Microsoft, uçtan uca yeni bir veri ve analiz platformu olan Fabric’i piyasaya sürdü

Microsoft bugün yeni bir uçtan uca veri ve analiz platformu olan Microsoft Fabric’i piyasaya sürdü. Azure Hizmet Dokusu). Yeni platform, Microsoft’un OneLake veri gölünü merkez alıyor ancak aynı zamanda Amazon S3 ve (yakında) Google Cloud Platform’dan da veri çekebiliyor ve entegrasyon araçları, Spark tabanlı bir veri mühendisliği platformu, gerçek zamanlı bir analiz platformu ve kullanımı kolay bir görselleştirme ve yapay zeka tabanlı analiz aracı olan yeni geliştirilmiş Power BI sayesinde. Kullanıcıların verilerini gerçek zamanlı olarak izlemelerine ve buna dayalı olarak eylemleri ve bildirimleri tetiklemelerine olanak tanıyan yeni bir kodsuz geliştirici deneyimi de var. Tüm bu araçlar sıkı bir şekilde entegre edilmiştir ve elbette Microsoft, Yapay Zeka Yardımcı Pilotunu da Fabric’e entegre edecektir.

Microsoft Build 2023 hakkında daha fazlasını okuyun

“Son beş ila 10 yılda, oldukça büyük bir yenilik düzeyi oldu – bu harika ve bu harika çünkü piyasada pek çok yeni teknoloji var – ama aynı zamanda modern veri yığınının çok fazla parçalanmasına da neden oldu,” dedi Arun. Microsoft’un Azure Verileri kurumsal Başkan Yardımcısı Ulag, bana söyledi. “Müşterilerin anlamlandırması gereken yüzlerce hatta binlerce ürün ve açık kaynak teknolojisi ve çözümü var.” Ayrıca, birçok veri ve analitik ürününün verilerini silolarda tutma eğiliminde olduğunu da belirtti. “Müşterilerle konuştuğumda sürekli olarak duyduğum mesajlardan biri, bu entegrasyon vergisini ödemekten bıktıklarıdır” dedi.

Görsel Kaynakları: Microsoft

Bu nedenle Microsoft, temel veri analitiği iş yüklerine (veri entegrasyonu, mühendislik, depolama, veri bilimi, gerçek zamanlı analitik ve iş zekası) baktı ve bunun etrafında birleşik bir deneyimi nasıl oluşturabileceğine baktı. Bunu yapmak için ekip, birleşik bir bilgi işlem altyapısına ve tek bir veri gölüne odaklanmaya karar verdi.

“Birleşik bir bilgi işlem altyapısı var; birleşik bir veri gölü var. Tüm veri uzmanlarınız için birleşik bir ürün deneyimi var, böylece gerçekten derinlemesine iş birliği yapabilirler. [There’s] BT’nin bunu yönetebilmesi ve herkesin güvenebileceği gerçek kaynakları ve gerçekten hem BT hem de iş dünyasının paylaştığı birleşik bir platform ve birleşik iş modeli yaratabilmesi için birleşik yönetişim. Kelimenin tam anlamıyla satın alınacak tek bir şey var ve bu, müşterilerin birçok maliyetten tasarruf etmesini sağlıyor ki bu, özellikle günümüz ortamında gerçekten önemli” dedi.

Ulag, Fabric’i geçen yıl boyunca Fortune 500’ün 100’üne kişisel olarak tanıttığını ve birçok kuruluşun bu konuda heyecan duyduğunu, çünkü veri altyapılarını tek bir bulut satıcısına kilitlemeden onlar için büyük ölçüde basitleştirdiğini kaydetti. Bunun nedeni kısmen, ekibin merkezi veri gölünü açık kaynak etrafında oluşturmaya karar vermesidir. Apaçi Parke biçimi, veri depolama ve alma için sütun odaklı bir dosya biçimi.

Microsoft ayrıca Fabric’i Amazon S3 ve Google Storage’daki (yakında) yerleşik veri desteğiyle çoklu bulut yaklaşımı etrafında oluşturmaya karar verdi.

Şirket ayrıca bilgi işlem altyapısına odaklanan ve ortak bir Fabric bilgi işlem birimini merkez alan fiyatlandırma modelini basitleştirmeye karar verdi. Maliyet, elbette, günümüzde kurumsal teknoloji satın alma kararları için önemli bir itici güçtür ve bu genellikle satıcıları birleştirmek anlamına gelir. Günümüzde çoğu işletme, veri ve analitik sistemlerini birden çok satıcının yardımıyla bir araya getiriyor. Bu bir entegrasyon zorluğudur ancak aynı zamanda ek maliyet getirir.

Ulag, “Bu israf, Fabric’in ele aldığı bir şeydir çünkü birleşik bir bilgi işlem modeli oluşturur,” diye açıkladı. “Bir gecede pek çok veri mühendisliği ve veri bilimi, belki de veri entegrasyonu yapabilir. Sabah, insanlar ofise girerken aynı bilgi işlem belki BI ve SQL’e akar. Fabric’te tüm bilgi işlem sanallaştırıldığından ve tüm işlem sunucusuz olduğundan, gerçekten satın aldığınız kapasiteyi yeniden kullanmanıza izin verir. Bu çekici [enterprises]”

Microsoft’a göre bir başka avantaj, bu tek birleşik sistemin, veri erişimini ve yönetişimi (Microsoft Purview kullanarak) yönetmenin daha kolay olduğu anlamına gelmesidir. Doğru erişim haklarına sahip bir çalışan, örneğin son derece gizli çalışan maaş verilerini analiz etmek ve bunu Excel’e veya Power BI’a aktarmak isterse, hizmet bu verilerle oluşturulan belgelerin aynı gizliliği devralmasını sağlar. onunla ilişkili etiket ve kurallar (ve bu kurallara göre, bu dosyaları otomatik olarak şifreler, böylece şirket dışına sızsalar bile kimse onlara erişemez).

Derinlemesine entegre bir sistem olsa da, burada bir dizi hareketli parça var. Data Factory, 150’den fazla önceden oluşturulmuş bağlayıcıyla gelen bir entegrasyon hizmetidir. Microsoft daha sonra veri bilimcilerin örneğin yapay zeka modelleri oluşturması için veri mühendisliği ve veri bilimi araçlarını sağlamak için Synapse markalı bir dizi veri aracına da güvenir. Bu arada, Power BI bu yelpazenin diğer ucunda yer alacak ve iş analistlerinin ve diğer kullanıcıların tüm bu verilerden içgörüler elde etmesine olanak tanırken, yeni kodsuz Veri Etkinleştirici hizmeti, kullanıcıların gelen bilgilere göre belirli eylemleri otomatik olarak tetiklemesine olanak tanıyacak. gerçek zamanlı veri.

Bu, 2023’teki Microsoft’tur, yani Microsoft Fabric’te, kullanıcıların veri ardışık düzenleri oluşturmasını, kod oluşturmasını, makine öğrenimi modelleri oluşturmasını ve daha fazlasını kolaylaştıracak bir Yardımcı Pilot elbette vardır. Bu Copilot henüz mevcut değil, bu yüzden ne kadar yararlı olacağı henüz belli değil.

Fabric şu anda genel önizleme aşamasındadır. Microsoft standartlarına göre biraz alışılmadık bir hareketle, herkes kredi kartı bilgilerini vermek zorunda kalmadan hizmeti deneyebilir. 1 Temmuz’dan itibaren Fabric, tüm Power BI kiracıları için etkinleştirilecektir.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın