CENNET KÜNKÜ TATLISI NASIL YAPILIR? Cennet künkü tarifi…

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan cennet künkü, ‘cendere baklavası’ ismiyle de bilinir. Bursa mutfağında önemli bir yere sahip olan bu baklava, düğün zamanı kız evinde hazırlanır ve erkek tarafına götürülür. Bayram ve özel günlerde de sunulan cennet künkü, nişan bohçasına konulmasıyla bilinir. Cennet künkü tarifini sizler için derledik…

CENNET KÜNKÜ TATLISI BURSA TARİFİ!

MALZEMELER

  • Hamur için:
  • 1 adet yumurta
  • 50 gr yoğurt
  • 40 ml Ayçiçek yağı
  • Karbonat
  • Tuz
  • 250 gr un
  • Şerbet için:
  • 1 litre su
  • 1 kg şeker
  • ½ limon suyu

TARİF

  • Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, limon suyu eklenerek kaynatmaya devam edilir. 10 dakika sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
  • Hamur için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak hamur kıvamına getirilir.
  • Hamur bezelere ayrılır ve üstü kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
  • Bir tavada kızartmak için yağ kızdırın.
  • Hamur bezeleri açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir.
  • Çatalın etrafına spiral şeklinde sarılır. Kızgın yağda çatalla birlikte döndürerek kızartılır.
  • Kızaran hamur soğuk şerbete atılır.
  • Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

AFİYET OLSUN!

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Nefis kestane şekeri tarifi! Evde kolaylıkla yapılıyorNefis kestane şekeri tarifi! Evde kolaylıkla yapılıyor
Leziz İnegöl köftesi! Yediden yetmişe herkesin sevdiği tarifLeziz İnegöl köftesi! Yediden yetmişe herkesin sevdiği tarif
Yılın Son Fırsatları'ndan kaçırmamanız gereken sofra ürünlerini sizin için seçtikYılın Son Fırsatları’ndan kaçırmamanız gereken sofra ürünlerini sizin için seçtik

Yorum yapın