yatsı namazı saat kaça kadar vakti var bilgi90’dan bulabilirsiniz
Yatsı namazı kaça kadar kılınır? Gece 12’den sonra yatsı kılınır mı?
Akit haber güncel son dakika gündem haberleri ve haber arşivi.
Biz her vakit, hakikati haykırdık ve gerçeğin izinde olduk. Her devrin gazetesi olmadık, milletin gazetesi olduk.
www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Yüklenme süresi 0.0181 sn.
Yazı kaynağı : www.yeniakit.com.tr
Yatsı namazı ne zaman ve saat kaça kadar kılınır?
Namaz kılmak İslam dininin beş şartından bir tanesidir. Müslümanlara sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere beş vakit namaz farz kılınmıştır. Her namazın kılınması gereken zaman dilimleri bulunmaktadır. Bu namazlar içinden yatsı namazının da kılınması gereken bir zaman dilimi bulunmaktadır.
Yatsı Namazı Ne Zaman Kılınır?
Yatsı ezanının okunması ile namazını eda edemeyen Müslümanlar yatsı namazını saat kaça kadar kılabileceklerini merak etmektedirler. Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre yatsı namazının kılma vakti akşam namazı vaktinin çıkması ile başlar. Bu vakit imsak vaktine kadar devam eder. İmsak vakti tan yerinin ağarmaya başlaması zamanına verilen bir isimdir. Belirtilen bu süre kapsamında yatsı namazı kılınabilir.
Yatsı namazının vaktin girdiği ilk zamanlarda kılınmasının faziletli olduğunu gören alimler gibi gecenin ilerleyen saatlerinde de kılınmasının faziletli olduğunu belirten rivayetler bulunmaktadır. Bu kapsamda yatsı namazının kılınması için imsak vaktine kadar zaman verilmiştir.
Yatsı Namazı Saat Kaça Kadar Kılınır?
Yatsı Namazı akşam vaktinden sonra yatsı ezanının okunması ile başlar ve takvimlerde imsak vakti denilen zamana kadar kılınabilir. İmsak vakti Ramazan aylarında oruca başlanan saattir. İmsak vakti, güneş vakti ile karıştırılmamalıdır. Güneş vakti, güneşin doğacağı zamanı işaret etmektedir. İmsak ise gecenin bittiğini ve sabah namazı vaktinin girmek üzere olduğunu bildiren bir vakittir. Son vakit olan yatsı namazının kılınma zamanı için bu hususlara dikkat edilmelidir.
Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr
Yatsı namazı ne zamana kadar kılınabilir?
Değerli kardeşimiz,
Yatsı namazı imsak vaktine kadar kılınabilir.
Yatsı Namazının Vakti:
Yatsı vakti, Hanefîlerde fetvaya esas olan görüşe ve diğer mezheplere göre, batı ufkunda kırmızı şafağın kaybolduğu andan itibaren başlar ve fecr-i sadığın doğmasından biraz önceki zamana kadar devam eder. Delil Abdullah b. Ömer’den nakledilen şu hadistir:
Diğer yandan yatsı namazı için tercih edilen vakit, gecenin üçte biri veya yarısı geçinceye kadar devam eder. Çünkü Allah Elçisi (asm) şöyle buyurmuştur:
Enes (r.a), Hz. Peygamber (asm)’in yatsı namazını gecenin yarısına kadar geciktirip, sonra kıldığını bildirmiştir (bk. a.g.e., II/12). Hz. Aişe (r.anhâ)’den de şöyle dediği nakledilmiştir:
Vitir namazının başlangıcı yatsı namazından sonradır, vaktinin sonu ise, sabah vakti girmeden hemen öncesine kadar olan zamandır (bk. Hamdi Döndüren, Delilleriyle İslâm İlmihali, İstanbul 1991, 313 vd.).
İlave bilgi için tıklayınız:
– Yatsı, vitir ve teheccüd namazlarının vakitleri hakkında bilgi verir misiniz? Eğer geç …
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet
Yazı kaynağı : sorularlaislamiyet.com
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler