saç dökülmesi için hangi bölüme gidilmeli
saç dökülmesi için hangi bölüme gidilmeli bilgi90’dan bulabilirsiniz
Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?
Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?
Saç dökülmesi, birçok insanın karşılaştığı can sıkıcı bir durumdur. Vitamin ve mineral eksikliği, dengesizlik beslenme, psikolojik etkiler ve altta yatan hastalıklar nedeniyle saçlarda dökülme başlayabilir. Saç dökülmesinin nedenleri ve ileride çok daha büyük sağlık sorunlarına sebep olmaması için, uzman bir doktora gittim gerekir.
Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gitmek Gerekir?
Saç dökülmesi için uzman bir Dermatoloji doktoruna gitmek gerekir.
Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?
Saç dökülmesine, hastanelerin Cildiye poliklinikleri bakar.
Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?
Genetik faktörler,
Dengesizlik beslenme,
İleri yaş,
Vitamin ve mineral eksikliği,
Sedef hastalığı,
Adet düzensizliği,
Hamilelik ve doğum,
Egzama,
Mantar,
Hormonal bozukluklar,
Kemoterapi,
Şeker hastalığı,
Tiroid bezinin normalden çok veya az çalışması,
Romatizma hastalıkları,
Şampuan, saç spreyi, saç jölesi gibi kimyasal içerikli ürünler,
Hormon ilaçları,
Doğum kontrol ilaçları.
Saç Dökülmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Saç dökülmesinin tedavisinin yapılabilmesi için, öncelikle altta yatan her hangi bir hastalığın olup olmadığı belirlenir. Buna göre;
Gerekli vitamin ve mineraller kullanılır.
Tiroid hastalığı varsa, buna uygun tedaviye başlanır.
Beslenme alışkanlıkları düzene sokulur.
Egzama tedavisi yapılır.
Psikolojik bir sorun varsa, gerekli tedaviye yönlendirilir.
Saç köklerini güçlendirmek için mezoterapi uygulana
Kök hücre tedavisi yapılabilir,
PRP tedavisi uygulanabilir.
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Ne Yapmak Gerekir?
Dengeli ve düzenli beslenmek
Vitamin ve mineral almak,
Düzenli ve kaliteli uyku uyumak,
Aşırı sıcak su ile saçları yıkamaktan kaçınmak,
Çok fazla kimyasal içerikli ürünler kullanmamak,
Saçları düzenli olarak yıkayıp, temizlemek,
Saçları yıkandıktan sonra, saç kurutma makinesi kullanmadan, doğal yollarla kurutmak,
Saçları çok sıkı tokalarla bağlanmaktan kaçınmak,
Bol bol sebze ve meyve yemek,
Protein içerikli besinler tüketmek,
Saç maşası, düzleştirici ve fön makinesi gibi, aşırı ısı kaynaklı ürünlerin kullanımını en aza indirmek.
Yazı kaynağı : www.cnnturk.com
Saç Dökülmesi İçin Hastanede Hangi Bölüme Gidilir? Saç Dökülmesine Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?
Yaygın bir sorun olan saç dökülmelerine birçok nedenden dolayı meydana gelmektedir. Bu nedenler genellikle; Kişinin çok fazla stres yapması sonucunda meydana gelen etkenler, Kişinin bazı ilaç kullanmasında, ilaçların yan etkileri sonucu ortaya çıkan saç dökülmeleri, Saç derisinde meydana gelen mantarlar ve bazı mikrobik hastalıklar, Travmaya bağlı saç dökülmeleri, İnsan genetiğine bağlı olarak görülen kıl köklerindeki azalmalar saç dökülmesi sorununa sebep olan etkenlerdir. Bazen de bu dökülmelerin nedeni bazı hastalıklardan kaynaklı olmaktadır.
Bu hastalıklar; Saçkıran hastalığı, Sarkoidoz, Lupus eritomotozus, Sifiliz,Tiroid hastalığı, Cilt kanseri, Beslenme rahatsızlıkları gibi hastalıklardan kaynaklı olarak meydana gelen rahatsızlıklardır. Saç dökülmesi tedavisi yöntemleri nelerdir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar.
SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?
Birçok sebepten kaynaklı olan saç dökülmeleri sorunlarında dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekir. Ayrıca kamu ve özel hastaneler yanı sıra doktorların kendi özel muayenehaneleri mevcuttur. Kamu yani devlet hastanelerinden hizmet almak isterseniz eğer, gitmeniz gereken bölüm; Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümüne randevu almanız gerekmektedir. Eğer ki özel hastanelerde ise bu bölümün ismi Dermatoloji (Cildiye) ya da Cildiye (Dermatoloji) şeklinde karşınıza çıkan bu bölüme gidebilirsiniz. Dermatologlar tüm cilt problemleri yanı sıra toplumda sık görülen saç sorunları ile ilgilenen kişilerdir.
SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ
•Saç dökülmesi için doktora gitmeden de evde uygulayabileceğiniz yöntemler mevcuttur Bunlar ilk önce; Saç derisinde kan dolaşımının hızlanması gerekmektedir. Bunun için zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ile saç diplerine masaj yapmak kan dolaşımının hızlanmasını sağlarsınız. Ayrıca bir tutam biberiye bitkisini de 20 dakika kaynatılıp soğutulduktan sonra saç durulamasında kullanılırsa saçların güçlenmesini ve dökülmemesini sağlamaktadır.
•Saç dökülmesinde doktorların yapmış olduğu; Saç mezoterapisi denilen yöntem ile saç derisine vitamin, mineral ve dolaşımı düzenleyici maddeler mikro iğne yardımı ile enjekte edilir. Daha sonra bu enjekte işlemi bittikten sonra saç derisine masaj uygulanarak enjekte edilen bu maddelerin saç köklerine dengeli şekilde yayılması işlemi sağlanır. Kür şeklinde uygulanabilecek bu tedavi yöntemi, saç köklerinin güçlenmesine ve saçların gürleşmesine katkıda bulunur.
•Günümüzde ise kullanılan en yaygın yöntem ise genellikle saç ekimidir. Bunun için, kafa derisinin arka alt kısmında bulunan, kökleri dökülmeyen saç tellerinin alınıp dökülen yerlere uygulanır. Günümüzde saç ekimini genellikle erkekler tarafından yapılan bir yöntemdir.
SAÇ DÖKÜLMESİNE HANGİ DOKTOR BAKAR?
Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr
Saç dökülmesi için hangi bölüme ve doktora gidilir? Saç dökülmesine bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?
Sağlıklı bir saçderisinde günlük ortalama 50 ile 100 saç teli arasında bir dökülme yaşanabilmektedir. Bu oldukça normal bir durumdur. Yeni çıkan saçlar normalde dökülmüş olan saç tellerinin yerine çıkar. Fakat bu her zaman gerçekleşmez. Aniden gelişen bir durum olabilirken saç dökülmesi yıllar içerisinde yavaş yavaş da gerçekleşebilmektedir. Saç dökülmesi sorunları geçici de olabilir, kalıcı da olabilmektedir.
Saç dökülmesi için hangi bölüme ve doktora gidilir?
Saç dökülmesi fizyolojik ve genetik bir durum olabildiği gibi genellikle vücutta meydana gelen hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Normalden fazla saç dökülmesi yaşayan kişilerin dermatoloji uzmanlarına görünmesinde fayda vardır. Dermatologlar cilt hastalıklarının haricinde saç ile ilgili olan problemlerle de ilgilenmektedir.
Dermatoloji, saç dökülmeleri ile ilgili muayene, teşhis ve tedavi sürecinin gerçekleştirilmesinde görevli olan tıbbi bölümdür. Tedavi süreci, saç dökülmelerine sebep olan etken bulunduktan sonra başlar. Bu süreçte hastaya B7 ve H vitaminleri takviyeleri yapılmaktadır.
B7 ve H vitaminleri besinler ile de karşılanabildiği gibi ilaçlar ile de alınabilmektedir. Eğer hastada mevcut olan saç dökülmesi kullanılmakta olan ilaçlardan kaynaklanıyorsa bu vitaminlerde değiştirmeler yapılabilmektedir. Düzenli olarak kliniğe giden ve tedaviye beklenilen cevabı vermeyen saç dökülmelerine sahip olan kişiler ek bir alternatif olan saç ekimi işlemlerini yaptırabilmektedir.
Saç dökülmesine bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?
Öncelikle saç dökülmesi kişileri psikolojik olarak etkileyen önemli bir durumdur. Gür ve bakımlı saçlar hem kadınlar için hem de erkekler için önemli bir etkendir. Bu sebeple saç dökülmesi yaşayan kişiler hastanelerin Deri ve Zührevi Hastalıkları yani Cildiye ya da Dermatoloji bölümlerinden randevu almaları gerekmektedir.
Randevu işlemlerini devlet hastanesinden yapmak isteyen kişiler MHRS online veya ALO 182 hattını arayarak Dermatoloji ya da Cildiye bölümlerinden randevu alabilmektedir.
Yazı kaynağı : www.fanatik.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler