Antalyaspor – Galatasaray maçı hakem yorumları

4

TORREIRA’NIN KARTI

SORU: 18. dakikada Torreira’nın kartı doğru mu?

Bahattin Duran: Kontrolsüz hereket yok. Ben olsam sarı kart göstermezdim.

Deniz Çoban: Umut vadeden bir atak değil.

5

PENALTI MI, DEĞİL Mİ?

SORU: 18. dakikada Antalyaspor penaltı bekledi. Penaltı var mı?

Bahattin Duran: Pozisyon başlangıcında ofsayt yok. Sahada pozisyon penaltı. VAR’ın elinde çok fazla kanıt olmayabilir. Ayakla yapılan müdahale penaltı. Sahada iyi yer alan hakem, buna penaltı verirdi. VAR’ın karışmamasını anlayabiliyorum.

Deniz Çoban: VAR’ın karışmamasını ben de anlayabiliyorum. Açık ve net penaltı. Oyuncu da etkileniyor. Hangi oyuncu bu etkiden düşmez? Daha başka nasıl penaltı olur, bilmiyorum. Penaltının basiti, zoru olmaz. Bu penaltı olmazsa, başka hiçbir pozisyon penaltı olmaz.

6

MUSLERA – BUKSA POZİSYONU

SORU: 25. dakikada Buksa’nın Muslera’ya müdahalesinde kart verilmemesi doğru mu?

Bahattin Duran: “Buksa’ya net bir sarı kart olmalı. Muslera’nın canı yandı ama onun da hareketi sarı kart. Sonrasında ‘Bravo’ diyor ve alkışlıyor. Muslera’ya ikinci sarı ve kırmızı kart çıkmalıydı. Bu alkışlamayı kimse görmedi mi? Görülmediyse çok büyük eksiklik. Sarı kart pozisyonu olduğu için VAR da devreye giremez.”

Deniz Çoban: “Bu harekete kırmızı kart diyenler var. Bir hareket yaralayıcı ve gaddarca yapışmışsa kırmızı. Buksa bastıktan sonra ayağını çekiyor. Bileğe doğru çıkmıyor, ayakta kalıyor. Kırmızı kart diyemem. Zorbay Küçük devre arası Muslera’ya ‘Görmedim’ dedi ama görmediği pozisyona faul çaldı. Oyuncu isyan etti. Ama oyun kuralları çerçevesinde cezalandırılır. Zorbay sarı kartı çıkardığında mahcubiyetle, kırılarak gösteriyor. Bu beden dili de bir hakeme yakışmıyor. Zorbay Küçük olayları buraya getirdi ama Muslera birinci ve ikinci sarı kartı hak etti. Oyuncan ihracı gerekirdi.”