7500 tl emekli maaşı ne zaman verilecek

7500 tl emekli maaşı ne zaman verilecek bilgi90’dan bulabilirsiniz

EMEKLİYE ZAM SON DAKİKA: İşte ödeme tarihleri! En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu: Yeni zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

EMEKLİYE ZAM SON DAKİKA: İşte ödeme tarihleri! En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu: Yeni zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

EMEKLİ ZAMMI İÇİN MECLİS DÜZENLEMESİ GEREKİYOR

En düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7500 TL’ye çıkarılması için TBMM’de yasal düzenleme yapılacak. Bu düzenlemenin önümüzdeki hafta içi Meclis’e gelmesi ve hızlı bir şekilde yasalaşması bekleniyor.

Ak Parti Grup Başkan vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekliye zam düzenlemesinin önümüzdeki hafta için yasalaşarak Resmi Gazete için Başkan Erdoğan’ın onayına sunulacağını açıkladı.

Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr

7500 emekli maaşı kimleri kapsıyor, 7500 TL emekli maaşı ne zaman alınacak? 7500 TL emekli maaşı Resmi Gazetede yayınlandı mı, ne zaman yasallaşacak ve emeklilere ödenecek?

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli aylığı yüzde kaç arttı? İşte o tarihe dair ipuçları!

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli aylığı yüzde kaç arttı? İşte o tarihe dair ipuçları!

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli aylığı yüzde kaç arttı? İşte o tarihe dair ipuçları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği maaş zamlarına dair açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşını 2 bin lira artırılarak 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Peki ama zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

En düşük emekli aylığı yüzde 36’nın üzerinde artışla 7500 TL olacak. Böylece taban aylıkta kümülatif artış yüzde 114’ü geçti. En düşük emekli maaşı Ocak 2023 öncesi 3500 TL olarak uygulanıyordu. Peki ama zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Zamlı emekli maaşlarının bayram haftasında yatması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye müjdeyi verdi. Erdoğan, “En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
 

7500 TL’nin altında emekli aylığı olanlar faydalanacak

Emekli aylıklarında yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ”Geçici işçilerin çalıştığı kurumlarda kadrolu olabilmeleri için düzenleme yapıyoruz. Bugün sunacağımız yasa teklifimiz 16 madde. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. ” dedi. 

7500 liradan fazla emekli maaşı alanlar faydalanamayacak

Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ”Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT’den 7 bin 500 TL’nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak. 7.500 TL nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak.” dedi. 

Elitaş, basın toplantısı yaptıktan yarım saat sonra yeni bir toplantı düzenledi. Bu toplantı bittikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini söyleyen Elitaş, Ramazan Bayramı’ndaki emekli ikramiyelerinin 2 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin düzenlemeyi de bu yasa teklifine ekleyeceklerini duyurdu.

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkmasıyla birlikte diğer emeklilerin tepki gösterdiği ve bu konuda bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin soruya, “Hayır. 5 bin 500 TL iken de aynı durum vardı. 3 500 TL iken de aynı durum vardı. O zaman niye tepki göstermediler. Bu yapılanlar, seçime giderken manipülasyon. Seçim yaklaşırken, iktidarın yaptığı vatandaş lehine düzenlemeleri hep manipüle edebilmek, onu farklı noktalara çekebilmek için farklı şekilde değerlendirmeler yapılıyor” dedi.

Yazı kaynağı : www.cnnturk.com

Yeni zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte ödeme tarihleri

Emekliye zam düzenlemesi Meclis'te: En düşük maaşı 7 bin 500 TL olacak

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın