Macrofab’ın yaklaşımı, ABD’de PCB üretimine yakınlaşmanın anahtarı olabilir

büyüyen var üretimi Kuzey Amerika’ya geri getirmek için IP endişelerinden Süveyş Kanalı trafik sıkışıklığına kadar her şeyden beslenen bir trend.

Bu ticari bir fikirden daha fazlası: Yarı iletkenler ve diğer çipler söz konusu olduğunda ABD’nin üretim kapasitesindeki eksikliği, sıklıkla bir ulusal güvenlik riski olarak lanse ediliyor. Çin’deki fabrikalar durursa veya kesintiye uğrarsa, PCB içeren veya gerektiren tüm üretimler de kesintiye uğrar. Bu, hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi içerir: Bir pili varsa veya elektrikle çalışıyorsa, muhtemelen içinde bir PCB ve bir mikroişlemci vardır.

gibi şirketler makro fabrika bu yakınlaşma çabasını mümkün kılmaya yardımcı oluyor. TechCrunch+, Kuzey Amerika’da üretim yapma dürtüsü ve Macrofab’ın bunu kolaylaştırmaya nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Macrofab CEO’su Misha Govshteyn ile konuştu.

“Macrofab, ruhuna çok benzeyen bir elektronik üretim platformudur. Fictiv ne yapar?örneğin, ancak baskılı devre kartı olan her şeye odaklandık,” dedi Govshteyn, tedarik zinciri şirketine atıfta bulunarak.

Macrofab, ülkedeki elektronik üretimi için en büyük dijital platformu işlettiğini ve Kuzey Amerika’da 75’ten fazla fabrikadan oluşan bir ağa sahip olduğunu söylüyor. Bu yılın Nisan ayında platformuna altı yeni bileşen satıcısı ekleyerek esnekliğini daha da genişletti.

Govshteyn, “İçinde devre kartı olan herhangi bir cihazı hayal edin,” dedi. “Müşterilerimiz doğrudan CAD dosyalarından bize bir tasarım yükleyebilir, anında fiyat teklifi alabilir, sipariş verebilir, [pay] İster kredi kartı ile… [or place] bizimle sipariş satın alın ve siparişlerini 10 gün gibi kısa bir sürede alın.

Bu, Macrofab’ı bir prototip yapmak ve bir konsepti kanıtlamak isteyen herkes için mükemmel kılar, peki ya bunun ötesine geçmeye ne dersiniz? Macrofab, belirli bir yapının milyonlarca biriminin üretimini destekleyebilir mi?

Govshteyn, müşterilerin Macrofab’ın kurulumunda prototipten tam üretime geçebileceğini belirterek, “Mutlaka erken aşamadaki prototiplerde durmuyoruz ve hacimle sınırlı değiliz” dedi. “Tek haneli birimler kadar küçük siparişler veren müşterilerimiz var – bunlar her biri 1.000 $ olabilir – ve ardından platformumuza milyonlarca dolar harcayan en büyük müşterilerimiz var.”

Uçtan uca üretim

Macrofab, müşterilerine sadece üretim kapasitesi sağlamaz; onları tüm üretim süreci boyunca da destekleyebilir. “Ağımızdaki fabrikalar tüm ürünü müşteri için üretecek. Tam ürün montajı yapacaklar ve tam test, tam paketleme yapacaklar. Aslında, müşteriler için mamul ürünlerin envanterini bile çıkarıyoruz ve onları onların adına müşterilere teslim ediyoruz,” dedi Govshteyn.

Macrofab’ın amacı, tam kapsamlı üretim desteği sağlayarak, yeni başlayanların üretim süreçlerinde gezinmelerini kolaylaştırmak ve daha önce yurtdışında üretim yapan şirketleri üretimlerini Kuzey Amerika’ya geri getirmeye teşvik etmektir.

Govshteyn, “Platformumuzda müşteriler tasarımlarını yükleyebilirler ancak parça seçimi de yapabilirler” dedi. “Tüm büyük distribütörlere API bağlantılarımız var ve yedek parçaları tanımlayabilirsiniz.”

Bu, özellikle üretim sürecinin başında veya daha küçük tirajlar için hem maliyet hem de tedarik istikrarını korumak için harikadır. Daha büyük üretim çalışmaları için Macrofab’ın sunabileceği daha çok şey var.

“Büyük üretim anlaşmaları söz konusu olduğunda, tedarik zinciri ekibimiz, plastikler, metaller ve tüm kauçuk malzemeler dahil olmak üzere müşterilerimiz için tüm malzemeleri tedarik edecektir. Govshteyn, tüm test altyapısını kurmalarına yardımcı olacağız” dedi. “Bu amaçla, gerçekten onların tedarik zinciri ekibi oluyoruz.”

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın