şiddetli baş ağrısı için hangi bölüme gidilir bilgi90’dan bulabilirsiniz
Baş Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Baş Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Baş ağrısı, belirli nedenlere bağlı olarak başlayan ve zamanla şiddetini arttıran, bazen tıbbi desteğin sağlanması gereksinimlerinin meydana geldiği görülmektedir.
Baş ağrısı sağlık açısından ciddi rahatsızlıkların arasında yer almaktadır. Erken müdahale edilmesi durumunda kontrol altına alınması mümkün olmaktadır.
Baş Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Baş ağrısı rahatsızlıkları için 3 bölüme başvurmak gerekmektedir. Rahatsızlığın nedenin belli olmasına göre ilgini alan yeterli muayene ve tedavi işlemlerini sunmaktadır.
Nöroloji
Kulak burun ve boğaz
Dahiliye
Yukarıda yer alan bölüm doktorları, baş ağrısını sebeplerini bulunulması ve en hızlı tedavi süreçlerin belirlenmesinde son derece önemlidir.
Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Baş ağrısına bağlı olarak bölümlerden nöroloji, beyin sapı ve omurilik sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıkları ilgilenmektedir. Baş ağrısına neden olan sebeplerin incelenmesi konusunda nöroloji önemli tespitlerde bulunmaktadır. Diğer bir alan ise kulak burun ve boğaz, baş ağrısına sebebiyeti olan solunum yolları ile ilgili araştırmaları yapmaktadır.
Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?
Günlük yeterli miktarda su tüketiminin yapılmaması durumunda baş ağrısı sıklık ile yaşanmaktadır.
Uzun süre aç kalınması durumunda, şiddetli baş ağrılarının oluşmasına neden olmaktadır.
Vücudun dinç ve sağlıklı olabilmesi için günlük uyku ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu aşamada yeterli uyku miktarının alınmaması durumunda baş ağrıların oluşumuna neden olmaktadır.
Belirli olaya bağlı olarak travmaların yaşanması durumunda yaygın baş ağrıları görülmektedir.
Bazı iş hayatı ve eğitim hayatında stres ile yorucu aşamalardan geçinilmektedir. Bu aşamada baş ağrıları strese ve yoğunluğa bağlı olarak baş göstermektedir.
Grip, nezle gibi hastalık süreçlerinde şiddetli baş ağrıların yaşandığı görülmektedir.
Beyinde oluşan tümörlerin yaptığı baskılar
Baş Ağrısı Yaşandığın Neler Yapılmalıdır?
Baş ağrısı yaşandığı an, zaman kaybetmeden uzman bir hekimden destek alınması ve gerekli muayene işlemlerinin yapılması son derce önemlidir. Erken müdahale ile daha büyük rahatsızlıkların önüne geçmektedir.
Yazı kaynağı : www.cnnturk.com
Baş Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? Şiddetli Baş Ağrısı İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?
Baş ağrısı şikayetlerinin kendisini göstermesi tek bir neden bağlı olarak görülmüyor. Birçok etkenden dolayı baş ağrısı şikayetleri görülebiliyor.
Baş Ağrısı Neden Olur?
Baş ağrısının en çok görülen çeşidi migrene bağlı olarak gelişen ağrıdır. Migren ağrısı başın bir bölümünü ya da tamamını etkileyerek hafif ya da güçlü bir şekilde kendisini gösteren bir baş ağrısı çeşididir.
Baş ağrısına neden olan bir başka etken de yüksek tansiyondur. Özellikle tansiyonun normal değerlerin üzerine çıkması durumunda baş ağrısı şikayetleri görülebiliyor. Özellikle tansiyon hastalarının baş ağrısı şikayetleri görülmesi ile birlikte tansiyonlarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Yüz bölgesinde bulunan sinüslerin tıkanması ile birlikte ortaya çıkan sinüzit şikayetleri de kendisini baş ağrısı şikayetleri ile gösteriyor. Sinüslerin açılmasına kadar baş ağrıları sık sık tekrarlıyor.
Baş Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Baş ağrısı şikayetleri için birden fazla bölüme randevu almak mümkün. Ancak hastanın baş ağrısına neden olan etkenin ne olduğu konusunda bilgisi varsa o nedene uygun bölümden randevu alması tedavisi açısından çok daha iyi olacaktır. Baş ağrısı şikayetleri için dahiliye, nöroloji ve kulak burun boğaz bölümlerinden randevu alınabiliyor.
Şiddetli Baş Ağrısı İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?
Tansiyon hastalığına bağlı olarak baş ağrısı şikayetleri görülüyorsa dahiliye bölümünden randevu alınarak hastalar için gereli tahlil ve tetkikler yapılıyor. Eğer ki baş ağrısına neden olan etkenin sinüzitten kaynaklandığı biliniyorsa kulak burun boğaz bölümüne başvuru yapılması gerekiyor. Baş ağrısı migren şikayetlerine bağlı olarak kendisini hissettiriyorsa bu sefer de nöroloji bölümü için gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor.
Hasta baş ağrısına neden olan etkenin ne olduğunu bilmiyorsa dahiliye bölümünden randevu alarak yapılacak tetkik ve tahliller nedeni ile hastanın hangi bölüme başvurması gerektiği dahiliye uzmanı tarafından bildiriliyor.
Baş Ağrısı İçin Uygulanan Tedavi Yöntemleri
Baş ağrısı şikayeti ile dahiliye polikliniğine başvuran kişiler için öncelikle kan tahlili yapılıyor. Kan tahlili nedeni ile kan değerlerinin durumları bakılarak baş ağrısına neden olan etken teşhis ediliyor. Aynı zamanda tansiyon ölçümleri yapılarak tansiyon değerlerinin normal olup olmadığı da kontrol ediliyor. Nörolojik bir etkenden dolayı baş ağrısı şikayetleri söz konusu ise nöroloji uzmanı tarafından verilen ilaçlar ve öneriler ile tedavi süreci başlıyor.
Yazı kaynağı : www.milliyet.com.tr
Baş ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir? Baş ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?
Baş ağrılarının görülmesinin tek bir nedeni olmamaktadır. Birçok nedeni olan baş ağrılarının altında ciddi bir problem olabilir. Bu nedenle çok sık yaşanan ve geçmeyen baş ağrıları için mutlaka uzman bir hekime görülmesi gerekir.
Baş ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?
Baş ağrıları kişileri günlük hayatta oldukça olumsuz etkiler. Birçok nedene bağlı olan baş ağrılarının en büyük sebebi migren ağrısıdır. Migren ağrıları hastaların başının bir bölümünü ya da tamamını etkiler ve ağrılar oluşur. Bu ağrılar güçlü veya hafif ağrılar olabilir.
Baş ağrılarının diğer bir nedeni ise yüksek tansiyon olabilir. Tansiyon değerlerin normal değerlerin üzerinde çıkması baş ağrısı şikayetlerini oluşturur. Bu sebeple tansiyon hastalarının baş ağrısı yaşadığı durumlarda tansiyonlarını kontrol etmeleri gerekir.
Ayrıca baş ağrıları sinüzit sebebiyle de olmaktadır. Sinüzitlerin tıkanması ile birlikte baş ağrısı şikayetleri başlamaktadır. Genellikle de sinüzitler açılana kadar baş ağrıları devam etmektedir.
Baş ağrılarının birçok nedeni olduğu gibi şikayetler için de birçok bölümden randevu alınabilir. Eğer hasta baş ağrısı sebebini biliyor ise uygun bölümden randevu alabilir. Baş ağrısı şikayetleri için gidilecek 3 farklı bölüm bulunur. Baş ağrısının sebebine göre Nöroloji, Kulak Burun Boğaz veya Dahiliye bölümünden randevu alınmaktadır.
Baş ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?
Baş ağrısına bakabilecek birçok poliklinik bulunur. Baş ağrısının sebebine göre bölümlerden randevu alarak muayene olunabilir. Hastaların baş ağrısı nedenlerine göre Dahiliye, Kulak Burun Boğaz veya Nöroloji bölümünden randevu alınabilir. Randevu telefon veya internet üzerinden alınabilir. Özel hastaneler de telefon numaraları veya internet sitesinden alınmaktadır. Devlet hastanelerinde ise 182 numaralı telefon hattı veya MHRS internet sitesinden hastanın kimlik numarası ve şifresi ile randevu alınmaktadır.
Yazı kaynağı : www.fanatik.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler