dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı ne demek

dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı ne demek bilgi90’dan bulabilirsiniz

Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı atasözü, genellikle saçma sözler ya da gereksiz konuşmalar karşısında kullanılan bir atasözüdür.

 Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Eğer gerçekleşen bir olayın sebebi ve sonucu arasında mantıksız bir ilişki varsa, bu mantıksızlığı belirtmek için bu atasözü kullanılır. Yani sebepler ve sonuçların birbiri ile olan ilişkisi mantıksızsa ve herhangi bir bağlantı kurulamıyorsa, bu durumda bu atasözü kullanılır. Aynı zamanda gereğinden fazla gereksiz ve çok konuşan bir insanın durumuna tepki göstermek için de bu atasözü kullanılmaktadır.

 Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Artık dayanamayıp, dam üstüne saksağan vur beline kazmayı dedim, çünkü çok boş ve gereksiz konuşuyordu.

Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı

dam üstünde saksağan vur beline kazmayı

DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN, GEL BİZE BAZI BAZI!

DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN, GEL BİZE BAZI BAZI!

Ne dersiniz? Lüks bir hayatı yaşıyor olmak sizi daha fazla insan yapar mı? Peki basit bir hayatı yaşıyor olmak, sizi daha az insan?

İnsan olmayı, insanca yaşamayı, insanları durumları nesneleri algılamayı, tüm bunlara gözümüzde zihnimizde nerede nasıl yer vereceğimizi, hatta kendimizi dahi şaşırmış durumdayız.

Kavramları birbirine katıp karıştırdık. İlla ki sizlerin de çevresinde vardır o yetkili mercilerden. Az okuyanın en çok bildiği az bilenin en çok konuştuğu memleketim. Görgüyü ruhunda değil, ağzında üstünde başında dolaştıranlar kervanı güzel memleketim!

İnsanların neden kendi hayatlarını yaşamalarına müsade edemiyoruz?

Mutlu ilişki bitsin, mutlu evliliğin sonu gelsin isteriz. Biz daha çok yer gezmiş görmüş olmak, daha çok biliyor olmak isteriz. Hep daha çok olmayı ister, aza tahammülde köprüyü geçemeyiz. Bizden daha mutlu huzurlusu, daha akıllısı olgunu neden çevremizde var olsun ki? Bir de milli ironimiz, kilo verene kilo mu verdin kilo alana kilo mu aldın der, sağlığın söz konusu bile olmadığı sadece görsel yargılarımızı dağıtırız. Çünkü, dünyayla ve kendimizle kurduğumuz içsel çıkarlarımız çatışır. İçsel huzursuzluğumuzu içimizden uzaklaştırmak için, insanları kendi hallerine bırakamayız. Bırakırsak kendi kendimizle baş etmek zorunda, iç sesimizi dinlemek zorunda kalırız. O yüzden başkasıyla uğraşmak kendinle uğraşabilmekten daha kolay. Kendi kapının önünü süpürmek, dönüp kendi ailene bakabilmek, ilişkine emek vermek, çaba göstermek zahmet ister. Biz kolayı severiz.

Kendi yanında kendinden bilgilisini kendinden iyisini taşıyabilmek sağlam bir özgüven ve olgun (ham olmayan) bir duruş gerektirir.
Böyle durumlarda içsel bir rekabet duygusu, kim daha büyük, kim daha havalı, kim daha güzel tanımlamaları yerine; bu insan bana bendeki neyi göstermeye çalışıyor, neden rahatsız oluyorum, bu durumdan ne öğrenebilirim diye dikkatlice dinlemek kazandırır. Kendiniz dahil neslinize şifa ve farkındalık olarak geri dönecek bir çok kazanım. 

Son söz;
Dam üstünde saksağan Vur beline kazmayı Bu ne biçim kereviz Gel bize bazı bazı.

Sevgi ve selamla.

Yazı kaynağı : www.newgokturk.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın