İYİ Parti’den CHP’ye 10 Büyükşehir Teklifi: Fedakarlık Sırası Sizde Güncel, başvuru sitemizde İYİ Parti’den CHP’ye 10 Büyükşehir Teklifi: Fedakarlık Sırası Sizde ile alakalı araştırma yaptık.
14-28 Mayıs seçimleri ardından dağılan koalisyonda perde arkasından kirli pazarlıklar sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu açıkladı. Bu karar sonrası CHP ile İYİ Parti yeni bir kapışmaya girişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu 10 büyükşehri tasvir ederek CHP’ye “Fedakarlık sırası sizde aday çıkarmayın” teklifini sundu. İşte detaylar…
İstanbul ve Ankara’da Uzlaşı Arayışları
İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde yerel seçim tartışması sürüyor. En son İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, yerel seçimler için CHP’ye 10 büyükşehirde aday çıkarmama teklifinde bulundu.
Yörükçüoğlu, sosyal platform hesabından yaptığı bilgilendirmede, “2019 ve 2023 seçimlerinde biz İYİ Parti olarak fedakarlıkta bulunduk, sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Cumhuriyet Halk Partisi de İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 10 büyükşehirde aday çıkarmasın” dedi.
Yörükçüoğlu’nun işaret ettiği 10 büyükşehir şöyle: İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Tekirdağ.
Bu teklif, iki parti içinde yeni bir gerilime yol açtı. Zira CHP, hem İstanbul hem de Ankara’da mevcut belediye başkanlarını yeniden aday göstermeye hazırlanıyor.
CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık yarışına girebileceği belirtiliyordu fakat yeniden rotayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çevirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “İstanbul’da adayımız Ekrem İmamoğlu” dedi.
Ankara’da ise Mansur Yavaş, bir dönem daha belediye başkanlığı görevinde bulunmak istediğini kelimelerine ekledi. Hemen ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kez daha Mansur Yavaş” dedi.
Tabii bu iki şehirde son kararı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söyleyecek. Eğer bir uzlaşı olmazsa haliyle İYİ Parti bu iki şehirde aday gösterecek.
İstanbul’da Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun ismi geçiyor. Eğer bir anlaşma olmazsa Buğra Kavuncu, İstanbul’da İYİ Parti’nin adayı olabileceği belirtiliyor.
Ankara’da ise Grup Başkanı Koray Aydın’ın ismi geçiyor. Tabii burada uzlaşı olmaması halinde bu isimlerin önümüzdeki zamanda çokça gündeme gelebileceğini aktarabiliriz.
Antalya’da Nesrin Ünal Sürprizi
Antalya’da da ittifak ortakları bu kez yarış içinde olabilirler. Antalya’da CHP, yeniden Muhittin Böcek’in mevcut belediye başkanını aday gösterebileceği belirtiliyor.
Muhittin Böcek, iki kez genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu’yla buluştu. Hatta bugün de il başkanı ve ilçe başkanları genel merkezdeydi, yine genel başkanla görüştüler.
Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilebileceği belirtiliyor fakat İYİ Parti’den 8. sıra milletvekili adayı olan bir isim vardı: Nesrin Ünal.
Nesrin Ünal, Meral Akşener aracılığıyla Antalya adayı gösterilebilir. Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nesrin Ünal’ın ismini ilan edecek. Tıpkı İzmir’de Ümit Özlale için “Adayımız” dediği gibi.
Diğer Büyükşehirlerde Durum Ne?
Adana’da CHP, Zeydan Karalar’la olabileceken yola devam edecek. Aydın’da ise Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aracılığıyla yeniden adaylığı ilan edilen belediye başkanı oldu.
Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, mevcut belediye başkanı ve CHP’nin yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Burada da Eskişehir’de de bir yarış olacak, bunu artık %99 ihtimalle aktarabiliriz.
Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın, İYİ Parti’nin Eskişehir Belediye Başkan adayı olacak. Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Melih Aydın’ın ismini ilan edecek.
Mersin’de CHP’nin mevcut belediye başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Lakin İYİ Parti’nin burada da bir aday çıkarması bekleniyor. Bu adayın kim bulunacağı halen netleşmedi.
Muğla’da CHP’nin mevcut belediye başkanı Osman Gürün’ün yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Lakin İYİ Parti’nin burada da bir aday çıkarması bekleniyor. Bu adayın kim bulunacağı halen netleşmedi.
Kocaeli’de CHP’nin mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Lakin İYİ Parti’nin burada da bir aday çıkarması bekleniyor. Bu adayın kim bulunacağı halen netleşmedi.
Tekirdağ’da CHP’nin mevcut belediye başkanı Kadir Albayrak’ın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Lakin İYİ Parti’nin burada da bir aday çıkarması bekleniyor. Bu adayın kim bulunacağı halen netleşmedi.
