Bangladeş hükümeti, ifşa olan vatandaşların verilerini kaldırıyor

Pazar günü Bangladeş hükümeti, hassas vatandaşların çevrimiçi olarak açıkta bıraktığı verilerini kaldırdı.

Cuma günü, TechCrunch bunu bildirdi Bangladeş hükümetine ait bir internet sitesi ülke vatandaşlarının kişisel bilgilerini sızdırıyordu.tam adlar, telefon numaraları, e-posta adresleri ve ulusal kimlik numaraları dahil.

O sırada, verilere hâlâ erişilebildiği için özellikle hangi web sitesinin sızdırdığını açıklamamıştık. Artık sorunun şu adreste olduğunu bildirebiliriz: Yazı İşleri Genel Müdürlüğü, Doğum ve Ölüm Kayıt web sitesi.

Bangladeş’in e-Devlet Bilgisayar Olay Müdahale Ekibi (CIRT), verilerin artık kaldırıldığını söyledi.

Bitcrack Cyber ​​Security için çalışan bir araştırmacı olan Viktor Markopoulos, verileri Haziran sonunda buldu ve ardından CIRT’yi uyardı. Tahminine göre, web sitesi yaklaşık 50 milyon Bangladeş vatandaşı hakkında veri sızdırdı.

Geçen hafta CIRT’in yanı sıra Bangladeş hükümetinin basın ofisi, Washington DC’deki büyükelçiliği ve New York City’deki konsolosluğuna da ulaştık. Hiçbiri geçen hafta yorum talebimize yanıt vermedi ve bu hikaye için takip taleplerine hemen yanıt vermedi.

Bir basın bülteninde Cumartesi günü CIRT, veri ihlalini “derhal” ele aldığını ve “konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturmayı hızla başlatarak profesyonelliğini ve uzmanlığını gösterdiğini ve veri ihlalinin kapsamını ve etkisini anlama arayışında çevrilmemiş hiçbir taş bırakmadığını” söyledi.

Bangladeş’in Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Zunaid Ahmed Palak, “Hükümetin hiçbir web sitesi hacklenmedi. İnternet sitesinin güvenlik açığı nedeniyle vatandaşların bilgileri ifşa oldu” dedi. İş Standardına göreyerel bir gazete.

Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal’ın kolluk kuvvetlerinin olayı araştırdığını söylediği bildirildi.


Benzer sızıntılar veya veri ihlalleri hakkında bilginiz var mı? Sizden haber almak isteriz. Çalışmayan bir cihazdan, Lorenzo Franceschi-Bicchierai ile güvenli bir şekilde +1 917 257 1382 numaralı telefondan Signal üzerinden veya Wickr, Telegram ve Wire @lorenzofb aracılığıyla veya [email protected] adresine e-posta göndererek iletişime geçebilirsiniz. TechCrunch aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz. GüvenliDrop.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada