‘Sonsuz geri dönüşüm’ girişimi Samsara Eco, Lululemon ile ortak oldu

Samsara EkoPlastikleri, tekstilleri ve diğer malzemeleri sayısız kez geri dönüştürmek için enzim tabanlı teknoloji kullanan Avustralyalı bir girişim olan , Lululemon ile büyük bir ortaklık kurdu. Anlaşma, Samsara Eco ve Lululemon’un giyim atıklarından dünyanın ilk sonsuz geri dönüştürülmüş naylon 6,6 ve polyester olarak tanımladıkları şeyi yaratacakları anlamına geliyor.

Ortaklık aynı zamanda Lululemon’un bir geri dönüşüm şirketine yaptığı ilk azınlık yatırımı, ancak miktarı açıklanmadı ve Samsara Eco’nun giyim endüstrisindeki ilk ortaklığı. başlangıç ​​var toplam 56 milyon dolar topladı Breakthrough Victoria ve Temasek gibi yatırımcılardan ve ticari ortakları arasında Woolworths Group yer alıyor.

Naylon ve polyester şu anda makyaj giyimin yaklaşık %60’ı bugün üretilmiş, ancak yaşam döngülerinin sonunda, % 87’si çöplükte veya yakıldı.

Samsara Eco’nun enzim tabanlı teknolojisi, plastikten türetilen karma giysileri moleküler yapı taşlarına ayırarak yeni giysiler üretir ve bu da şirketin sonsuz geri dönüşüm olarak adlandırdığı şeyi yaratarak yeniden parçalanabilir.

Samsara Eco’nun CEO’su ve kurucusu Paul Riley, naylon 6,6’nın tekstil ve moda endüstrilerinin en yaygın kullanılan malzemelerinden biri olduğunu, çünkü karmaşık kimyasal yapısının onu çok yönlü ve esnek kıldığını açıkladı. Ancak parçalanması ve geri dönüştürülmesi de zordur.

Hem naylon hem de polyester, fosil yakıtlardan elde edilir ve genellikle çöplüklere gider. Ancak Samsara Eco, Lululemon ile çalışarak plastik yiyen enzimler kitaplığını polyester ve naylon 6,6’yı içerecek şekilde genişletti. “Bunun anlamı, artık harmanlanmış malzemelerden yapılmış giysileri çekirdek moleküllerine kadar parçalayabileceğimiz ve bu moleküllerin daha sonra tekrar tekrar yepyeni giysiler yaratmak için kullanılabileceği anlamına geliyor.”

Samsara Eco ve Lululemon’un ortaklığı, performans giyim endüstrisi için tekstilden tekstile geri dönüşüm yoluyla döngüselliği ölçeklendirme planları ile birkaç yıl sürecek, ancak Riley, diğer kaynaklardan gelen tekstillere açık olduğunu söyledi.

“Bu ortaklık, 2030 yılına kadar yılda 1,5 milyon ton plastiğin geri dönüştürülmesine yönelik yol haritamız için önemli bir kilometre taşı olsa da, toplumumuz plastikten yapılmış yeni fosil yakıtlar üretmekten uzaklaştıkça, plastiğe bağımlı daha fazla endüstrinin Samsara Eco’yu geri dönüşüm olarak görmesini bekliyoruz. uygulanabilir bir geri dönüşüm seçeneği” dedi.

Lululemon Hammadde İnovasyonu başkan yardımcısı Yogendra Dandapure, TechCrunch’a Samsara Eco’nun enzimatik geri dönüşüm sürecinin şirketin ömrünü tamamlamış ürünleri tekrar tekrar yeni giysiler oluşturmak için geri dönüştürmeye doğru ilerlemesini sağlayacağını söyledi. Şirketin Be Planet hedefi, 2030 yılına kadar ürünlerinin %100’ünü sürdürülebilir ürünler ve kullanım sonu çözümlerle döngüsel bir ekosisteme dönüştürmektir.

Diğer Lululemon girişimleri arasında, Nisan ayında Geno ile ortaklaşa başlatılan yenilenebilir kaynaklı, bitki bazlı naylondan yapılan ürünler ve Lululemon’un önceden sahip olunan giysileri satan Like New programı yer alıyor.

Dandapure, Lululemon’un bu yıl gelecekteki ölçeklendirme ve ürün planlarını göz önünde bulundurarak başarılı bir naylon ve polyester kumaş oluşturmaya ve test etmeye odaklandığını söyledi. “Bu yılın sonlarında ilk prototiplerimizi önizlemek için çalışıyoruz ve önümüzdeki bir ila iki yıl içinde küçük koleksiyonları ortaya çıkarmaya başlayacağız” dedi.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın