Balık severler dikkat, pişirmede püf nokta

Balık severler dikkat, pişirmede püf nokta



1 Eylül itibari ile sonlanmış avlanma yasağı ile birlikte Türkiye’nin dört bir tarafındaki balıkçılar denize açılarak vatandaşlara en taze balıkları ulaştırmaya başladı. Taze balıklar tezgahları süslerken, vatandaşların en fazlaca merak etmiş olduğu konuların başlangıcında gelen ‘Balık iyi mi pişirilmeli’ sorusuna da Düzce’de balıkçı Hülya Kılıç cevap verdi. Vatandaşların palamut balığını ızgarada hamsiyi ise tavada yapması gerektiğini hatırlatan Kılıç, “Şu anda palamut ve hamsi sezonundayız. Hamsi, palamut oldukça olduğunda azalıyor fakat talep ikisine çok fazla oluyor. Palamut yağlı ve iri döneminde ızgarası ve mangalı oldukça güzel olur. Hamsi her türlü hem mangalında aynı zamanda tavasında oldukca lezzetli olur. Hamsinin en lezzetli hali tencerede olur. Palamut balığını isteyen mısır unu kullanarak tavada da fazlaca az yağda da yapabilir ama en güzeli ızgarada yapılır” dedi.

“Beyaz un kesinlikle balığa lezzet vermez”

Vatandaşların beyaz un ile mısır ununu karıştırdığını dile getiren Kılıç, “Balığı önce temizleyeceksiniz, hafifçe tuzlayacaksınız hemen sonra mısır ununa bulayacaksınız. Beyaz un mutlaka balığa lezzet vermez. Halis olan değirmenden 2 kez çektirilen mısır unu kullanılması gerekiyor. Tavaya balığı güzel bir biçimde dizerek, çok azca yağ ile pişireceksiniz. Bol yağda balık hiç güzel olmaz. Bunun için tavanın dibini hafif yağlayacaksınız ve alt üst çevireceksiniz. En güzeli bu halde olur” diye konuştu.

“Pişirirken balık tuzlanmaz”

Balığın pişirirken tuzlanmaması gerektiğini ifade eden Hülya Kılıç, “Mangalda balıklarda unlama yapılmaz. Mangal için direk yıkanıp tuzlanıp ateşin üzerine koyacaksınız. Unlama işlemi burada yapılmaz. Balığı yıkayıp temizledikten sonra pişirmeden derhal ilkin tuzlanması icap eder. Unlanması gerekiyorsa unlanacak, ızgaraya atılacaksa direk ızgaraya atılması icap eder” gibi konuştu.

kaynak: linehaber.com.tr

Similar Posts

Bir cevap yazın