Lösemiden yaşamını kaybeden genç doktora acı veda

Lösemiden yaşamını kaybeden genç doktora acı veda



Selin Gizem Kıreli’nin (31) geçen sene Eskişehir İl Ambulans Servisi’ne ilk ataması yapılmış oldu. Kıreli’nin işe başlarken yapılan sıhhat kontrollerinde lösemi hastası olduğu tespit edildi. Genç hekim tedavisi için Ankara’da hususi bir hastaneye kaldırıldı. Kıreli, 11 ay süren hastanedeki tedavisi sırasında kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Öte taraftan, genç doktorun tedavisi sırasında 2 kez ilik nakli olduğu fakat her 2 nakilin de başarısız olduğu öğrenildi.

Görevini yapamadan yaşamını kaybeden Kıreli’nin cenazesi memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’ne getirildi. Kıreli’nin cenazesi, Eski Cami’de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına dualarla defnedildi. Cenazeye Kıreli’nin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Selin Gizem Kıreli’nin Ankara’da hastanede tedavi görmüş olduğu hastanede 3 ay aynı odayı paylaşan İrem Tuzcu’nun babası Bülent Tuzcu, “Gizem, benim kızımla birlikte hastanede ilik nakli olmuştu. İkinci kere ilik nakli oldu. Kızımın oda arkadaşıydı diyebilirim. İkisi birlikte bayağı uzun bir süre birlikte kaldı. Kızımın nakli başarı göstermiş geçti fakat Gizem’i kurtaramadık. Kızımla birlikte cenazeye geldik. ‘İlla gidecek misin kızım?’ diye sordum. Zaten kardeşi şeklinde görüyor, her ikisi de kardeş benzer biçimde. Hastanede yan yana yattılar. ‘İlla gideceğim, ben onu bir tek bırakmayacağım. Yanına kadar gideceğim. Göreceğim’ dedi. O halde geldik biz de” diye konuştu.

kaynak: linehaber.com.tr

Similar Posts

Bir cevap yazın