Resmi olarak ‘ekili’ et üretiminde yeni bir döneme girdik.

rent a car 34

ABD düzenleyicileri, ekili tavuk ürünlerini ülke içinde satmak için hem Upside Foods hem de Good Meat’i onaylayarak Çarşamba günü başka bir alternatif protein kilometre taşına ulaştı.

“Hücre kültürlü” veya “kültürlü et” olarak bilinen bu proteinler, kesilen hayvanlar yerine hayvan hücrelerinden yapılır ve genellikle biyoreaktörleri içeren bir fermantasyon süreci kullanılarak geliştirilir.

Her ikisi de California merkezli Upside Foods ve Good Meat, artık yiyeceklerini başlangıçta restoranlarda sunabilecek. Upside şimdiden ilk restoran siparişini aldı ve San Francisco’daki Bar Crenn’e sınırlı miktarda tedarik edecek. Good Meat’in ortaklığı var Washington, DC’de şef ve sahibi Jose Andrés tarafından işletilen bir restoran ile.

Bugünkü onay, geçen hafta ABD Tarım Bakanlığı’nın her iki şirketin de ürünlerini etiketleme şeklini onaylayan onayını takip ediyor.

Her iki şirket de sözleşmeli üretim ortağı JOINN Biologics ile birlikte USDA’dan Mühendislik, Üretim ve İnovasyon Merkezi için Upside ve Alameda’daki gösteri tesisi için Good Meat’ten denetim hibesi aldı. Teftiş süreci, tesislerin ve ekipmanın incelenmesini içerir; sanitasyon için standart çalışma prosedürü; ve Good Meat’e göre gıda güvenliği tehlikelerinin tanımlanması, değerlendirilmesi ve kontrolüne yönelik sistematik yaklaşım.

Bugüne kadar Singapur, kültür tavuğu satışına izin veren tek ülkeydi. Good Meat, ekili tavuk ürününü burada satmak için onay alan ilk şirket oldu ve Mart ayında ABD Gıda ve İlaç İdaresi iznini alarak katıldı. Olumlu Gıdalarürünlerini ABD’de ticarileştirmenin bir sonraki aşamasına geçen tek iki şirket olarak

Ekili et karmaşık bir süreçtir geleneksel olarak pahalıdır ve zaman alır. İşin içinde tüketici zevkleri de var. Singapur ve ABD’ye ek olarak, Birleşik Krallık gibi bazı bölgeler bu sektörü desteklerken diğerleri, örneğin İtalya, onu sorguluyor.

Küresel olarak, çok geride olmayan düzinelerce şirket var. ekili veya hücre kültürü yapılmış et Bugünkü duyurunun ardından, muhtemelen daha fazla şirketin düzenleyici süreçte ürünlerini hızlandırdığını göreceğiz. ABD’de şirketler hem ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden hem de USDA’dan onay almak zorundadır. ürünlerini ticarileştirmeden önce bu ülkede.

Zorluklara rağmen, alana yatırım yapan bazı risk sermayedarları kendilerine güveniyor. İçinde TechCrunch+ yatırımcı anketi Geçen hafta, yatırımcılar özellikle ABD hükümeti ile çalışan şirketleri tartıştılar.

Bir yatırımcı, Stray Dog Capital’in ortağı Johnny Ream, firmasının portföy şirketlerini düzenleyicilerle erken ilişki kurmaya ve süreçlerinde şeffaf olmaya teşvik ettiğini belirtti.

Ream, “Bu açık diyaloğa sahip olmak, mevcut olabilecek ve ürün geliştirme stratejisini bilgilendirmesi gereken düzenleyici risk faktörlerini belirlemek için kritik öneme sahiptir” dedi. “Bu katılım olmadan, bir şirket pazara girmeye yaklaşırken önemli düzenleyici engeller ve/veya düzenleyici eğitimi alma şansı daha yüksek olacaktır.”

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın