Nefis kestane şekeri tarifi! Evde kolaylıkla yapılıyor

Kestane şekeri tarifi Bursa’nın meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte çay saatlerine eşlik eden kestane sofralarda yerini almaya başladı. Kestane şekeri Bursa ilinde yer alan Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılıyor. Kestanenin en lezzetli hali için mutlaka şekerlemesini denemelisiniz. İşte kestane şekeri tarifi ve malzeme listesi…

KESTANE ŞEKERİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 500 gr iri kestane
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

TARİF

  • Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun.
  • Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun.
  • Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin.
  • Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.
  • Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin.
  • Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN!

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Leziz İnegöl köftesi! Yediden yetmişe herkesin sevdiği tarifLeziz İnegöl köftesi! Yediden yetmişe herkesin sevdiği tarif
Yılın Son Fırsatları'ndan kaçırmamanız gereken sofra ürünlerini sizin için seçtikYılın Son Fırsatları’ndan kaçırmamanız gereken sofra ürünlerini sizin için seçtik
İster sevdiklerinize ister kendinize hediye edin! Ömür boyu garantiliİster sevdiklerinize ister kendinize hediye edin! Ömür boyu garantili

Yorum yapın