Upside Foods, TC Disrupt 2023’te ekili eti ölçeklendirmek için tarifini paylaşıyor


Etçil insanlar iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve insanlık dışı fabrika-çiftçilik koşullarını azaltmak için ne kadar ileri gitmeye istekli? Laboratuarda yetiştirilen et endüstrisinde bir oyuncu olduğunuzda bu çok büyük bir soru. Başlangıçtaki “hastalık faktörü”nün üstesinden nasıl gelirsiniz ve laboratuvarda yetiştirilen etlerin maliyetini geleneksel toynaklı veya tüylü türlerle aynı düzeye getirmek için ne gerekir?
Bunlar, Upside Foods’un kurucusu ve CEO’su Uma Valeti ile aramıza katıldığında tartışacağımız pek çok konudan sadece üçü. Sürdürülebilirlik Aşaması de TechCrunch Bozma 202319-21 Eylül tarihlerinde San Francisco’da gerçekleşecek.
Önde gelen bir ekili et şirketi ve ABD’de laboratuarda yetiştirilen veya hücre kültürü yapılmış et satmak için Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) ilk onay alan Upside Foods, onay aldı. yaklaşık 600 milyon dolar yüksek profilli yatırımcılardan. Abu Dabi Büyüme Fonu, Bill Gates, Cargill, Norwest, SoftBank, Temasek ve Tyson Foods bunlardan sadece birkaçı.
Yine de, fiyatı düşük tutarken ekili eti geniş ölçekte ticarileştirmenin zorlukları yıldırıcı. Tek başına hücre kültürü ortamının maliyeti litre başına yüz ila binlerce dolar. Maliyet ve ölçeklenebilir bir altyapı oluşturmak için gereken süre açısından uzun bir bahis.
Sorularımız var. Örneğin, insanlar sevdikleri geleneksel eti daha ucuza satın alabilecekken neden pahalı laboratuvar eti alsınlar? İklim değişikliği ve hayvanların çektiği acılar hakkındaki endişeler, kitleleri geleneksel ete olan derin duygusal ve kültürel bağlarının ötesine taşımaya yetiyor mu?
Upside’ın tüketicilerin kalbini, aklını ve midesini nasıl kazanmayı planladığını ve Valeti’nin insanlara geleneksel etlerle rekabet eden bir fiyata toplu ürün getirme planını ve zaman çizelgesini duymak için can atıyoruz.
Upside’ın ilk ürünü tavuk olacak. restoranlarda mevcut ilk olarak. Masada başka hangi laboratuvarda yetiştirilen etlerin olduğunu, şirketin başka neler üzerinde çalıştığını ve Valeti’nin metaforik tabağında ilginç veya beklenmedik zorluklar olup olmadığını kontrol edeceğiz.
Upside önemli bir oyuncu olabilir ama kesinlikle tek oyuncu değil. Hücre kültürlü et için büyük bir pazarın var olduğunu kanıtlamaya çalışan başka ilginç girişimler sürüsü var. Laboratuarda yetiştirilen et endüstrisindeki Valeti ve diğerlerinin işi onlar için biçilmiş kaftan ve bundan sonra ne olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.
Dr. Uma Valeti: Upside Foods’un kurucusu ve CEO’su
Dr. Uma Valeti, 2015 yılında Upside Foods’u kurdu ve CEO’su olarak görev yapıyor. Şirket, birden fazla türde işlenmiş et üreten ilk şirketler arasında yer almaktan, mevcut et endüstrisiyle ortak olmaya ve bir ekili et, kümes hayvanları veya deniz ürünleri ürünü için FDA’dan ilk yeşil ışığı almaya kadar kayda değer kilometre taşlarına ulaştı.
Valeti’nin vizyonu, gıda sistemini daha sürdürülebilir ve insancıl hale getirirken dünyanın dört bir yanındaki insanların sevdikleri eti yemelerini sağlamaktır.
Valeti, Wall Street Journal, Aspen Ideas Festival ve SXSW’de yer aldı. 2019 yılında Foreign Policy dergisi tarafından “On Yılın Küresel Düşünürü” seçildi. Valeti, Mayo Clinic tarafından eğitilmiş bir kardiyolog ve Stanford Üniversitesi’nde kardiyovasküler tıp alanında yardımcı profesördür.
konusunda önde gelen uzmanlarla daha fazla konuşma duyun. Sürdürülebilirlik Aşaması, kentsel mobilite, sürdürülebilir moda, yeşil altyapı ve yeni mobiliteler gibi konuları içeriyor. bu sadece bir tanesi altı çığır açan sektör için altı yeni aşama Disrupt’ta.
Şirketiniz TechCrunch Disrupt 2023’e sponsor olmak veya katılmakla ilgileniyor mu? Sponsorluk satış ekibimizle şu şekilde iletişime geçin: bu formu doldurmak.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada