Snap, Sounds kitaplığını genişletmek için yeni müzik lisanslama anlaşmaları imzaladı

Snap, kapsamını genişletmek için birden fazla müzik şirketiyle anlaşma imzaladı. Ses kitaplığıinsanların Snaps ve Stories’de şarkı klipleri kullanmasına olanak tanıyan sosyal uygulamanın ürünü.

Şirket, katılan şirketlerin ABD merkezli UnitedMasters, Hollanda merkezli BUMA/STEMRA ve SUISA Digital Licensing AG olduğunu söyledi. Buna SUISA: İsviçre, AKKA/LAA: Letonya, Albautor: Arnavutluk, Armwriter: Ermenistan, Autodia: Yunanistan, COMP: Pakistan, EAÜ: Estonya, GCA: Gürcistan, LATGA: Litvanya, SOZA: Slovakya, Abramus Digital: Brezilya, Soundreef: İtalya ve çok sayıda doğrudan lisans veren yayıncı.

Snap, UnitedMasters’a kaydolan şarkıcı ve şarkı yazarlarından bir “seçme”nin SoundLibrary’de bulunacağını söyledi. Ayrıca BUMA/STEMRA ve SUISA Digital’in kütüphanesi, yerel sanatçılardan sesler ekleyecektir.

Snap Küresel Müzik Ortaklıkları Başkanı Ted Suh yaptığı açıklamada, “Yeni araçlar oluşturmaya ve küresel olarak müzik endüstrisi ilişkilerini geliştirmeye devam ederken Snapchat Sounds deneyimini genişletmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

“Daha geniş bir müzik yelpazesi sunarak, keşfetmeyi mümkün kılmak ve dünyanın dört bir yanındaki Snapchat kullanıcılarının sevdikleri müzikle kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmelerini kolaylaştırmak istiyoruz.”

Şirket, UnitedMasters ile çalışan gelişmekte olan sanatçıların hibe almaya hak kazanacağını söyledi. Sound Creator Fonu. Snap, bu programı geçen yıl DistroKit ile ortaklaşa başlatarak ayda 100.000 ABD dolarına kadar (veya gelecek müzisyenlere ayda 5.000 ila 20 şarkı) ödül vermek için başlattı.

Bu hibe aynı zamanda sanatçılara izleyiciyle “alaka” kurma konusunda yaratıcı destek sağlıyor. Snap, popüler lisanslı şarkıları Sounds çalma listelerine dahil eder, böylece insanlar bunları platformdaki video kliplerde kullanabilir. Bu şirket anlaşmasıyla yeni sanatçıların dahil edilmesiyle, bu 20 sıraya girmek için daha fazla rekabet olacak.

İlk kez Snap yayınlandı 2020’de Sounds ürünü TikTok’un müzik keşfi için bir yuva haline gelmesine yanıt olarak. Yıllar içinde şirket, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birden fazla etiketle anlaşmalar imzaladı: Warner Music Group, Merlin (bağımsız şirket üyeleri dahil), NMPA, Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music, Kobalt BMG Music Publishing ve Evrensel Müzik Grubu. Ayrıca, kitaplığında 9.000’den fazla bağımsız müzik yayıncısından ve plak şirketinden içerik bulunur.

Bu yılın başlarında YouTube, Creator Music adlı yeni bir müzik lisanslama aracı ABD’deki tüm YouTube İş Ortaklığı Programı katılımcıları tarafından kullanılabilir

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın