Web3, kripto para birimleri ve NFT’ler gibi uygulamalara güç sağlayan merkezi olmayan blok zincirler üzerine kurulu internet olarak bilinmeye başlandı. Tümünü yakalama terimi bazen kripto ile birbirinin yerine kullanılabilir, ancak Çin’de hükümet web3’te şimdiye kadar kripto ile ilgili her şeyi hariç tutan kendi yolunu izliyor.
Bu haftanın başlarında, Pekin Belediyesi Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Zhongguancun Bilim Parkı İdari Komisyonu bir sözde İnternet 3.0 hakkında tanıtım yazısı Bu, Çin’in web3’teki duruşuna bir göz atmayı teklif etti. Kağıt, Binance’in kurucusu Changpeng Zhao’nun dikkatini çekti. viral tweet bu “web3 [is] her yerde” belgesinde yer almaktadır.
Beyaz kağıdın, Çin hükümetinin ülkenin en iyi bilinen teknoloji firmalarından bazılarına ev sahipliği yapan yüksek teknoloji sanayi bölgesi olarak belirlediği Zhongguancun’dan geldiğini ve bırakın ülkenin, Pekin belediye yönetiminin resmi konumunu yansıtmayabileceğini belirtmekte fayda var. üst düzey politika yapıcılar. Zhao ayrıca Komisyon’un İnternet 3.0 olarak adlandırdığı şeyi web3 ile birleştirmiş görünüyor.
Yine de belge, bazı Çinli yetkililerin İnternet 3.0 ve web3 gibi terimleri nasıl tartıştıklarına dair ipuçları veriyor.
Teknik inceleme, İnternet 3.0’ı “sanal ve gerçek alemleri son derece sürükleyici bir etkileşimli deneyimle birleştiren üç boyutlu bir alan” olarak tanımlıyor. İnsanlar ve bilgi arasındaki etkileşimi ve ekonomik faaliyetlerin verimliliğini büyük ölçüde artıracaktır. Yüksek düzeyde zeka ve sanal-gerçek entegrasyonun ilerlemesi ile karakterize edilir.”
Web3, bu yeni sürükleyici dünyada yalnızca bir öğedir. Makale, İnternet 3.0’ın “metaverse ve web3’ün özünü içerdiğini açıklamaya devam ediyor. Kavramı, insan toplumunun ve ekonomisinin gerçeklikten sanallığa, sanallıktan gerçekliğe geçişini ve sanal-gerçek entegrasyonunu bünyesinde barındırıyor.”
Başka bir deyişle, İnternet 3.0 yalnızca web3 değildir, AR/VR, metaverse (bunu nasıl tanımlarsanız tanımlayın) ve sanal ve gerçek dünyaların entegrasyonunu vurgulayan diğer kavramları içerir.
Hong Kong’daki değişiklikler
Tanıtım belgesi, Hong Kong’un kısa süre önce kripto para birimleri için yeni düzenleyici rejimini uygulamaya koyması ve lisanslı borsaların perakende yatırımcılara hizmet vermesine izin vermesi nedeniyle özellikle ilginç bir zamanda geldi.
Bununla birlikte, yeni kripto dostu düzenleme yalnızca Hong Kong’daki insanlar için geçerli ve anakara kullanıcıları için yasak olmaya devam ediyor. Şehrin doğrudan yabancı yatırım departmanı olan InvestHK’de fintech başkanı King Leung, bir açıklama yaptı. röportaj Coindesk ile şehirdeki lisanslı borsaların dünyadaki farklı yetki alanlarının kurallarına uymakla yükümlü olduğu. Buna, kripto paranın yasak olduğu anakara Çin’deki kullanıcıların IP adresi engelleme yoluyla hizmetlerine erişmelerinin engellenmesi de dahildir. Bu uygulama, Çin’den bu yana büyük borsalar için standart haline geldi. 2021’de yasaklanan kripto işlemleri.
Yine de, Hong Kong’daki değişiklikler, bunu ülkenin dijital varlıklar üzerindeki yumuşama duruşunun bir işareti olarak gören anakara Çin’deki kripto yatırımcıları ve geliştiricileri arasında güveni artırıyor. Merkezi olmayan bir kimlik girişiminin Çinli bir kurucusunun bana söylediği gibi: “Hong Kong, tarihsel olarak anakara Çin için bir test alanı olarak hizmet etti. bu [new regulatory regime] hükümetin izlediğini ve deneyler yaptığını gösteriyor.”
anakaradaki gerçek
Teknik belge, Çin’in gelecekteki internetine bir ölçüde web3’ü dahil etmeye açık olduğuna işaret ediyor. Etkileyici bir şekilde, Ethereum’un kurucu ortaklarından biri olan Gavin Wood’dan ve uygulama geliştiricileri için temel modüller sağlayan ve yeni yöntemlerle uygulama oluşturmalarını sağlayan bir dizi kapsayıcı protokol olan web3 kavramını nasıl ilk açıklayan kişi olduğundan bahsediyor. Makale ayrıca, sanatçı Beeple’ın rekor kıran Christie’s müzayedesinin NFT’yi ana akım bilince getirmesine nasıl yardımcı olduğuna da atıfta bulunuyor.
Web3’ün Çin’de somut bir şekilde nasıl ortaya çıkabileceğine gelince, makale, web3’ün okuma-yazma-sahip olma özelliğini etkinleştirerek kullanıcıların yalnızca bilgi tüketmesine ve oluşturmasına değil, aynı zamanda kendi verilerine sahip olmasına da olanak tanıdığını savunan Batılı teknoloji uzmanlarını yansıtıyor. Makale, gerçekliğin ve sanallığın birleştiği yeni dünyada yeni bir ekonomik sistemin ortaya çıkacağını ve “web3’ün metaverse’de kimlik doğrulama, veri doğrulama, varlık ticareti ve düzenleme için çok önemli bir temel olarak hizmet edeceğini” savunuyor.
Açıklama, Çin’de blockchain’in benimsenmesi için iyi bir işaret gibi görünüyor. Aslında, ülkenin kamu ve özel sektörleri, düzenleyicilerin spekülasyona ve piyasa oynaklığına yol açabileceğinden endişe duyduğu kripto para birimlerini içermeyen bir dizi alanda blok zincirini ihtiyatlı bir şekilde araştırıyor. Ayrıca Çin, sansüre dayanıklı halka açık blok zincirleri yerine, halka açık herkes yerine yalnızca seçilmiş katılımcılar tarafından yönetilen konsorsiyum blok zincirlerinin kullanılmasını teşvik ediyor.
Örneğin, Alibaba’nın fintech iştiraki olan Ant Group, başlattı küçük işletmeler ve geliştiriciler için “tedarik zinciri finansmanı, ürün menşei, dijital faturalar ve hayır amaçlı bağışlar gibi alanlar dahil olmak üzere çok taraflı işbirliklerine güven” oluşturmak için bir konsorsiyum blok zinciri.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada