Apple Haritalar içinde arama netice reklamları gelecek yılın başında görünecek

Apple Haritalar içinde arama netice reklamları gelecek yılın başında görünecek



Apple, Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, reklamları önümüzdeki yılın başlarında Haritalar’a entegre edebilir. Power On isminde e-posta bülteninin en son sayısında Gurman, şirketin mühendislik ekibinin arama ağı reklamlarını desteklemek için yazılımı yapmaya başladığını söylüyor. Tüketicilerin, Apple’ın bu emek harcamayı 2023’te başlamış olacak halde entegre etmeye başladığını görecekleri bildiriliyor.

Gurman, şirketin kısa bir müddet önce arama ağı reklamları içeren dahili bir Haritalar sürümünü test ettiğini bildirmişti. Apple zaten bu tür reklamları App Store üstünden sunuyor. Geliştiriciler, arama sonuçlarında yazılımlarına öncelik vermesi için şirkete ödeme yapabilir ve kullanıcılar muayyen terimleri girdiğinde sayfanın en üzerinde görünmesini sağlayabilir.

Gurman, Haritalar’daki arama ağı reklamlarının hemen derhal aynı şekilde çalışacağını söyledi. Örneğin, bir Meksika restoranı, insanoğlu “tacos” ve “ceviche” gibi terimleri aradığında yerel listelerde daha üst sıralarda yer alması için Apple’a ödeme yapabilir.

O sırada Gurman, testin Apple’ın reklam gelirini mühim seviyede artırma planının bir parçası olduğunu öne sürüyor. Bu yöndeki baskıyı ise şirketin reklam işinden görevli başkan yardımcısı Todd Teresi’ye bağlıyor. Şirketin reklam kısmı, yıllık ortalama 4 milyar dolar gelir elde ediyor, Teresi zaman içinde yılda en az 10 milyar dolara çıkmayı umuyor.

kaynak: teknoblog.com

Similar Posts

Bir cevap yazın