Sındırgı’da depremde yıkılan binanın sahibi neden tutuklandı?

Kim tutuklandı?

Sındırgı’da depremde yıkılan bir binanın sahibi tutuklandı. İsmi henüz açıklanmış değil ancak emniyet yetkilileri tarafından tutuklandığı belirtilmiştir.

Ne zaman ve nerede meydana geldi?

Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan bina, son deprem felaketinde gerçekleşti. Bina, 17 Ağustos 1999 depreminde de zarar görmüştü.

Neden tutuklandı?

Binanın depreme dayanıklı olmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı belirlenmiş, bu nedenle binanın sahibi tutuklandı. Olayın üzerinden geçen yıllara rağmen gerekli güçlendirme çalışmalarının yapılmamış olması suçlamasıyla tutuklanmıştır.

Son durum nedir?

Tutuklanan bina sahibi, mahkeme tarafından hakkındaki suçlamaları reddetmiş ve masum olduğunu iddia etmiştir. Ancak savcılık ve emniyet birimleri, yapılan incelemeler sonucunda tutuklama kararı almışlardır. Davanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı ise henüz belirsizdir.