Niantic 230 çalışanını işten çıkarıyor, NBA ve Marvel maçlarını iptal ediyor
Pokémon GO yapımcısı Niantic, işten çıkarılmasından sadece bir yıl sonra bugün 230 çalışanını işten çıkardı. 90 çalışan.
Geçen yılki işten çıkarmalar sırasında Niantic, Transformers oyunu da dahil olmak üzere dört projeyi iptal etti. Bazı Niantic oyunları bu sefer aynı kaderi paylaşacak. App Store’da dört ay geçirdikten sonra Niantic kapanıyor NBA Tüm Dünya; şirket ayrıca Marvel serisine dayalı bir oyunun üretimini de iptal edecek.
CEO John Hanke, “Covid sırasında gördüğümüz gelir artışının ardından, büyümeyi daha agresif bir şekilde sürdürmek için personel sayımızı ve ilgili harcamalarımızı artırdık” dedi. çalışanlara e-postaşirket blogunda çapraz gönderildi.
Bu, halk arasında yaygın bir nakarat olmuştur. yüzlerce teknoloji şirketi olduğu yürütülen işten çıkarmalar geçen yıl boyunca; şirketler pandemi sırasında gereğinden fazla işe aldıklarını ve şimdi ekiplerini doğru boyutlandırmaları gerektiğini iddia etti. Niantic’in durumunda Hanke, gelirin pandemi öncesi seviyelere döndüğünü ve yeni projelerin umdukları kadar gelir sağlamadığını söyledi.
Böyle yeni bir proje, Tamagotchi benzeri bir mobil oyun olan Peridot’tur. Niantic’in Ingress’ten bu yana ilk orijinal IP girişimi olan Peridot, Mayıs ayında kullanıma sunuldu. Ancak Piyasa İstihbarat Firmasına göre Sensör Kulesi, Peridot şimdiye kadar brüt uygulama içi satın alma gelirinden yalnızca 1,4 milyon dolar kazandı.
peridot her oyuncunun evcil hayvanını genetik olarak benzersiz kılan sağlam bir üreme sistemi ile tamamlanan, teknolojik olarak gelişmiş bir oyundur. Ancak oyunun en heyecan verici özelliklerinin çoğu ödeme duvarlı olduğundan oyuncular lansmanda hayal kırıklığına uğradılar. Örneğin, yeni bir Peridot çıkarmanın tek yolu oyun içi bir öğe için 5 dolar ödemek. Ve bir Peridot’u yumurtadan çıkarmak için ödeme yaptığınızda, yeni evcil hayvanınızın belirli benzersiz kürk desenlerine veya stillerine sahip olmasını istiyorsanız da ödemeniz gerektiğini keşfedersiniz.

Pokémon GO, Niantic’in nakit ineği ve 2020’den bu yana her yıl 1 milyar dolardan fazla uygulama içi satın alma elde ediyor. Ancak oyuncular, Niantic’in uygulama içi satın alma sistemi tarafından da önemsenmediğini düşünüyor.
Mart ayının sonunda Niantic, fiyatını neredeyse iki katına çıkardı. uzaktan baskın geçişleri, son derece popüler bir uygulama içi öğe. Niantic’in mantığı, pandemik kilitlenmeler sırasında uzaktan oynama seçeneklerinin gerekli olduğu, ancak bunların Niantic’in oyun vizyonuna aykırı olduğu, yani dışarıdaki insanların bizzat birlikte oynamasını sağlamak. Ancak oyuncular böyle hissetmiyor. Hatta bazıları Pokémon GO’yu boykot etmeyi bile seçti. protesto. Protestoları Niantic’in dikkatini çekmemiş olsa da, uygulama içi satın alma satışları muhtemelen dikkatini çekti.
Temmuz 2022 ile Mart 2023 arasında, SensorTower verileri, Niantic’in her ay ortalama 70 milyon dolarlık brüt uygulama içi satın alma geliri elde ettiğini gösteriyor. Uzaktan baskın geçişi fiyat artışından bu yana geçen üç ayda, Niantic ayda ortalama 53 milyon dolar kazandı.
Hanke, “En önemli öncelik, Pokémon GO’yu sağlıklı tutmak ve sonsuza kadar büyüyen bir oyun olarak büyütmek,” diye yazdı. Bazı Pokémon GO çalışanları bu işten çıkarmalardan etkilendi.
Peridot gibi oyunlar henüz finansal olarak sürdürülebilirliğini kanıtlamamış olsa da, Niantic’in kendi oyunlarından ayrı bir iş kolu var. Niantic’in Lightship AR geliştirici kiti Unity’yi nasıl kullanacağını bilen herhangi bir geliştiricinin AR oyunları yapmasını mümkün kılar. Geliştiriciler ayrıca, Niantic’in, kullanıcıların gerçek dünya çevrelerinde yerel yer işaretleriyle etkileşime girmesini sağlayan etkileyici görsel konumlandırma sistemine (VPS) erişebilir.
Hanke, çalışanlara yazdığı notta, şirketin karma gerçeklik cihazları ve AR gözlükleri geliştirmeye odaklanmak istediğinden bile bahsetmişti. Niantic, Pokémon GO’nun devamını başarılı bir şekilde yapamıyor gibi görünüyorsa, belki de geliştirici araçları şirketi doğru yolda tutabilir.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada