2023 TEDinArabic Summit konuşmacılarıyla tanışın

Haberler TEDinArapça

Birlikte Katar VakfıTED, “T” teması etrafında iki günlük bir TEDinArabic zirvesine ev sahipliği yapıyor.o Kelebek Etkisi” 18-19 Mart 2023’te Doha, Katar’da. Zirvede Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan 17 konuşmacı yer alacak ve fikirlerini küresel bir izleyici kitlesiyle paylaşacak – hepsi Arapça.

Temmuz 2020’de Katar Vakfı ile ortaklaşa başlatılan, TEDinArapça TED’in bölgedeki sesleri öne çıkarmaya çalışan ilk Arapça girişimidir. Haziran 2022’de TED, zirvede yer alma şansı için tüm Arapça konuşanları yaymaya değer fikirlerini sunmaya davet eden bir TEDinArapça Fikir Arama başlattı. Başvuru sahiplerinden fikirlerinin iki dakikalık bir videosunu sunmaları istendi. Binlerce başvuruyu inceledikten sonra, TED’in küratörlük ekibi fikirleri benzersiz, güncel ve çok sayıda acil sorun üzerinde iğneyi hareket ettirme potansiyeline sahip olan en iyi konuşmacıları seçti. Zirve ve konuşmacılar hakkında daha fazla bilgi edinin Burada ve bu yazıyı Arapça olarak okuyun Burada.

TEDinArapça Konuşmacılarımızla Tanışın

  • Adnan Barkiçerik yaratıcı
    Ülke: Filistin
    Fikir: Travmanın üstesinden nasıl gelinir
    Hayatı tehdit eden bir deneyimin ardından Barq, kelebek etkisinin kuşaklar arası travmayla başa çıkmasına yardımcı olduğunu fark etti.
  • Hend El Kaderidiş araştırmacısı
    Ülke: Kuveyt
    Fikir: Sistemik hastalıklar için bir teşhis aracı olarak tükürük
    Al Qaderi’nin COVID-19 salgını sırasında tükürük biyobelirteçleri ve ağız mikrobiyomu üzerinde çalışırken keşfettiği gibi, tükürüğümüzden öğrenilecek çok şey var.
  • Ahmed Nebil, doktor + girişimci
    Ülke: Kuveyt
    Fikir: Tutma belirsiz, sanal bir dünyada gerçekliğe
    Sanal dünya olabilir Bakmak gerçek, ama aldatıcı olabilir. Doğru eleştirel çerçeve ve verilerin demokratikleştirilmesiyle Nabeel, yönümüzü koruyabileceğimize ve kendimizi sorumlu tutabileceğimize inanıyor.
  • Ahmed Habib, erişilebilirlik uzmanı
    Ülke: Irak
    Fikir: 2022 Dünya Kupası’nda erişilebilirlik nasıl ön plana çıktı?
    Hayranlar, Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nın erişilebilirliğini ve kapsayıcılığını övdü. Organizasyon komitesi üyesi olarak, Habib’in bunun gerçekleşmesine nasıl yardımcı olduğu (ve diğer etkinliklerin de aynı şeyi nasıl yapabileceği) aşağıda açıklanmıştır.
  • Imane El Khantouti, Havacılık mühendisi
    Ülke: Fas
    Fikir: Uzaydan gelen ipuçlarını kullanarak sürdürülebilirlik nasıl sağlanır?
    El Khantouti, astronotlar tarafından kullanılmak üzere geliştirilen uydu verileri ve teknolojilerinin Dünya’dakilere çiftçilik, su tasarrufu ve felaket kurtarma konularında da yardımcı olabileceğini söylüyor ve bu daha başlangıç.
  • Amr Ramazan, iklim değişikliği savunucusu
    Ülke: Mısır
    Fikir: Karbon vergilendirmesi iklim adaletini destekleyebilir mi?
    Deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle Mısır’ın İskenderiye şehri risk altında olan biri olarak, Ramazan iklim krizine çözüm bulma konusunda tutkulu. Karbon vergisinin dünya çapında herkese yardım etmenin yolu olduğuna inanıyor.
  • Lama Sha’sha’a, robotist
    Ülke: Ürdün
    Fikir: Eğitimde robotiğin vaadi
    Sha’sha’a, bugünün gençliğini geleceğe gerçekten hazırlamak için eğitim sistemlerinin robotik, kodlama ve yapay zeka kullanarak ezber bozan düşünmeyi içermesi gerektiğini öne sürüyor.
  • Belal Halid, sanatçı + aktivist
    Ülke: Filistin
    Fikir: Sosyal değişim için bir araç olarak kaligrafi
    Khaled, siyaset ve sosyal adalet hakkında güçlü mesajlar göndermek için çalışmalarını kullanarak gördüğü herhangi bir nesneyi çizmeyi seviyor.
  • Mashael Al Nuaimi, tekstil tasarımcısı
    Ülke: Katar
    Fikir: Nasıl hem modaya uygun hem de sürdürülebilir olunur
    Al Nuaimi, hızlı modaya çok fazla para harcadığını fark ettikten sonra, trendleri de takip eden sürdürülebilir giysiler geliştirmek için ellili yaşlarında moda endüstrisine katıldı. Bize iklim dostu kıyafetleri nasıl ayırt edeceğimizi söyleyecek.
  • Mehdi Mansur, fizikçi + şair
    Ülke: Lübnan
    Fikir: İnsan yaratıcılığının bilimi ve şiiri
    Hem fizikçi hem de şair olan Mansour, bilim ve edebiyatı birleştirmenin maksimum yaratıcılığın anahtarı olduğuna inanıyor. Bizi dil sanatları arasında bölen bir eğitim sistemi Ve bilimin bir revizyona ihtiyacı var.
  • Nasır Cabir, gastro-diplomat
    Ülke: Filistin
    Fikir: Küresel barışta gıdanın rolü
    Jaber, yemek yiyenlerin ve yerel restoranların dünyanın diğer ucundaki gıda güvensizliğiyle nasıl mücadele edebileceğini paylaşacak.
  • Mona Al Hallaq, koruma aktivisti
    Ülke: Lübnan
    Fikir: Tarihi binaları kurtarmanın aciliyeti
    Al Hallaq, tarihi binaların bir toplumun kolektif hafızası olduğunu ve korunması gerektiğini söylüyor. Amacını açıklamak için Beyrut’taki Barakat binasını kullanıyor.
  • Muhammed El Shaker, Arabistan hava durumu sunucusu
    Ülke: Ürdün
    Fikir: AI iklim krizine nasıl yardımcı olabilir?
    Erken yaşlardan itibaren tahminlere ve hava durumuna takıntılı olan Al Shaker, şimdi Körfez bölgesinin iklim değişikliğine uyum sağlamasına yardımcı olmak için yapay zekayı ve sosyal medyayı kullanıyor – dünyanın geri kalanı için de dersler veriyor.
  • Rafiah Al Talei, kadın hakları savunucusu
    Ülke: Umman
    Fikir: Kadınları siyasi haritaya yerleştirmek
    Al Talei, kendisi göreve geldiğinde kazanamamış olsa da, başkalarının önünü açmaya karar verdi. İşte öğrendikleri.
  • Yusra MardiniÖolimpik yüzücü
    Ülke: Suriye
    Fikir: Spor, mültecilerin kendine güvenini ve dayanıklılığını nasıl teşvik edebilir?
    Kız kardeşiyle birlikte Suriye’deki savaştan kaçtıktan ve diğer 20 mültecinin de duraklayan teknede kurtarılmasına yardım ettikten sonra Mardini, 2016 Olimpiyatlarına Mülteci Olimpiyat Takımının bir üyesi olarak katıldığında hayalinin gerçek olduğunu gördü.
  • Ali Raşid, mühendis + araştırmacı
    Ülke: Katar
    Fikir: Güvende kalmak için duyularınızı kullanmak
    Siber güvenlik ve yapay zeka bilgisini kullanan Al Rashid, narkotik etkisi altındaki veya bulaşıcı hastalıkları olan kişileri tespit etmek için havaalanı güvenlik yöntemleri geliştirdi. İşte bildiklerinin size nasıl yardımcı olabileceği.
  • Ala Salah, mühendis + aktivist
    Ülke: Sudan
    Fikir: Devrimin ortasında hayal kurmaya nasıl devam edilir?
    Alaa Salah, Aralık 2018’de Ömer El Beşir rejimini devirmek için düzenlenen Sudan devrimine katıldıktan sonra, kitabıyla 2020 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Le chant de la révolte.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın