
Şunu hayal edin: Hızlı büyüyen başlangıç, yüksek bir sekiz rakamlı tur yükseltir. Sonra bir yıl sonra bir tane daha yetiştirmeye karar verir. Yatırımcılar sıraya giriyor ve bu sefer şirkete sağlıklı bir değerleme artışı sağlarken daha fazla para sözü veriyorlar.
Bu resimde yanlış olan ne? 2023, bol miktarda yatırımcının sahip olduğu bir yıl. karşılama matını topladıve söz konusu şirket bir fintech veya web3 veya hatta bir SaaS başlangıcı değil. Ama trende karşı çıkmak Açıklıkçoğu insanın sadece saç kurutma makinesi ışıkların sönmesine neden olduğunda düşündüğü bir cihaz olan evin elektrik panosunu değiştirmeye çalışan donanım odaklı bir iklim teknolojisi şirketi.
Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce Span, şirkete 410 milyon $ ön para değerinde değer veren 90 milyon $’lık bir B Serisini kapattığını duyurdu. Bugün, başlangıç, kendisine 600 milyon dolar değerinde olan 96 milyon dolarlık bir B2 Serisi duyuruyor. (Neden bir uzatma değil de B2? Çünkü şirket ilk Seri B’nin ardından değerlemesini artırabildi.) Tur, Congruent Ventures, Capricorn Investment Group ve Alexa Fund dahil olmak üzere mevcut yatırımcıların katılımıyla Wellington Management tarafından yönetildi.
Span’ın kurucusu ve CEO’su Arch Rao TechCrunch+’a şunları söyledi: “Hem kendi büyüme hedeflerimize hem de dış etkenlere bakarken, Enflasyon Düşürme Yasası gibi programlara baktığımızda, aslında hızlanma fırsatını görüyoruz. bu yılın veya gelecek yılın kursu. Ek sermaye getirme fikrini harekete geçiren de buydu.”
bu Enflasyon Düşürme Yasası Rao, şirketin iş modelini değiştirmediğini ancak iş planlarını değiştirdiğini söyledi. “Adreslenebilir pazarımızı en az beş yıl ileriye götürmemize yardımcı oldu.”
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
