torun bakım parası başvuru e-devlet

torun bakım parası başvuru e-devlet bilgi90’dan bulabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama

Torun Bakma Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? (Büyükanne Projesi-Güncel)

Torun Bakma Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? (Büyükanne Projesi-Güncel)

Torun Bakma Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? (Büyükanne Projesi-Güncel); Büyükanne Projesi, istihdam amaçlı olarak kadınlara destek olmak adına planlanmıştır. Torun bakma parası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen büyükanne projesi kapsamında verilen bir destek. Bir nevi torun sahibi kadınlara istihdam sağlayan bir proje olarak değerlendirilebilecek bu destekle torunlarına bakan anneanne ve babaanneye maaş ödemesi yapılıyor. Elbette tek şart, torun bakmak değil. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen diğer koşulları da sağlayan kadınlar toruna bakma parası alabiliyor.

Biz bu yazımızda sizlere evde bebek bakımı ile ilgilenen büyükannelere verilen bu destekten söz edeceğiz. Kimlerin anneanne ve babaanneye maaş desteğinden yararlanabildiğini açıklayacağız. Ayrıca başvuru adımlarını ve gereken belgeleri de detaylandıracağız. Bu sayede siz de büyükannelere bebek bakım parası veren bu proje hakkında daha detaylı bilgi sahibi olacak ve istediğiniz takdirde rahatlıkla başvuru yapabileceksiniz. Öncelikle yazı içerisinde yanıtlarını paylaşacağımız soruların bir listesini oluşturalım:

Biz bu listede yer alan tüm sorulara tek tek yanıt vereceğiz. Hemen ilk madde ile başlayalım. Torun bakım parası başvuru adımları hakkında konuşalım ve bebek bakım parası nasıl alınır, onu öğrenelim.

Yaşlı Bakım Evi – Huzurevi Fiyatları, Şartları ve Başvurusu

1. Torun Bakma Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Babaanne ve anneanneye bakıcı parası olarak da bilinen bu programın amacı torunlarına bakan kadınları istihdam etmek. Bu sayede de hem doğum yapan kadının çalışmasına destek olunuyor hem de aile bakıcı masrafından kurtulmuş oluyor. Ayrıca bebek büyükanneye emanet edildiği için anne ve babanın gözü arkada kalmıyor. Tabii dediğimiz gibi bu programa dahil olmak isteyen kadınların sağlaması gereken birtakım koşullar var. Onları birazdan açıklayacağız. Ama öncelikle başvuru adımları hakkında konuşalım:

Başvuru konusunu kısaca özetledik. Artık biraz daha detaya girelim ve babaanne maaşı şartları hakkında konuşalım.

Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüklerinin adres ve telefon bilgilerine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesine ulaşmak için TIKLAYINIZ!

2. Büyükanne Maaşı Şartları Neler?

Anneanne ve babaanneye bebek bakma parası belli şartlar altında veriliyor demiştik. Bu şartları şöyle sıralayabiliriz:

Büyükanne parası için şartlar bu şekilde. Sırada SGK ya da Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine başvuru aşamasında sunulması gereken evraklar var.

3. Torun Bakma Parası Başvurusunda İstenilen Evraklar Nelerdir?

Büyükanne parası için başvurunun Sosyal Güvenlik Kurumu ya da Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine yapılması gerektiğini söylemiştik. Peki, bu aşamada hangi belgeleri sunmak gerekiyor?

Büyükanne parası için istenilen evraklar şu şekilde sıralanabilir:

Tüm bu belgeler başvuru için gerekli. Belgelerle ilgili biraz daha açıklama yapmak gerekirse, şöyle söyleyebiliriz:

Görüldüğü gibi evraklar çok gibi görünüyor ama alınması zor değil. Sırada torunlarına bakan büyükanneye maaş olarak kaç para ödeniyor sorusunun yanıtı var. 

4. Torun Bakma Maaşı Ne Kadar?

Büyükanne maaşı 425 TL olarak belirlendi. Elbette bu değer her sene değişecek. 

Aylık olarak ödenen 425 TL’lik büyükanne maaşını çekmek içinse PTT şubelerine başvurmak gerekiyor. Size en yakın PTT şubesinin adres ve telefon bilgilerini görüntülemek için bölüm sonunda verilen linki kullanabilirsiniz. 

Son olarak sorgulama işlemini konuşalım.

5. Torun Bakma Parası Sorgulama İşlemleri Nereden Yapılır?

Torun bakma parası alıp alamayacağınızı başvuru yaptığınız kurumdan öğrenebilirsiniz. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sitesinde açılan başvuru panelinden de sorgulama yapabilirsiniz. Bu başvuru duyuruları için önceki bölümlerde verilen linki takip edebilirsiniz. 

PTT Çocuk Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sizlere torun bakma parası ile ilgili detayları sunduk. Son olarak birkaç cümle ile anlattıklarımızı özetleyelim:

Siz büyükanne projesini faydalı buluyor musunuz? Anne ve çocuğa bakan büyükanneye destek olduğunu düşünüyor musunuz? Konuyla alakalı görüşlerinizi bizlerle paylaşmak için yazının altında yer alan yorumlar alanını kullanabilirsiniz.

Facebook sayfamızı takip ederek yazılarımızdan yayınlandıkları anda haberdar olabilirsiniz. İletişim sayfamızdan ve yorumlar alanından bizlere öneri ve düşüncelerinizi sunabilirsiniz. 

İlksan Evlilik Yardımı Ne Kadar? Nasıl Alınır?

SGK’dan Annelere Kreş ve Bakıcı Yardımı

Çocuk Parası Ne Kadar? Nereden Alınır? Kimlere Verilir?

Yazı kaynağı : www.edevlet.net

Torununa bakan anneanne ve babaannelere devletten destek! İşte aylık maaş için yapmanız gerekenler…

Torununa bakan anneanne ve babaannelere devletten destek! İşte aylık maaş için yapmanız gerekenler…

Birçok anne, çocukları için güvenilir bir bakıcı bulmakta zorlanıyor. Torunlarını seven büyükanneler onlara en iyi şekilde bakmak istedikleri için ebeveynler de bu konuda kendi annelerinden destek istiyor. Tabii torun bakımı için gerekli olan zaman ve emek, birçok büyükanne için zorlayıcı olabilir. Ancak çalışan annelerin çocuklarına bakan büyükanneler artık torun bakım maaşı alabilecek. Peki, bu maaş nasıl alınır ve bu hizmetten kimler yararlanabilir? Torun bakım maaşı hakkında merak edilenler…

Torun Bakım Maaşından Kimler Yararlanabilir?

Torun bakım maaşı olarak bilinen Büyükanne Projesi’nden sadece büyükanneler faydalanabiliyor. Ancak hizmetten yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlar:

– Başvuracak kişi T.C. vatandaşı olmalı,

– Büyükanne torunuyla birlikte aynı ilde yaşamalı. Buna ek olarak çalışan anneyle çocuğu aynı evde ikamet ederken büyükanne farklı bir adreste oturmalı,

– Anne SGK kapsamında çalışıyor olmalı ve bakımı yapılacak olan çocuk muhakkak 3 yaşından küçük olmalı,

– Büyükannenin fiziksel veya ruhsal bir sorunu olmamalı. Bu nedenle eğer büyükanne 65 yaşını aşmışsa sağlık raporu alarak herhangi bir sağlık sorununun olmadığını belgelemeli,

– Annenin işvereniyle üçüncü dereceye kadar akrabalık bağı bulunmamalı,

– Proje pilot bölgelerde uygulandığı için aile İstanbul, Bursa, İzmir, Sakarya, Ankara, Kayseri, Konya, Antalya, Tekirdağ ve Gaziantep illerinde ikamet etmeli,

– Anne en az 1 yıl boyunca özel sektöre tabi ve sigortalı olarak çalışmalı,

– Destek boyunca anne çalışmaya devam etmeli,

– Aile çocukları için başka bir bakıcı tutmamış olmalı,

– Anne ve babanın kazandıkları toplam gelir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen üst sınırı geçmemeli,

– Anne en az 18 yaşında olmalıdır.

Torun Bakım Aylığı Ne Kadar?

Torun bakım aylığı en fazla bir yıl boyunca aylık olarak ödeniyor. Ödenen miktar aylık asgari ücretin %30’u tutarında olduğu için her sene değişiklik gösteriyor. Bebeklerin 3 yaşını doldurmaları veya 12 aylık sürenin tamamlanmasından sonra torun bakım aylığı ödemeleri durduruluyor. Ayrıca anne işten ayılırsa da büyükanneye ödenen maaş kesiliyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Büyükanne Projesi’ne başvuru yapmak için bazı belgeler gereklidir:

– Başvuru formu,

– Talepte bulunacak büyükannenin, annenin, babanın ve çocuğun kimlik belgeleri ile fotokopileri,

– Anneye ait nüfus kaydı,

– Çalışan annenin çalıştığı yerden aldığı imzalı belge,

– Büyükannenin sağlık raporu,

– Annenin SGK dökümleri,

– Anne ve babanın net gelir durumlarını gösteren belge,

– Annenin çalıştığı yere ait ticari sicil gazetesi örneği,

– İkametgâh belgeleri,

– Büyükannenin gelirini gösteren belge.

Bu belgeler toplandıktan sonra SGK’ye evraklar teslim edilir. İncelemeden sonra başvuru onaylanırsa büyükanneye yapılacak aylık ödeme başlatılır.

Yazı kaynağı : www.dunya.com

Toruna Bakma Parası 2023 Başvuru Formu (Anneanne BabaanneMaaşı)

Toruna Bakma Parası 2023 Başvuru Formu (Anneanne BabaanneMaaşı)

Devlet tarafından büyükannelere toruna bakma parası adı altında bakıcı parası vermektedir. Torunlarına bakacak olan büyükanneler, torun bakım parası için nereye başvuru yapabilir, büyükanne maaş başvurusu, torun bakım parası hangi illerde, bebek bakım parası ne kadar, bebek bakım parası için nereye başvuru yapılır tüm detaylarını içeriğimizde inceleyebilirsiniz.

Toruna Bakma Parası Neden Verilir?

Toruna bakma parası, çocuğunu bakıcılara emanet etmek istemeyen anneler için verilen bir destektir. Annelerin doğum sonrasında tekrardan iş hayatına dönebilmesi için verilen bu destek gerekli şartları sağlayan büyükannelere verilmektedir.

Toruna Bakma Maaşı Şartları Nelerdir?

Büyükannelerin torunlarına bakabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Başvurusu kabul edilen ve sonrasında annenin işten çıkması veya belirtilen şartlardan herhangi birinin sonradan değişmesi durumda büyükanne toruna bakma parası kesilmektedir.

Torun bakım maaşı almak isteyen büyükannelerin sağlaması gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

Çalışan annelerin çocukları üzerinden büyükannelere maaş ödenmektedir. Annelerin işten ayrılması durumunda büyükanneler maaş alamazlar.

Torun Bakım Parası 2023 Başvuru Formu

Torun bakma maaşı başvurusu online ve şahsen olacak şekilde yapılmaktadır. İnternet üzerinden yapılacak olan torun bakma başvurusular Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden  belirlenen tarihler içerisinde yapılmaktadır.

Şahsen yapılacak olan başvurularda aranan şartlar aşağıdaki gibidir:

Torun bakım aylığına başvuru yapmak istenildiği söylendikten sonra verilen başvuru formu doldurularak başvuru işlemi sonlanmaktadır. Gerekli belgeler ile başvurularını tamamlayan büyükanneler başvurularının onaylanması durumunda maaşlarını almaya başlayabilirler.

Toruna Bakma Başvurusunda Gerekli Evraklar Nelerdir?

Torun bakma başvurusunda istenilecek bir takım evraklar bulunmaktadır. Başvuru gerekli evraklar ile yapılmaktadır.

Torun bakım başvurusunda istenilen evraklar aşağıdaki gibidir:

Büyükanne Bebek Bakım Parası Ne Kadar?

Torun bakım maaşlarının ücretleri Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Bu yıl belirtilen tutar ise 425 TL‘dir. Kesilmesi gerektirecek bir durum meydana gelene kadar 12 ay boyunca toruna bakma ücreti ödenmektedir. Programa katılma hakkı olmayanlara ödeme yapılmamaktadır.

Torun Bakım Maaşı Ne Kadar ve Nereden Alınır?

Büyükannelere torunlarına bakmaları için verilen aylık 425 TL‘dir. Maaşları yatan büyükanneler PTT şubelerine giderek ödemelerini alabilirler.

Torun Bakım Maaşı Sorgulaması Nereden Yapılır?

Büyükanneler başvuru yapmış oldukları site üzerinden maaş alıp almayacaklarını sorgulayabilirler.

Bilgilerin doldurulmasından sonra sorgulama işlemi tamamlanacaktır.

Torun Bakım Parası Hangi İllerde Verilmektedir?

Büyük annelere torunlarına bakmaları için verilen maaştan faydalanabilmesi için pilot illerde ikametgah etmesi gerekiyor. Bunlar ile birlikte anne ile bebeğin aynı evde olması gerekmektedir. Kısacası anne, çocuk ve büyük annenin aynı ilde yaşıyor olması gerekiyor. Büyükanne toruna bakma projesi kapsamında 10 pilot il seçilmiştir. 10 pilot ilde ikamet eden 6.500 büyükanneye ödenekten faydalanmaya hak kazanmıştır.

Torun bakım parası verilen pilot iller şu şekildedir:

Çalışan anne desteği 2023 yılında devam etmektedir. Başvuru yaparak çalışan anne desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Evde bakım maaşı alma şartları hakkındaki yazımızı inceleyerek evde bakım maaşının 2023 yılı tutarlarını öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım maaşı almak için hanede kişi başına net geliri hesaplayabilirsiniz.

Toruna Bakma Maaşının Kesilme Nedenleri Nelerdir?

Toruna bakma maaşı alacak büyükannelerin 12 ay boyunca düzenli olarak almaları için bazı durumlar ile karşı karşıya kalmamaları gerekmektedir. Ödeneğin haksız yere alınması tespit edildiğinde ödenen tutar kesilerek geri talep edilmektedir.

Torun bakım maaşının kesilme nedenleri şu şekildedir:

Belirtilen bu sebepler oluştuğunda halen maaş almaya devam ediliyorsa haksız yere ücret almış olacaklardır. Maaşı almış oldukları bu durumu bildirmeleri gerekmektedir.

2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca büyükanne projesi veya toruna bakma maaşı adında yeni bir proje için başvuru alınması veya projenin devam ettiğiyle ilgili herhangi bir bilgi mevcut değildir. Projenin yeniden başlaması durumunda evde bakım maaşı 2023 yılı şartları, başvuru formu sitemizde yayınlanacaktır.

2023 yılı MART ayında toruna bakma maaşı adı altında torun bakan babaannelere toruna bakma maaşı, aylık 2500 TL torun maaşı, SGK‘dan büyükannelere toruna bakma ödeneği gibi haberler yer alsa da, bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 2023 yılı için böyle bir proje mevcut değildir.

Yazı kaynağı : www.devletdestekli.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın