O şehirler için 2-3 Ekim alarmı verildi! Resmen kıyamet kopacak: Önlem almayan yanar Güncel

O şehirler için 2-3 Ekim alarmı verildi! Resmen kıyamet kopacak: Önlem almayan yanar Güncel, başvuru sitemizde O şehirler için 2-3 Ekim alarmı verildi! Resmen kıyamet kopacak: Önlem almayan yanar ile alakalı araştırma yaptık. 

Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli batı ve kuzeybatı yönlerden rüzgar (40-70 km/saat) ile birlikte etkili olmaya devam edeceği belirtilerek Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun’un batısı ile Trabzon’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun il geneli ile Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, senedirım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi.

ŞİDDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK

Ayrıca bilgilendirmede yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, (Pazartesi) gece saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın kıyılarında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, senedirım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yağışların Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Bingöl, Şırnak ve Tunceli ile Erzincan’ın güney, Elazığ’ın doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden vatandaşların ve alakalılerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği de eklendi.

ÇEŞİTLİ OLUMSUZLUKLAR YAŞANABİLİR 

Sağanak yağış, Türkiye’nin bir çok bölgesinde etkili olmaya sürdürmekte. Yağışların şiddeti ve süresi, bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Yağışların yol açtığu sel, su baskını, senedirım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, meteorolojik ikazlara dikkat etmek ve gerekli önlemleri almak oldukça önem taşıyor. İşte sağanak yağışın etkileri ve alınması gereken önlemler.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER 

 

Sağanak yağışa karşı alınması gereken önlemler:

Sağanak yağış öncesinde ve sırasında meteorolojik ikazları takip etmek ve gerekli önlemleri almak gerekir. Bilhassa sel, su baskını ve senedirım riski olan bölgelerde dikkatli olmak gerekir.

Sağanak yağış sırasında açık alanda bulunmamak, yüksek yerlere çıkmamak, metal eşya ve elektrikli aletlerden uzak durmak gerekir. Yıldırım çarpmasına karşı korunmak için kapalı bir mekanda yahut araç içinde kalmak gerekir.

Sağanak yağış sırasında trafiğe çıkmamak yahut zorunlu ise çok dikkatli olmak gerekir. Araçlarda kar lastiği yahut zincir kullanmak, hız yapmamak, ani fren yapmamak, su birikintilerinden uzak durmak gerekir.

Yol durumunu kontrol etmek ve farklı güzergahlar belirlemek gerekir.

Sağanak yağış sırasında ev ve iş yerlerinde su baskını riskine karşı önlem almak gerekir. Elektrikli aletleri prizden çekmek, su tesisatını kontrol etmek, su tahliye kanallarını temizlemek gerekir. Su baskını durumunda elektrik anahtarlarına dokunmamak ve yetkililere haber vermek gerekir.

Sağanak yağış sırasında sağlığı korumak için kalın giyinmek, ıslanmamak, bol sıvı tüketmek gerekir. Bilhassa kronik hastalığı olanlar doktor tavsiyelerine uymalıdır.

Yorum yapın