Polestar 4, arka camı yüksek çözünürlüklü ekranla değiştirir

rent a car 34

Kutup Yıldızı Polestar 4’ü tanıttı ikinci SUV Aslında, teknik olarak bir SUV coupé, yani bir SUV’un alanına ve dört kapısına, ancak bir coupé’nin eğimli tavanına ve aerodinamiğine sahip.

Polestar 4’ün dikkatleri üzerine çekmesini sağlayan pek çok yeni özelliği var, ancak en cesur tasarım tercihi, dikiz aynasının olmaması olmalı. Bunun yerine, sürücüler geri giderken kabinlerinde tavana monte edilmiş bir arka kameradan gerçek zamanlı bir besleme görüntüleyen ekranlara bakacaklar.

Volvo yan ürünü, bunun sürücüye sadece arka camdan dışarı bakarak elde edeceklerinden daha geniş bir görüş alanı sağladığını söylüyor. Ayrıca bazı sürücülere endişe vermesi de kaçınılmazdır. Bir kaya o kamerayı kırarsa veya besleme bozulur ve çalışmayı durdurursa ne olur? Arka cam olmaması, teknik zorluklar durumunda yedek olmaması anlamına gelir, bu nedenle Polestar, sokaklara ne getirdiğinden oldukça emin olmalıdır.

Şirket, arka camı karıştırma kararının bir tasarım mantığı olduğunu ve bunun ilk olarak Polestar Precept konsept otomobiliyle test edildiğini söylüyor.

Polestar Tasarım Başkanı Maximilian Missoni yaptığı açıklamada, “Polestar Precept ile, arka camı kaldırarak ve entegre bir güvenlik rolü oynayan okuma başlığını daha da geriye iterek, çarpıcı yeni bir yolcu deneyiminin ön izlemesini yaptık” dedi. “Bu, artık arka yolcuların SUV coupé’mizde benzersiz bir deneyim yaşayabileceği anlamına geliyor.”

Arka camın ortadan kaldırılması, arka yolcuların başlarının ötesine uzanan uzun bir cam tavana da izin veriyor. Cam tavan, yolcuların ihtiyaçlarına göre şeffaf veya opak olarak değişebilen elektrokromik işlevsellik veya akıllı cam ile gelebilir.

kutup yıldızı 4

Polestar 4, bir SUV’un ferahlığına ve bir coupe’nin eğimli tavanına sahiptir. Görsel Kaynakları: Kutup Yıldızı

Dışarıdan, arabanın kendine göre bir hızı var. Kapı kolları geri çekilebilir ve çerçevesiz camlar arabanın gövdesiyle aynı hizadadır. Alçak burun, onu Polestar’ın şimdiye kadar ürettiği en hızlı üretim modeli yapmak için gereken aerodinamiği sağlar — 0’dan 100 km/s hıza 3,8 saniyede çıkabilir ve maksimum 544 hp güç çıkışına sahiptir.

Polestar 4, hem çift hem de tek motorlu versiyonlarda mevcut olacak. Çift motorlu versiyon, yarı aktif süspansiyon özelliklerine sahip olacak ve böylece konfordan ödün vermeden sportif performansa ulaşacak.

Her iki uzun menzilli versiyonda da 102 kWh’lik bir pil bulunacak ve çift motorun hedef menzili 350 mil olacak. Tüm versiyonlar 200 kW DC ve 22 kW AC şarja sahiptir ve araçtan yüke kapasiteler için çift yönlü şarj da dahildir.

Polestar 4, Geely’nin sahibi olduğu Hangzhou Körfezi’ndeki yenilenebilir enerjiyle çalışan bir üretim tesisi için Kasım 2023’te planlanan üretimle birlikte ilk olarak Çin’de piyasaya sürülecek.

Polestar, 2024’ün başlarında Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik de dahil olmak üzere diğer pazarlarda lansman yapmayı planlıyor.

Polestar 4, 2 ile 3 arasında bir yerde, yaklaşık 60.000 $ olarak fiyatlandırılacak.

Polestar 4 teknik özellikleri

Sürücüler, Polestar 4’ün akıllı bilgi-eğlence sistemine, Apple CarPlay’e ve Google ürünlerine 15,4 inçlik bir ekrandan erişebiliyor. Görsel Kaynakları: Kutup Yıldızı

Günümüzün tüm yeni EV’leri gibi, Polestar 4 de teknolojiyle doludur ve “özerk bir geleceğin” ulaşılması zor hedefine doğru yavaşça ilerliyor.

Otomobilin bilgi-eğlence sistemi, Android Automotive OS ve ön taraftaki 15,4 inçlik bir ekrandan erişilebilen Qualcomm’un Snapdragon Kokpit Platformu tarafından destekleniyor.

Apple CarPlay dahildir ve Google, Google Asistan, Haritalar ve Play dahil olmak üzere yerleşiktir. Böylece sürücüler, “Hey Google, beni en yakın şarj istasyonuna götür” veya “Hey Google, ‘Despacito’ çal” gibi şeyler diyebilir ve yol tarifleri veya melodiler, Harman Kardon ses sisteminden akarsu olarak gelir. 12 hoparlör seçeneği.

Arka yolcuların oynaması için ön koltukların arasına monte edilmiş ikincil bir medya ve klima kontrol ekranı da var.

Fakat bekle! Fazlası var! Ekranlar, yani. Daha fazla ekran var çünkü zaten hayatımızda yeterince ekran yok.

Direksiyon simidinin önüne monte edilmiş 10,2 inçlik bir sürücü ekranı size hız, pil ve menzil bilgilerini gösterir. Ayrıca size diğer yol kullanıcılarını, mevcut sürüş yardımı işlevlerini ve navigasyon bilgilerini gösterebilir. Bu çok rahatsız ediciyse, Polestar’a göre sürücüye “temel araç, telefon ve navigasyon bilgilerini” veren 14,7 inçlik bir projeksiyon alanına sahip baş üstü ekranı (temelde ön camınızdaki bir ekrandır) da var. Kar yağdığında, görünürlüğü artırmak için HUD metin rengi beyazdan sarıya döner.

Polestar, Mobileye’nin 12 kamera, bir radar ve 12 ultrasonik sensöre dayanan SuperVision gelişmiş sürücü yardım sistemini (ADAS) kullanıyor. Sahipler, şerit değiştirme yardımını içeren Pilot Paketi için ekstra ödeme yapabilir.

Sürücünün ADAS’a aşırı güvenmemesi veya direksiyon başında uyuyakalmaması için Polestar 4’te sürücünün gözlerini ve kafa hareketlerini izleyen bir sürücü izleme kamerası bulunur. Bu ve direksiyon simidindeki uygulamalı algılama, sürücünün aktif olarak meşgul olmasını sağlar.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın