yeniden refah partisi milletvekili başvuru

yeniden refah partisi milletvekili başvuru bilgi90’dan bulabilirsiniz

2023 Genel Seçimleri Milletvekilliği Aday Adaylığı Başvuru Formu

2023 Genel Seçimleri Milletvekilliği Aday Adaylığı Başvuru Formu

6 Şubat’ta yaşanan afetten etkilenen afetzede statüsündekilerden, Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yapacaklardan adaylık başvuru ücreti alınmayacaktır.

Formu indirdikten sonra doldururken aşağıdaki kriterleri lütfen dikkate alınız.

Erkekler için 7.500₺, 18-30 yaş aralığındaki genç erkeklerden 5.000₺, bayanlar için 3.500₺ başvuru ücreti belirlenmiştir.

Depremzedelerden (bizzat depremden etkilenmiş), engellilerden ve şehit ailelerinden gerekli belgeleri ibraz etmeleri durumunda başvuru ücreti alınmayacaktır. 

Ödemenizi kredi kartınızla https://bagis.yenidenrefahpartisi.org.tr linkinden online olarak yapabilirsiniz.  (Online ödemelerde notunuz kısmına sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, ad soyad, aday olmak istediği il yazılacak)

Milletvekili aday adaylığı için başvurular 21 Mart Salı günü mesai bitimine kadar gerçekleştirilebilecek. 

Aşağıdaki linkteki 2023 Genel Seçimleri Yeniden Refah Partisi Aday Adaylığı formunu indirerek doldurabilir en yakın il başkanlığımıza diğer başvuru evrakları ile birlikte (eksiksiz) elden teslim edebilirsiniz.

Yazı kaynağı : yenidenrefahpartisi.org.tr

Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926’da Sinop’ta dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Kayseri’de başlamış, ancak babasının iş tayini nedeniyle Trabzon’da sürdürmüştür. 1937’de ortaokulu İstanbul Erkek Lisesi’nde birinci olarak tamamladı. Üniversiteye sınavsız giriş hakkı olmasına rağmen sınavla girmeyi tercih eden Erbakan, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandı ve dönem öğrencileri arasında Süleyman Demirel ve Turgut Özal da bulunmaktaydı. 1948’de üniversite eğitimini tamamladı.

1948-1951 yılları arasında Motorlar Kürsüsü’nde asistan olarak görev yapan Erbakan, bir süre boyunca motor dersleri verdi. 1951’de üniversitesi tarafından Almanya’daki Aachen Teknik Üniversitesi’ne doktorasını yapması için gönderildi ve doktorasını burada tamamladı.

Alman ordusu için çalışmalar yapan DVL Araştırma Merkezi’nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar sürdürdü, Alman üniversitelerinde doktorasını tamamladı.

1953 tarihinde doçentlik ünvanı için sınava girmek üzere Türkiye’ye döndü ve 1954’te henüz 27 yaşındayken İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doçent oldu. Doçentliğinin ardından yeniden Almanya’ya giderek Deutz fabrikalarında görev yaptı.

1956-1963 yılları arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor’u kurdu ve ilk yerli motor üretimini gerçekleştirdi. 1965 yılında 39 yaşındayken profesör oldu. 1967’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Genel Sekreterliği görevine seçildi.

Genel Sektererlik yıllarında büyük sanayici ve tüccarlara karşı Anadolu tüccar ve küçük sanayicilerini savunmasıyla dikkati üzerine topladı. 25 Mayıs 1969’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne Genel Başkan olarak seçildi ancak Adalet Partisi hükümetinin seçimleri iptal etmesiyle 8 Ağustos 1969’da başkanlıktan ayrıldı.

17 Ocak 1970’te 17 arkadaşı ile birlikte Milli Nizam Partisi’ni kurdu ancak 12 Mart 1971’de gerçekleşen Askeri Müdahale sonrasında 20 Mayıs 1971’de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 11 Ekim 1972’de kapatılan Milli Nizam Partisi kadrosuyla Milli Selamet Partisi’ni kurdu. Partisi 14 Ekim 1973 seçimlerinde %12 oy alarak 48 milletvekili ile meclise girdi.

Seçimlerin hemen ardından dönemin Cumhuriyet Halk Partisi lideri Bülent Ecevit ile yapılan ortak çalışmalarla CHP – MSP koalisyon hükümeti kuruldu. Koalisyon hükümetinde devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev aldı.

Kıbrıs sorunun ortaya çıkmasıyla Kıbrıs Harekatı’nı savundu ve harekatın gerçekleşmesi için gereken bütün çalışmayı ve planlamayı bizzat kendisi yaptı. 17 Eylül 1974’te koalisyon hükümeti dağıldı.

12 Eylül 1980 darbesinin ardından bir süre İzmir Uzunada’da gözaltında tutulan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 15 Ekim 1980’de 21 Milli Selamet Partisi yöneticisiyle beraber “MSP’yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak” suçlamasıyla tutuklandı ve 24 Temmuz 1981’de serbest bırakıldı.

1982 Anayasası kararınca 10 yıl boyunca siyaset yapması yasaklandı. Cezası bittiğinde 6 Eylül 1987 halk oylamasıyla yeniden siyasete dönüş yaptı ve 11 Ekim 1987’de Refah Partisi Genel Başkanı seçildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, kamuoyunda “Kayıp Trilyon Davası” diye bilinen, içeriği itibariyle tamamen siyasi bir dava olan yargılama kapsamında 6 Mart 2002’de 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5 yıllık siyasi yasağı 2003’ün Şubat ayında sona erdi ve 11 Mayıs 2003’te Saadet Partisi Genel Başkanı olarak göreve başladı. 3 Aralık 2003’te hakkında verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı ve 30 Ocak 2004’te Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden ayrıldı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan 27 Şubat 2011 Pazar günü vefat etmiştir.

Yazı kaynağı : www.yenidenrefahpartisi.org.tr

Yeniden Refah Partisi'nde milletvekili aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

Yeniden Refah Partisi'nde başvuru süresi 'yoğunluk'tan uzatıldı

Yeniden Refah Partisi’nde Milletvekili Aday Adaylığı Başvuru Süresi Uzatıldı

Yeniden Refah Partisi'nde Milletvekili Aday Adaylığı Başvuru Süresi Uzatıldı

Yeniden Refah Partisi‘nde milletvekili aday adaylıkları başvuru süresinin, yoğunluk nedeniyle 21 Mart Salı gününe uzatıldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinden sonra, siyasi partilerde milletvekili aday adaylığı süreci devam ediyor. Seçime ilk kez katılacak Yeniden Refah Partisi’nde, daha önce 17 Mart Cuma günü olarak açıklanan milletvekili aday adaylığı son başvuru tarihinin, yoğunluk nedeniyle 21 Mart Salı günü saat 17.00’ye uzatıldığı bildirildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde kurulan adaylık başvuru merkezinde süreçle ile ilgili konuşan Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Nureddin Gül, “Milletvekili aday adaylığı başvuru alma sürecini yoğun bir tempoyla sürdürüyoruz. Özellikle gençlerimizden yoğun bir talep var. Kurulduğumuz günden beri halkımızın partimize gösterdiği teveccühün bir tezahürü bu. Gerek il başkanlıklarımızda gerekse genel merkezimizde çok yoğun bir şekilde aday adaylığı başvuruları yapılmaktadır” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nde milletvekili aday adaylığı başvurularına yönelik çalışmalar parti genel merkezinde ve İl Başkanlıklarında yapılıyor. Depremzede ve engellilerden, aday adaylığı için herhangi bir başvuru ücreti talep edilmiyor. 7 bin 500 lira olan başvuru ücreti gençler ve kadınlar için 5 bin lira olarak tahsil ediliyor.

Yazı kaynağı : www.sondakika.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın