Ariga, geliştiricilerin veritabanı şemasını kod olarak tanımlamasına yardımcı oluyor

Şirketler veritabanlarını, özellikle de yerel bir bulut bağlamında, pek çok farklı veritabanı varken güncellemeye çalışırken, bir ortamdan diğerine geçiş yaparken geliştiriciler için bu büyük bir zorluktur. Arigaerken aşamadaki bir girişim, kullanıcıların veritabanı şemasını kod olarak tanımlamasına izin vererek yardımcı olmak ve zaman içinde veritabanlarıyla etkileşim kurma ve yönetme biçimlerini büyük ölçüde basitleştirmek istiyor.

Bugün şirket, açık kaynak projesi ivme kazandıkça ve ürünün SaaS sürümü için ödeme yapan müşteriler almaya başladıkça, daha önce duyurulmamış 3 milyon dolarlık bir tohumla birlikte 15 milyon dolarlık bir A Serisini duyurdu.

Ariga CTO’su ve kurucu ortağı Rotem Tamir, bir veritabanını yönetmenin zor olduğunu ve çok büyük bir hata yaparsanız tüm verilerinizi kaybedebileceğinizi söylüyor. Bu nedenle şirketler, iş veritabanını ayarlamaya geldiğinde muhafazakar olma eğilimindedir. O ve kurucu ortak ve CEO Ariel Mashraki şirketi, şirketlerin altyapıyı bildirimsel bir şekilde kod olarak tanımlayarak yönetme karmaşıklığını azaltabildikleri fikriyle şirketi kurdu.

Veritabanları için bu fikri sağlayan bir çözüm oluşturmak için çalışıyorlar. “Bu, çeşitli nedenlerle veritabanı alanında henüz yapılmadı. İstediğinizi, veritabanınızın istenen durumunu, kuruluşunuzdaki veri topolojinizin istenen durumunu yakalayabilmek için, veritabanını planlamak, doğrulamak, ardından yürütmek ve izlemek için akıllı bir araca ihtiyacınız olduğunu gerçekten düşünüyoruz – ve bu platformumuzun konusu bu, ”dedi Tamir TechCrunch’a.

adlı bir açık kaynak aracı geliştirerek işe başladılar. Atlas, bir dizi veri tabanının yönetilmesine yardımcı olan Go’da yazılmıştır. “Veritabanınızın istenen durumunu kabul eder ve canlı bir veritabanına veya önceki duruma bağlıdır. Bu hesaplamaları nasıl yapacağını bilir. İçinde buna çok benzer bir şey yapan bir güvenlik motoru var. statik kod analizi. Politikalara göre değişiklikleri analiz edebilir ve doğrulayabilir” dedi.

Mashraki, Atlas’ın popülerliğini kanıtladı, 2022’de kullanıma sunulduğundan bu yana yüzbinlerce kez indirildiğini söylüyor.

Açık kaynak yaparak, veritabanı üreticileri programı indirebilir ve kendi veritabanı desteğini Atlas’a ekleyebilir, bu da kurucuların başlangıç ​​aşamasında kendi başlarına yapabileceklerinden çok daha fazla ürünü desteklemelerine olanak tanır.

Şirket, veritabanı yönetimi aracının SaaS versiyonu olan Atlas Cloud’u bu yılın başlarında piyasaya sürdü ve şu anda bir avuç ödeme yapan müşteriyle çalışıyor. Şirkette çalışan yaklaşık bir düzine çalışanı var ve bazı açık pozisyonlar için işe alıyorlar.

Mashraki, açık kaynaklı bir şirket olarak, ürünle ilgilenen insan havuzunun, bu projelerin doğası gereği dünyaya yayılmış olarak çeşitlilik gösterme eğiliminde olduğunu söyledi. Yani Irak, Gazze, Almanya, Avustralya ve Brezilya’dan insanları var.

Bugünkü yatırım duyurusu, isimsiz melek yatırımcıların katılımıyla Tiger Global ve TLV Partners liderliğinde yapıldı.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Yorum yapın