Disney+ üst üste ikinci çeyrekte abone kaybetti, 4 milyon abone kaybetti

Disney üçüncü turuna yaklaşırken beklenen işten çıkarmalar kaynaklanan üretim gecikmeleriyle ilgilenir. devam eden yazar grevi, şirket yatırımcılara bir kötü haber daha verdi. Amiral gemisi yayın hizmeti Disney+, dört milyon abone kaybetti. Q2 2023, önceki çeyrekte 161,8 milyon aboneye kıyasla toplam abone sayısını 157,8 milyona çıkardı. Analistler 163.17 milyon bekliyordu.

Son çeyrek, Disney+ bildirildi 2019’daki başlangıcından bu yana ilk abone kaybı. Amiral gemisi yayıncı, 2023’ün ilk çeyreğinde 2,4 milyon abonede düşüş gördü.

CEO Bob Iger, son kazanç çağrısı sırasında Disney’in büyük bir yeniden yapılanma sürecine gireceğini açıkladı. işten çıkarmalar 7.000 çalışanı etkileyecek. Şimdiye kadar şirket, biri yolda olmak üzere iki işten çıkarma dalgası yaşadı.

Iger ayrıca daha önce Disney’in 3 milyar dolarlık içerik harcaması da dahil olmak üzere 5,5 milyar dolarlık maliyet tasarrufu sağlama planlarını duyurmuştu. Disney ayrıca Marvel ve Star Wars serilerine diğer oyunlara göre öncelik vermek istediğini de kaydetti.

Ancak şirket son zamanlarda duraklatıldı yapımları Marvel’ın “Blade” ve Star Wars serisi “Andor” için, geçen hafta grubun Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği ile tatmin edici bir anlaşmaya varamamasının ardından Amerika Yazarlar Birliği’nin (WGA) başlattığı grevin bir sonucu olarak.

Haklı olarak, yazarlar daha yüksek tazminat ve daha adil akış artıkları talep ediyorlar. Akış çağında, işler yazarlar için daha az tutarlı çünkü şovların genellikle kablolu şovlardan daha az sezonu var.

Grev nedeniyle Disney+’ta daha az içerik yayınlanacak olsaydı, muhtemelen daha fazla izleyici aboneliklerini iptal etmeyi düşünürdü.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın