Oracle resmi olarak “AB Egemen bulutu” bugün Avrupa Birliği’ndeki (AB) müşteriler için yaklaşık bir yıldır planları ifşa eden köknarlardan sonra inisiyatif için.
Sözde “dijital egemenlik”, mevcut düzenlemeler nedeniyle AB genelinde faaliyet gösteren şirketler için kritik bir konu olarak ortaya çıktı. GDPR gibi yanı sıra gelecek düzenlemeler AI Yasası gibi Ve Gizlilik Kalkanı 2.0. Üstelik, hem özel hem de kamu kuruluşları, giderek daha fazla endişe duymaya başladı. Nasıl onların verileri binlerce mil ötede barındırılan Büyük Teknoloji devleri tarafından kullanılabilir.
Bu nedenle, verileri ve ilgili kontrolleri müşterilerinin bulunduğu yere yaklaştırarak bu tür korkuları yatıştırmak isteyen şirketlerin ortak çabalarını gördük. Microsoft Egemenlik için Bulut’u başlattı geçen Temmuz ayında, özellikle Avrupa’da olmak üzere, yalnızca veri depolama ve işlemenin eve daha yakın olmasını değil, aynı zamanda daha ayrıntılı kontroller ve artan şeffaflık isteyen kamu sektörü kuruluşlarını hedef aldı. Google, bu arada destek oldu sahadaki yerel oyuncularla çarpıcı ortaklıklar da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde veri egemenliği kimlik bilgileri, Deutsche Telekom’un T-Sytems gibi Almanyada.
Bu arada Amazon’un AWS’si, baş güvenlik görevlisi Stephen Schmidt ile işleri biraz daha havalı oynuyor. atıfta Avrupa’da sunduğu mevcut veri yerleşimi denetimlerine işaret ederken, “her şeyden çok bir pazarlama terimi” olarak egemen bulut. Yine de altı ay önce, AWS aslında açıklandı sözde “dijital egemenlik taahhüdü”, veri kontrol taahhütlerini kutsal metinlere yerleştiriyor.
Ve sonra, bir süredir popüler olan TikTok’un beğenilerine sahibiz. Avrupa’da büyük cazibe saldırısıAvrupa veri merkezlerine geçiş dahil olsa da bu, tekrarlanan gecikmelerle vuruldu.
Yerelleşmek
Yaklaşık üçte ikilik birleşik bulut altyapısı hizmetleri pazar payıyla Amazon (AWS), Microsoft (Azure) ve Google (Google Cloud Platform) tipik olarak “üç büyük” olarak gruplanır ve Oracle, hemen dışında bir alanda yaşar. IBM ve Alibaba gibi “diğer” oyuncular. Oracle, muadillerinde olduğu gibi, Avrupalı müşterilerinin verilerini depolaması ve işlemesi için hâlihazırda yerelleştirilmiş bir altyapı sunuyor, ancak yeni AB Egemen Bulut teklifi, tüm dahili operasyonların ve müşteri desteği sorumluluklarının AB sakinlerine de verilmesini sağlayarak bunu genişletmeyi vaat ediyor. Oracle’ın müşteri verilerine erişimi nasıl depoladığı ve yönettiği hakkında çerçeveler. Bu, Avrupa Birliği içinde yer alan tamamen ayrı tüzel kişilikleri ve Avrupa’dakiler de dahil olmak üzere Oracle’ın diğer ticari bölgelerinden ayrı kendi altyapısı üzerinde var olan bir teknolojik mimariyi içerir.
Bu, sorumlu oldukları hassas veriler nedeniyle şimdiye kadar buluta geçiş konusunda isteksiz olan kamu sektörü kuruluşları veya yüksek düzeyde düzenlemeye tabi işletmeler için özellikle önemli olacaktır. Ve diğer bulut sağlayıcılarının kendilerini veri egemenliği abartısına uydurdukları doğru olsa da Oracle, ana satış noktalarından birinin, hizmetini yalnızca kamu sektörü kuruluşlarının değil, ihtiyacı olan herkesin kullanımına sunması olduğunu söylüyor.
Oracle’ın EMEA bölgesi teknoloji mühendisliği başkanı Jason Rees, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, “Bu AB Egemen Bulut hizmeti, AB içinde verileri üzerinde daha fazla kontrol arayan sektörler ve müşteriler için tasarlandı” dedi. “Oracle, AB’de faaliyet gösteren herhangi bir şirket için bu hizmeti sunan ilk hiper ölçekleyicidir.”
Oracle’ın yeni egemen bulutu, Almanya’daki (Frankfurt) veri merkezleri arasında bölünmüştür ve veri merkezi devi Equinixve Oracle’ın iş ortağı olduğu İspanya (Madrid) Dijital Gerçeklik.
Tüm büyük bulut sağlayıcılarının artan çabalarına rağmen, kuruluşların kendi özel bulutlarını çalıştırmayı seçmeleri veya bir hibrit yaklaşım daha hassas iş yüklerinin kurum içinde tutulduğu yer. Gerçekten de, bir veri merkezi bölgesi Avrupa’da bulunduğu için, nihayetinde merkezi binlerce mil ötede bulunan bir şirkete aittir, bu nedenle daha yerel çözümler için oldukça büyük bir pazar olabilir – sadece birkaç hafta önce, İsveçli bir girişim isminde Evroc gizlilikten çıktı Avrupa’da tamamen yerelleştirilmiş, hiper ölçekli veri merkezleri kurma planları ile.
Ancak bununla birlikte, düzenlemelerin yanı sıra kuruluşlardan ve tüketicilerden beklentilerin, şirketlerin kullanıcılarının verilerini işleme biçiminde büyük bir değişikliğe yol açtığı ve bu değişikliğin merkezinde Avrupa olduğu açıktır.
Oracle’ın yeni egemen bulutu, şu anda 27 AB üye devletinin tamamındaki kuruluşların yanı sıra, mevcut genel bulut teklifine eklenmiş aynı fiyatlandırma ve hizmet düzeyi anlaşmaları (SLA’lar) ile bölgede veri egemenliği gereksinimleri olan küresel şirketlere açık.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada