AI, insan yazarların yerini alamaz

mutlaka izlenmesi gerekenler içinde “Succession”ın son sezonunda Kendall Roy, kardeşleriyle birlikte bir konferans odasına giriyor. Sahne açılırken koltuğa oturur ve beyan eder: “Halefi kim olacak? Ben.”

Tabii ki, bu sahne HBO’nun hit programında yer almadı, ancak gerçek şeyle karşılaştırıldığında üretken yapay zekanın gelişmişlik düzeyinin iyi bir örneği. Yine de Writers Guild of America, yaşanabilir çalışma koşulları ve daha iyi yayın artıkları için greve giderken, ağlar, yazarların yapay zekanın yazar odalarında kullanımını düzenlemeye yönelik taleplerinden ödün vermeyecek.

TechCrunch’a konuşan komedi yazarı Adam Conover, “Teklifimiz, AI tarafından üretilen bir şeyi uyarlamamız gerekmemesi ve bir AI’nın çıktısının yazarların işi olarak değerlendirilmemesidir.” “Bu, teknolojiyi üretim sürecinden tamamen dışlamıyor, ancak çalışma koşullarımızın yapay zeka tarafından baltalanmayacağı anlamına geliyor.”

Ancak Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP), “teknolojideki ilerlemeleri” tartışmak için yıllık bir toplantı teklif etmek yerine bu teklife katılmayı reddetti.

“İlk koyduğumuzda [the proposal] üslerimizi koruduğumuzu düşündük – bilirsiniz, bazı üyelerimiz bu konuda endişeli, bölge hızlı hareket ediyor, bunun önüne geçmeliyiz,” dedi Conover. “Bunun tartışmalı bir konu olacağını düşünmemiştik çünkü işin aslı şu ki, metin oluşturma teknolojisinin şu anki durumu, bir prodüksiyonda kullanılabilecek herhangi bir işi yazmaktan tamamen aciz.”

ChatGPT gibi araçların arkasındaki metin üreten algoritmalar bizi eğlendirmek için tasarlanmamıştır. Bunun yerine, onlar kalıpları analiz etmek İstenen çıktının büyük olasılıkla ne olduğunu belirleyerek isteklere yanıt vermek için büyük veri kümelerinde. Bu nedenle ChatGPT, “Ardıllık”ın yaşlanan bir medya patronunun çocuklarının şirketinin kontrolü için mücadele etmesiyle ilgili olduğunu biliyor, ancak “Halef kim olacak?” Ben.”

Chicago Üniversitesi profesörü ve sanat fakültesi anti-mimicry aracı başkanı Ben Zhao’ya göre SırAI gelişmeleri, şirketlerin insan emeğinin değerini düşürmesi için bir bahane olarak kullanılabilir.

TechCrunch’a konuşan Zhao, “Stüdyoların ve daha büyük şirketlerin ChatGPT’nin yeteneklerine temelde gereğinden fazla sahip çıkması, böylece en azından müzakerelerde yaratıcı insanların rolünü baltalayabilmeleri ve en aza indirebilmeleri avantajınadır,” dedi. “Bu daha büyük şirketlerde kaç kişinin söylediklerine gerçekten inandığından emin değilim.”

Conover, bir yazarın işinin bazı bölümlerinin gerçek senaryo yazımından daha az belirgin olduğunu, ancak yapay zeka ile kopyalanmasının da aynı derecede zor olduğunu vurguladı.

“’Hey, tasavvur ettiğiniz bu pervaneyi gerçekten yapamayız, onun yerine bunu yapabilir misiniz?’ ve sonra onlarla konuşup geri dönüp yeniden yazıyorsun” dedi. “Bu, diğer insanlarla çalışmayı içeren ve bir yapay zeka tarafından basitçe yapılamayan bir insan girişimidir.”

Komedyen Yedoye Travis, yapay zekanın yazarlar odasında nasıl yararlı olabileceğini görüyor.

TechCrunch’a “Yazar odalarında yaptığımız şey, nihayetinde fikirleri zıplatmak” dedi. “Kendi başına iyi olmasa bile, bir yapay zeka, insan yazarlar için bir haftaya kıyasla, birkaç dakika içinde bir senaryo hazırlayabilir ve sonra düzenlemek yazmaktan daha kolaydır.”

Ancak insanların bu teknolojiden nasıl yararlanabileceğine dair bir umut olsa bile, stüdyoların bunu yalnızca yazarlardan daha kısa bir süre içinde daha fazlasını talep etmenin bir yolu olarak görmesinden endişe ediyor.

Travis, “Bana sadece yapılan şeylerle ilgilendiklerini söylüyor,” dedi. “Yapılan şeyler için insanlara para ödenmesiyle ilgilenmiyorlar.”

Yazarlar ayrıca yasal bir gri alan olarak kaldığı için yapay zekanın eğlencede kullanımının düzenlenmesini savunuyorlar.

Conover, “Çıktığı çalışmanın telif hakkı olup olmadığı açık değil ve bir film stüdyosu, telif hakkına sahip olduklarını bilmedikleri bir senaryoyu çekmek için 50 ila 100 milyon dolar harcamayacak” dedi. “Biz de bunun kolay bir teslim olacağını düşündük. [the AMPTP]ama tamamen engellediler.

Amerika Yazarlar Birliği, 2007’deki 100 günlük tarihi eyleminden bu yana ilk kez grev yaparken, Conover, AI teknolojisi hakkındaki tartışmanın “kırmızı ringa balığı” olduğunu düşündüğünü söyledi. Böylesine ilkel bir aşamadaki üretken yapay zeka ile yazarlar, kasvetli olaylarla daha çabuk ilgilenirler. akış artıkları Ve yetersiz yazma ekipleri. Yine de stüdyoların sendikanın AI ile ilgili taleplerine karşı tepkisi, yalnızca temel sorunu daha da güçlendiriyor: Hollywood’a güç veren insanlara adil payları ödenmiyor.

Teknoloji hakkında endişelenmiyorum,” dedi Conover. “Aslında pek iyi olmayan teknolojiyi kullanan şirketlerin çalışma koşullarımızı baltalamasından endişe duyuyorum.”


kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın