Samsung, Nisan ayındaki dahili veri sızıntısının ardından ChatGPT gibi üretici yapay zeka araçlarının kullanımını yasakladı

Samsung’un dahili, hassas verilerinin alınmasından bir ay sonra yanlışlıkla ChatGPT’ye sızdırıldı, Samsung, üretici yapay zeka hizmetinin kullanımı konusunda sıkı önlemler alıyor. Elektronik devi, dahili ağlarda çalışan bilgisayarları, tabletleri, telefonları ve şirkete ait olmayan cihazları kapsayan şirkete ait cihazlarda üretici yapay zeka araçlarının kullanımının geçici olarak engellenmesini planlıyor. Yasak, yalnızca ChatGPT’yi değil, Microsoft’un Bing’i gibi teknolojiyi kullanan hizmetlerin yanı sıra Google’ın Bard gibi rekabet eden üretken yapay zeka hizmetlerini de kapsayacak.

Yaklaşan yasak ilk olarak tarafından bildirildi Bloomberg. Kural, yalnızca Samsung’un çalışanlarına verdiği cihaz sorunları için geçerli olacaktır; yani tüketiciler ve Samsung telefonlarına, dizüstü bilgisayarlarına ve diğer bağlı cihazlara sahip olan diğer kişiler etkilenmeyecektir. Şimdiden etkili olup olmadığı, değilse ne zaman yürürlüğe gireceği belli değil.

Samsung, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Pazartesi günü Bloomberg tarafından görülen bir nota göre, kısıtlama geçici olacak ve “çalışanların üretkenliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla üretken yapay zekayı güvenli bir şekilde kullanmak için güvenli bir ortam oluşturmaya yönelik güvenlik önlemleri” alınana kadar devam edecek. Rapora göre Güney Kore merkezli teknoloji firmasının “yazılım geliştirme ve çeviri” için kendi şirket içi AI araçlarını geliştirdiği söyleniyor.

Açık yapay zekanın üretken yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, geçen Kasım ayında piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında büyük bir popülerlik kazandı ve insanlar, temel araştırmadan işle ilgili görevlere ve daha fazlasına kadar her şeye metin tabanlı yanıtlar vermek için ona güveniyor. Ancak yapay zeka alanındaki bu patlamanın bir kısmı önemli engellerle karşılaşıyor. Geçen ay Samsung’da olduğu gibi hizmete sızan tescilli verilere ek olarak, diğerleri ChatGPT’nin yanıtlarında potansiyel veri gizliliği ihlallerini, telif hakkı ihlallerini ve yanlışlıkları işaretledi.

Teknoloji devi başlangıçta, yarı iletken ve ekran işlerini yöneten cihaz çözümleri (DS) bölümündeki çalışanlarına 11 Mart’tan itibaren üretken yapay zeka kullanma izni verdi. fikri mülkiyetini ifşa edebilecek şirketle ilgili herhangi bir bilgi veya kişisel veriyi Bloomberg tarafından incelenen notla göndermek.

Samsung’un belirttiği konulardan biri de harici sunuculardaki verileri “almanın ve silmenin” zor olması ve bu tür yapay zeka araçlarına iletilen verilerin diğer kullanıcılara ifşa edilebilmesi. Samsung’un Nisan ayında yaptığı şirket içi ankete göre, katılımcıların yaklaşık %65’i üretken yapay zeka araçlarını kullanmanın bir güvenlik riski taşıdığını söyledi.

OpenAI, daha yüksek profilli yasaklardan bazılarını kaldırmak için daha tartışmalı bazı sorunları çözmek için çalışıyor. En son olarak, OpenAI yeni gizlilik denetimleri uygulamaya yönelik bir planı açıkladıktan sonra, ChatGPT hizmetleri İtalya’da yeniden başlatıldı. Büyük bankalarBank of America, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Wells Fargo ve JP Morganyakın zamanda çalışanların ChatGPT kullanımını kısıtlayan diğer işletmeler arasındadır.

Güney Kore’de, aralarında LG ve bellek yongası üreticisi SK Hynix’in de bulunduğu diğer büyük teknoloji şirketleri, kendi yönergelerini oluşturmak için mücadele üretken AI araçlarını kullanmak için.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada

Similar Posts

Bir cevap yazın