"Kontenjanlarımızın yüzde 99’u doldu”

”Kontenjanlarımızın yüzde 99’u doldu”



YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından mevzuyla ilgili paylaşım yaptı. YKS sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Özvar, gençleri tebrik etti.

YÖK’te veriye dayalı attıkları adımların meyvesini verdiğini ifade eden Özvar, YKS yerleştirme sonuçlarına gore, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim müesseselerinin kontenjanlarının yüzde 99’unun dolduğunu kaydetti.

KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarının boş kontenjanlarının geçen sene 164 bin civarında olduğunu, bu yıl bu sayının 13 bine kadar düştüğünü not düşen YÖK Başkanı Özvar, YKS’de barajın kaldırılması ve imtihan süresinin uzatılması gibi değişikliklerin üniversiteleri daha ulaşılabilir hale getirdiğini belirtti.

Gelecek yıllarda daha kapsayıcı bir sisteme geçerek kamu kaynaklarının etkin kullanımı için planlamalara devam edeceklerini vurgulayan Özvar, şunları aktardı:

“Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğundan öğrencilerin niteliği mevzusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına bakılırsa, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, aleni öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti. YÖK olarak, yerleşen öğrencilerimizin daha iyi koşullarda ve daha kalifiye tahsil almaları için planlamalarımıza devam ediyor, sistemi bütün yönleri ile iyileştirmeye çalışıyoruz.”

kaynak: linehaber.com.tr