Ekili et endüstrisinin bilinen mücadelelerinin çözülmesi zaman alacak ve belki de sorun değil

Wall Street Journal, ekili veya hücre kültürlü et olarak da bilinen laboratuvarda yetiştirilen et endüstrisi ve içindeki mücadeleler başlığının altına girdi.
Journal, özellikle UPSIDE Foods’ta neler olup bittiğine odaklandı. bir nimet aldı ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden kültür tavuğu yapma süreciyle ilgili olarak, esasen yemenin güvenli olduğunu söyleyerek ve bu onayı alan ilk şirket oldu. Yetiştirilmiş et satışını onaylayan ilk ülke olan Singapur’da ürününü satan Eat Just, takip ettiMart ayında FDA’dan “başparmaklarını” aldı.
WSJ’nin hikayesi, UPSIDE Foods’un tavuk ürününden küçük partiler yapma başarısının yanı sıra düşük bir maliyetle veya hatta geleneksel etle eşit fiyatla büyük miktarlarda ürün üretememesiyle özellikle ilgileniyor. adil, çoğu ekili et şirketi de bununla mücadele ediyor.
UPSIDE kurucusu ve CEO’su Uma Valeti, TechCrunch’a Kasım ayında “Başlangıçta tavuğumuz bir fiyat primiyle satılacak” dedi. “Ölçeklendikçe, sonunda geleneksel olarak üretilen etle fiyat eşitliğine ulaşmayı umuyoruz. Amacımız, nihayetinde geleneksel olarak üretilen etten daha uygun fiyatlı olmaktır.”
Bu sektördeki şirketler, büyüme faktörleriyle beslenen hayvan hücrelerinden et üretiyor. Bununla birlikte, WSJ hikayesinde sunulan üretim ve fiyatlandırma zorlukları yeni değil. “Hücre kültürü eti prime time için hazır mı?” sadece zekice bir TechCrunch+ başlığı değildi, aynı zamanda 2022’nin başlarında ortaya atılan ve hala gerçekten yanıtlanmamış meşru bir soruydu.
Arşivlerimizdeki ekili et hikayelerinin çoğu, şirketler için toplu miktarlarda üretim yapmanın ve bu yöntemle nihai ürünün poundu 10 doların altında olacak şekilde gıda üretmenin ne kadar zor olduğuna dair en azından bir cümle içeriyor.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada