baktığını görebilirsiniz. TikTok profil görüntülemelerini açmak veya kapatmak için profil görüntüleme geçmişinin yanındaki simgeyi değiştirin.

Profilinizi kimlerin görüntülediğini yalnızca siz görebilirsiniz, ancak bu özelliği açarsanız, başkalarının da profillerini görüntülediğinizi görmelerine izin vermiş olursunuz.

Neyse ki, TikTok profil görünümlerini manuel olarak etkinleştirmeniz gerekiyor – bu otomatik değil, bu yüzden dün eski sevgilinizin profiline baktıysanız endişelenmeyin. Özelliği zaten açmadıysanız bilemezler. Ayrıca özelliği istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.

TikTok profil görüntülemeleri nasıl kapatılır:

  1. TikTok uygulamasının alt kısmındaki ‘Gelen Kutusu’ sayfasına tıklayın.
  2. Birinin profilinizi görüntülediğine dair bir bildirime tıklayın.
  3. “Profil görünümleri” sayfasına girdikten sonra sağ üst köşedeki “Ayarlar” simgesine dokunun.
  4. “Profil görüntüleme geçmişi” sayfasının yanındaki simgeyi kapalı duruma getirin.

Bu ayarlara, ayarlarınızdaki 3 satırlı menü simgesine gidip Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik > Profil görünümleri > Profil görüntüleme geçmişi’ni seçerek de erişebilirsiniz.


kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın