sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz açıklayınız

sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz açıklayınız bilgi90’dan bulabilirsiniz

Sağlıklı yaşamak için neler yapıyorsunuz

Sağlıklı Yaşam için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Sağlıklı Yaşam için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Son Düzenleme : 23/01/2019

Yoğun ve stresli çalışma hayatı, teknolojinin hızlı gelişimi, seyahat imkanlarının çoğalması ve çevresel faktörlerin değişmesi insanların sağlığına daha fazla özen göstermesi gerekliliğini doğuruyor. Özellikle sık sık seyahat edenlerin sağlıklı bir yaşam elde etmesi için pek çok farklı noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Bu detaylar arasında ilk sırada ise seyahat sağlık sigortası yer alıyor. Tatil veya iş amaçlı olan seyahatlerinizde kendinizi güven altına almak ve sağlığınızı koruyabilmek istiyorsanız, seyahatinizi en sorunsuz ve güvenilir şekilde gerçekleştirebilmenizi sağlayan seyahat sağlık sigortası ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Hayatta kalmanın en önemli dayanağı olan sağlıklı yaşam konusunda yeni adımlar atmak istiyorsanız aslında bunun zannedildiği kadar zor olmadığını da bilmelisiniz. Burada önemli olan disiplinli bir şekilde sağlıklı yaşam rutininizi bozmamanızdır. Sizler için vereceğimiz sağlıklı yaşam önerileri sayesinde sizler de kendi kişisel değişiminizi başlatmaya başlayabilirsiniz.

Dengeli Beslenme

Sağlıklı bir hayata geçiş yapmak istiyorsanız ilk önce dengeli ve düzenli beslenme alışkanlığı elde etmelisiniz. Sağlıklı yaşamanın veya kilo vermenin az yemekle ilgisi olmadığını da unutmamanız gerekiyor. Düzenli beslenme konusunda istikrarlı bir şekilde hareket ettiğiniz zaman sağlıklı bir yaşam için ilk adımı atmış olursunuz.

Gündelik hayatınız içerisinde vücudunuzun olumsuz durumlardan etkilenmemesini istiyorsanız günde üç kere olmak şartıyla herhangi bir öğünü atlamamak gerekiyor. Belirli bir süre boyunca bu düzeni sürdürdüğünüz zaman bünyeniz de bu duruma hızlı bir şekilde adapte olabilir. Dengeli beslenme kurallarına da bu süreç içerisinde dikkat etmelisiniz. Bol bol meyve ve sebze tüketmeye özen göstermelisiniz.

Beyninizin oksijen dışındaki tek enerjisi glikoz olduğu için özellikle taze ve doğal meyve suları tüketmeyi de ihmal etmemelisiniz. Meyveler içerisinde yer alan glikoz, vücudunuzun ihtiyacını karşılamaya yetecek miktardadır.

Uyku Düzeni Oluşturmak

Gün boyunca koşturduğunuz ve işlerinizi yetiştirmeye çalıştığınız için bir süre sonra yorgun düşebilirsiniz. Vücudunuzun doğru şekilde dinlenmesine izin vermezseniz, sağlığınız için son derece tehlikeli durumlar ortaya çıkabilirsiniz. Bu sebeple, bağışıklık sisteminizi de güçlendirmek için uyku saatlerinize dikkat etmelisiniz. Her gün aynı saatlerde uyuyup, aynı saatlerde uyandığınız zaman daha sağlıklı bir uyku düzeni elde etmiş olursunuz. Kaliteli bir uyku uyumak için mutlaka gece uykusu uyumanız gerektiğini de unutmamalısınız.

Spor ve Egzersiz

Hayatın sizin için yeteri kadar yorucu olduğunu ve spor ile egzersiz yapacak vaktinizin olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak spor ve egzersiz çalışmaları bu yorgunluğunuzu alabilmek ve sizi daha dinç tutabilmek için var. Gün içerisinde daha zinde ve daha sağlıklı bir şekilde hissedebilmek istiyorsanız mutlaka spor yapmalısınız. Spor yapmak için ise her zaman spor salonlarına gitmenize gerek yoktur.

Gelişen teknoloji ile birlikte farklı egzersiz programlarını evinizin konforlu ortamında da uygulayabilirsiniz. Spor yaparken dikkat etmeniz gereken nokta ise istikrarlı olmanızdır. Her gün belirli saatleri spor ve egzersize ayırmalısınız. Spor yaparken dengeli beslenme kuralını da unutmamalısınız. Kısa bir süre sonra spor ve egzersizin hayatınızın bir parçası haline geldiğini hissedebilir ve kendinizi daima daha iyi hissetmeye başlayabilirsiniz.

Alkol ve Sigara Kullanımı

Daha sağlıklı bir yaşam için alkolü ve sigarayı hayatınızdan çıkarmalısınız. Sigarada yer alan nikotin, dokulardaki kan ve oksijen miktarının zaman içerisinde azalmasına yol açar. Dokular beslenmediği zaman hasar sürekli olarak artmaya devam eder ve dönüşü olmayan durumlar ortaya çıkmaya başlar.

Alkol tüketimi ise beyinde tahribata yol açar. Beyin hücrelerinin yavaş yavaş yok olması ile birlikte beyin küçülür ve hafıza kayıpları gibi ciddi sıkıntılar meydana gelebilir.

Yazı kaynağı : www.generali.com.tr

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Düzenli bir şekilde egzersiz yapan bireylerin yaşam enerjileri artar, kendilerini daha iyi hisseder ve daha iyi görünürler. Yaşam boyu egzersiz yapmak, kalp ve damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği ve ileri yaşlarda kemik yoğunluğunun azalması gibi sorunları azaltır. Başka türlü spor yapma olanağı olmasa bile her gün, hiç değilse gün aşırı en az 30 dakika hızlı tempoda yürüyüş yapmak da iyi bir egzersizdir. Gebelik, doğum sonrası ve menopoz dönemlerinde kadınlar için egzersiz yapmak daha da önemlidir. Ancak egzersiz yapmak bir yaşam biçimi olmalıdır. Birey günlük hayatını programlarken temel gereksinimleri arasında egzersize de yer açmış olmalıdır. Daha önceden hiç egzersiz yapmamış bir kişi hareketli yaşama geçerken sorun yaşayabilir, ancak bu geçiş döneminin ardından kendi bedenindeki değişiklikleri ve bunun önemini kavrayarak egzersizi hayatının bir parçası haline getirecektir.

Düzenli egzersiz yapmak kas gücü ve bedensel esnekliğin yanı sıra kalp damar sistemini güçlendirerek dayanıklılığı da arttırır. Egzersiz akıl ve ruh sağlığı açısından da faydalıdır. Düzenli egzersizle kişi gerilimini azaltabilir, günlük baskılardan uzaklaşabilir ve zihnini zinde tutabilir.

İdeal tartıya ulaşmak veya sabit tutmak için de egzersizden faydalanılabilir. Koşmak, yüzmek, tenis oynamak, bisiklete binmek, basketbol, voleybol, futbol, handbol gibi sporlar bedensel çalışmanın yoğun olduğu sporlardandır.

Egzersiz yapmak için zaman ya da başka koşullar nedeniyle olanak olmadığı düşünüldüğünde, gün içindeki zorunlu hareket egzersize dönüştürülebilir. Özel araç yerine toplu taşıtları tercih etmek, gidilecek yere varmadan bir kaç durak önce inip yola hedefe kadar hızlı bir yürüyüş eklemek, asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak, dans etmek hatta hızlı yürüyüşle alışveriş yapmak dahi hafif formda egzersiz yerine geçebilir.

Belli bir program dahilinde ve profesyonel yardım almadan egzersiz yapılacaksa bilinmesi gereken bazı kurallar vardır. Daha önce hiç egzersiz yapmamış olanlar gün aşırı 10 dakika gibi sürelerle başlamalı ve bunu zaman içinde en az 30 dakika olacak şekilde arttırmalıdırlar. Egzersiz öncesinde yumuşak ve yavaş hareketlerle gererek kaslar ısıtılmalıdır. Ani hareketler ve aşırı yüklenme özellikle daha önceden alışık olmayan bireylerde spor yaralanmalarına neden olabilir. Bilinçsizce yapılan aşırı egzersiz ise sağlık için hareketsizlik kadar zararlıdır.

Bilinen bir kronik hastalığı olanlar, egzersiz programlarına başlamadan önce kendilerini izlemekte olan hekime başvurmalıdırlar. Egzersizle birlikte gelen şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığının kalp hastalığı belirtisi olabileceği bilinmelidir. Açık havada yapılacak sporlar için hava kirliliğinin yoğun olmadığı ortamları seçmek dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli noktadır.

Bedenimiz var olma aracımızdır. Egzersiz sırasında olduğu kadar gündelik yaşamımız sırasında da onu yanlış hareketle gelecek zararlardan korumamız gerekir. Uzun süre aynı şekilde durarak çalışmak zorunda kalındığında zaman zaman çalışmaya ara vererek gezinmek, oturuluyorsa kalkıp dolaşmak, kas yorgunluğunu azaltır. Ağır bir şey kaldırırken belden öne eğilmek yerine, çömelerek ağırlığı bedenin değişik bölümlerine paylaştırmak, belimizi korumak açısından önemlidir. Araçsız ve özel bir teknik kullanmadan yetişkin bir kadının kaldıracağı yük 15 kg.’ı, yetişkin bir erkeğin kaldıracağı yük ise 25 kg.’ı geçmemelidir. Kullanılan ayakkabı, doğal bel kavisini destekler nitelikte hafif topuklu olmalıdır. Uzun süre oturularak yapılan işlerde oturulan koltuk ya da sandalye bel boşluğunu desteklemelidir. Ayakları dayamak için yükseltici basamak bulunmalıdır. Çalışılan masalar, tezgahlar ergonomik yükseklikte olmalıdır.

Yazı kaynağı : sks.itu.edu.tr

Sağlıklı Yaşam İçin Yapılması Gerekenler

Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.

Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.

Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.‘a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.

Soru: Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.

Cevap: Ben sağlıklı besleniyorum, spor yapıyorum, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya çalışıyorum. Çok fazla stres yaşamamaya çalışıyorum.

5. Sınıf Türkçe Anıttepe Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 178 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Yazı kaynağı : www.evvelcevap.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın