Gaziantep'in meşhur lezzeti nohut dürüm nasıl yapılır?

Nohut dürüm tarifi, MasterChef All Star’ın 170. bölüm fragmanı sonrası merak konusu oldu. Somer Sivrioğlu yaptığı açıklamada “Bugünkü konseptimiz dürümler” ifadesini kullandı. Birçok kişi arama motorlarında MasterChef’te yapılacak yemekleri araştırıyor. Peki, nohut dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef’te yarışmacıların hünerlerini sergileyerek yaptıkları Gaziantep’in meşhur lezzeti olan nohut dürüm tarifi ve malzemeleri…

285

NEFİS NOHUT DÜRÜM TARİFİ!

MALZEMELER

  • 2 su bardağı kadar nohut
  • Nohutu haşlamak için kemikli et tercih edilebilir
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 4 tane tandır lavaş
  • Üzeri için
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet maydanoz
  • 4 adet marul
  • Patates kızartması
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sumak

TARİF

  • Nohutlarınızı bir gece önceden bol suda ıslayalım. Düdüklü tencereye alın üzerine biraz tuz ve kemikli eti koyun ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Pişen nohudun suyunu süzün. Eti kullanmıyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyalım üzerine nohutları ilave edelim ve biraz kavuralım. Kızarmaya başlayınca baharatlarını ilave edelim. Biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Domatesi ve soğanı ince ince dilimleyelim. Maydanoz ve marulu da ince ince doğrayalım. 2 tane orta boy patatesi doğrayıp kızartalım. Lavaş üzerine tüm malzemeleri dizip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Evde simit tarifi: Çıtır simit tarifine bayılacaksınız! Evde simit tarifi: Çıtır simit tarifine bayılacaksınız!
Ispanaktan pasta mı olur demeyin! Nefis ıspanaklı pasta tarifiIspanaktan pasta mı olur demeyin! Nefis ıspanaklı pasta tarifi
Lezzet bombası sufle tarifi! Tencerede kolay sufle nasıl yapılır?Lezzet bombası sufle tarifi! Tencerede kolay sufle nasıl yapılır?

Yorum yapın