yaz mevsimi toplam kaç gün sürmektedir

yaz mevsimi toplam kaç gün sürmektedir bilgi90’dan bulabilirsiniz

İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış Kaç Gündür?

İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış Kaç Gündür?

4 mevsimi birlikte yaşayan ülkemizde daha ilkokul yıllarında hatta anaokullarında ilk öğrendiğimiz şeylerden bir tanesi de mevsimlerdir. İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış. Durum böyle olunca da öğrenme aşamasındaki çocukların ilk araştırdığı konulardan bi tanesi bir mevsimde kaç ay vardır, bir mevsim kaç gündür soruları oluyor. Biz de bu yazımızda hangi mevsimde kaç ay vardır ve hangi mevsim kaç gündür sorularının cevabını verdik.

Bir mevsimde kaç ay vardır?

4 mevsimi de yaşayan ülkemizde bir mevsimde kaç ay vardır sorusunun cevabı 3’er ay vardır. İlkbahar ayında Mart, Nisan ve Mayıs, yaz ayında Haziran, Temmuz ve Ağustos, sonbahar ayında Eylül, Ekim ve Kasım, kış ayında ise Aralık, Ocak ve Şubat ayları vardır. Peki hangi mevsim kaç gündür diyorsanız o da yazımızın devamında.

İlkbahar Mevsimi Kaç Gündür?

ilkbahar kaç gündürİlkbahar mevsimi kaç gün hemen hesaplayalım:

           TOPLAM:    31+30+31= 92 gün sürer.

Matematiksel olarak hesaplama sonucunda ilkbahar kaç gün hesapladık ve 92 gün olduğunu gördük. Ama ülkemizin matematik ve özel konumu düşünüldüğünde ülkemizin her noktasında ilkbahar mevsiminin tam olarak 92 sürdüğü söylenemez. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Ağrı’da Mart ayında kar yağarken İzmir’de İlkbahar mevsiminin geldiği hissedilmeye başlanmıştır bile. Diğer bir örnek olarak Adana’da ağaçların çiçekleri açmaya başlamış olabilir ama Sivas’ın yüksek yerlerinde kıştan kalan soğuk hava etkisini sürdürüyor olabilir. Bu yüzden bu soruyu ne için sorduğunuz daha önemli. Eğer bir matematik sorusu soruyorsanız ve ya öğretmeniniz sınavda sorduysa 92 gündür cevabı ama ilkbahar mevsiminin bulunduğunuz yerde ne kadar sürdüğünü soruyorsanız bunun değişken olduğunu söyleyebiliriz.

Yaz Mevsimi Kaç Gündür?

yaz mevsimi kaç gündürYaz mevsimi kaç gün hesaplayalım:

TOPLAM: 30+31+31=92 gündür.

Yani yaz mevsimi 92 gün sürmektedir.

Yaz mevsimi insanların ve özellikle öğrencilerin beklediği mevsimlerden biridir. Ülkemizde yaz mevsimi bir bakıma deniz mevsimi olarak değerlendirilmektedir. Ama şunu da belirtelim Haziran’ın gelmesi deniz mevsiminin başlaması demek değildir. Yani ülkemizde yaz mevsimi tam olarak 92 gün sürüyor dememiz doğru olmaz. Yaz mevsimi matematiksel olarak 92 gündür ama iklim şartları özel konum şartları gereği 92 gün yaz mevsimi yaşamayabiliriz.

Sonbahar Mevsimi Kaç Gündür?

sonbahar kaç gündürSonbahar kaç gün hesaplayabilmek için öncelikle sonbahar mevsimi aylarının kaçar gün çektiğini yazalım ve bunları toplayalım:

Toplam Sonbahar ayı 91 gündür. (30+31+30=91 gündür)

Sonbahar mevsimi gün olarak hesaplamak için sonbahar mevsiminin aylarının kaç çektiği yukarıda ekledik. Daha sonra bu ayların günlerini topladık. Bu şekilde sonbahar kaç çeker sorusunun cevabını 91 gün bulmuş olduk. Sonbahar mevsimi 91 gündür ama bu hesaplama cebirsel olarak yapılmıştır. Memleketimizde ki hava koşulları düşünüldüğü zaman sonbahar mevsimi tam olarak 91 gün sürmeyebilir. Yani Eylül ayının ilk günü yapraklar hemen dökülmeye başlayıp sonbahar mevsimi başlamayabilir. Bu hesapla günü sadece matematiksel olaraktır.

Kış Mevsimi Kaç Gündür?

kış mevsimi kaç gündürKış kaç gündür sorusunun cevabını bulabilmek için önce kış mevsiminin aylarını ve daha sonra bu kış mevsimi aylarının kaç gün çektiği yazmamız lazım.

Bu durumda 2 ihtimali de hesaplamak gerekiyor. Birinci durum da Şubat ayı 28 gün olarak hesaplayalım:

31+31+28=90 gün yapmaktadır. Birinci duruma göre Kış mevsimi 90 gün sürmektedir.

İkinci durumu hesaplayalım yani Şubat ayının 29 çektiği durumu:

31+31+29= 91 gün sürmektedir.

Kış kaç gündür sorusunun cevabını vermiş olduk ama ülkemizin iklimsel yapısına bağlı olarak kış mevsimi 90 gün yada 91 günden çok daha fazla sürebilmektedir. Özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde kış mevsimi bildiğimiz sürelerden çok çok fazla sürmektedir. Mart aylarında kar ile kış mevsimi macerasına devam eden yüzlerce köy ilçe vardır. Bu yüzden matematiksel olarak kış mevsiminin süresini hesaplamak kış mevsimim bu günden kısa ya da uzun olacağını göstermez.

Yazı kaynağı : www.kacgun.com

İlkbahar Yaz Sonbahar Kış Kaç Gün Sürüyor? Mevsimlerin Gün Sayısı

2017 01 07 16 46 30 1

İlk olarak ilkbahar mevsiminden başlayalım.

İlkbahar mevsimi toplam kaç gün sürer?

           TOPLAM:    31+30+31= 92 gün sürer.

Şimdi de yaz mevsiminden devam edelim.

Yaz mevsimi toplam kaç gün sürer?

TOPLAM: 30+31+31=92 gündür.

Sıra sonbahara geldi.

Sonbahar mevsimi kaç gün sürer?

Toplam Sonbahar ayı 91 gündür. (30+31+30=91 gündür)

Son olarak kış mevsimi kaç gündür sorusuna cevap verelim.

Kış mevsimi toplam kaç gün sürer?

Bu durumda 2 ihtimali de hesaplamak gerekiyor. Birinci durum da Şubat ayı 28 gün olarak hesaplayalım:

31+31+28=90 gün yapmaktadır. Birinci duruma göre Kış mevsimi 90 gün sürmektedir.

İkinci durumu hesaplayalım yani Şubat ayının 29 çektiği durumu:

31+31+29= 91 gün sürmektedir.

Gündelik hayatta işinize yarayan ve bilinmesi gereken temel konular ile ilgili basit, anlaşılır, kısa ve öz bilgiler sunmaya devam edeceğiz. Lütfen yorumlarınız ile bu makaleyi değerlendirerek eksiklerimizi varsa bize bildirin.

Slide 3 3

Yazı kaynağı : www.teknolib.com

Yaz mevsimi ne zaman başlıyor? Yaz mevsiminin ilk günü

Yaz mevsimi ne zaman başlıyor? Yaz mevsiminin ilk günü

Yaz mevsiminin ilk günü meteorolojik ve astonomik olarak farklılık gösterir. 1 Haziran 2018 tarihi meteorolojik olarak yaz mevsiminin başlangıcıdır ve meteoroloji uzmanları için 1 Haziran 2018 tarihi esastır.

Meteorolojik olarak yazın başlangıcı ne anlama geliyor?

Meteoroloji uzmanları bir yılı dört mevsime bölmek için Gregoryen takvimi kullanır. Buna göre yaz mevsimi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsar ve 31 Ağustos tarihi itibariyle meteorolojik yaz mevsimi sona erer.

Astronomik yaz nedir?

Bilim insanları mevsimlerin başlangıcını, Dünya’nın Güneş’e olan konumu ile belirler. Bu döngüler, Güneş ışınları Dünya’nın ekvator çizgisi, Oğlak ve Yengeç dönencelerine 90 derece dik açı ile düştüğü zamanı temsil eder.

Güneş ışınlarının ekvator çizgisine dik açı ile vurduğu 21 Mart tarihinde Kuzey Yarım Küre’de ilkbahar ve Güney Yarım Küre’de sonbahar mevsimleri başlar. 23 Eylül tarihinde ise durum tam tersidir.

Güneş ışınlarının ekvator çizgisinin 23° 27′ kuzeyi olan Yengeç Dönencesi’ne 90 derecelik dik açıyla vurduğu tarih olan 21 Haziran Kuzey Yarım Küre için yaz başlangıcı, Güney Yarım Küre içinse kış başlangıcıdır. Güneş ışınlarının 21 Aralık tarihinde ekvator çizgisinin 23° 27′ güneyine 90 derecelik dik açıyla vurması da Güney Yarım Küre için yaz, Kuzey Yarım Küre için kış mevsimi başlangıcıdır.

2017 yazının kulak kanatan 7 şarkısı…

Belirtilen tarihler Dünya’nın elips şeklindeki yörüngesi sebebiyle değişiklik gösterse de mevsim başlangıçları için genel kabul gören tarihlerdir. Yaz mevsimi Kuzey Yarım Küre’de Güney Yarım Küre’ye oranla 2 gün daha uzun sürmektedir. Bunun sebebi ise Dünya’nın eksen eğikliğidir.

Yaz mevsimi ne zaman sona erecek?

2018 yılında astoronomik yaz mevsimi 21 Haziran günü başlayacak 23 Eylül günü sona erecektir.

En uzun gün hangi tarihte yaşanır?

Astronomik olarak yaz mevsiminin başladığı tarih olan 21 Haziran ayrıca Kuzey Yarım Küre’de en uzun gündüz süresinin de yaşandığı gündür. Bu tarihten itibaren gündüz süreleri 21 Aralık tarihine kadar kısalmaya başlar. Yine bu tarihte Güney Yarım Küre’de en kısa gündüz süresi yaşanır.

En kısa gün hangi tarihte yaşanır?

Kuzey Yarım Küre için en kısa gün, kış gün dönümü olan 21 Aralık’ta yaşanır. Güney Yarım Küre’de ise bu tarih 21 Haziran’dır.

Türkiye’de Güneş’in en son battığı yer neresidir?

21 Haziran tarihinde Türkiye’de Güneş’in en son battığı yer saat 20:50 ile Edirne’dir.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Yazı kaynağı : www.milliyet.com.tr

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.



kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın