özel güvenlik görevlisi nasıl olunur

özel güvenlik görevlisi nasıl olunur bilgi90’dan bulabilirsiniz

Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur, Aranan Şartları Nelerdir? Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur, Aranan Şartları Nelerdir? Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Güvenlik görevlileri bina ve tesislerde teknik ve fiziki imkanları kullanarak hukuk kurallarına uygun talimatlar içerisinde huzuru sağlamak ve can mal güvenliğini korumak adına çalışan görevlilerdir. Birçok alanda güvenlik görevlilerine olan ihtiyaç önem kazanmakta ve bu mesleğe olan ilgide ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Pek çok ilde güvenli görevlisi ihtiyacının giderilmesi için İŞKUR’da iş imkanları bulunmaktadır. Peki, güvenlik nasıl olunur? Silahlı, silahsız güvenlik şartları nelerdir?

GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK

Güvenlik görevlisi nasıl olunur? Sorusunun detayları pek çok kişi tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Evet, güvenlik görevlisi olmak için güvenlik sertifikası alınması gerekmekte ve güvenlik sertifikası eğitimine ek olarak sertifika vermek için yetkili kurumlara başvuruda bulunulması gerekir. İşte güvenli görevlisi olmak için gerekenler;

SİLAHLI GÜVENLİK ŞARTLARI

Silahlı veya silahsız güvenlik sertifikası alabilmek için kanun bazı şartlar sunmaktadır. Ancak silahlı ve silahsız güvenlik görevlileri için ele alınan şartlar birbirinden farklılık göstermektedir. İşte silahlı güvenlik sertifikasına sahip olabilmek için gerekli şartlar;

Aynı zamanda silahlı güvenlik görevlisi olacak özel güvenlik görevlileri 5188 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile devlet hastanesinden “Silahlı özel güvenlik görevlisi olur” ibaresinin bulunduğu sağlık raporu almalarıdır.

SİLAHSIZ GÜVENLİK ŞARTLARI

Silahlı güvenlik görevlisine oranla silahsız güvenlik görevlisi şartlarında istenenler daha esnektir. Silahsız güvenlik şartlarına ilişkin detaylar ise şöyle;

Silahsız güvenlik görevlileri aynı zamanda sağlık kuruluşundan silahsız özel güvenlik görevlisi olur ibaresi bulunan bir sağlık raporu elde etmelidirler.

SİLAHLI VE SİLAHSIZ GÜVENLİK SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

Özel güvenlik görevlileri gerek kişileri gerekse kurum ve değerli varlıkları korumakla yükümlü olduklarından halkla ilişkiler, hukuk, iletişim, güvenlik sitemleri, afetler, yangın, patlayıcı ve yangınlar gibi farklı konularda eğitim almaktadırlar. Dolayısıyla özel güvenlik görevlisi olmak isteyenler bu eğitimlerin verileceği kurumlara başvurarak sertifika almaları gerekir. Yukarda da belirttiğimiz üzere alınan eğitimlerin ardından başarı sağlanması üzerine adaylar sertifikalarını alarak güvenlik olma hakkına sahip olurlar.

ÖZEL GÜVENLİK NASIL OLUNUR?

Silahlı güvenlik görevlisi için alacakları eğitimin süresi 120 saattir. Ders konuları ise temel derslere ek olarak silah ve atış eğitimi verilmektedir. Silahsız eğitim süresi ders saatleri ise daha kısadır. Silahsız özel güvenlik dersleri ortalama 100 saattir. Aynı zamanda iki eğitimden yararlananların derse katılımları da göz önünde bulundurulmaktadır. Sertifika alan kişiler Özel Güvenlik Sınavı’na girme hakkına sahiptirler.

GÜVENLİK MAAŞLARI

Silahlı ya da silahsız güvenlik maaşları farklılık göstermektedir. Silahlı güvenlik maaşları yeni başlayanlar için asgari ücretin biraz üstünde olarak belirlenmekte, silahsız özel güvenlikler ise ilk etapta asgari ücretle işe başlamaktadır. Ancak kamu kurumları, belediyeler, hastaneler ve havaalanı gibi farklı alanlarda çalışanların maaşlarına da farklılıklar yansımaktadır.

Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Bu yazımızda sizlere özel güvenlik nasıl olunur? Hangi dersleri görmeniz gerekir? Sınavdan kaç puan alırsanız geçersiniz ve sertifika aldıktan sonra hangi işlemleri yapmanız gerektiği ile alakalı bilgiler vereceğiz.

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için öncelikle kurumumuza gelip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yaptırdıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yılda 6 defa düzenlediği özel güvenlik sınavlarından herhangi birine girmeli ve en az 60 puan alarak sertifikayı kazanmanız gereklidir.

Kayıt yaptıran her kursiyerin toplamda ve peş peşe devam eden sınavlara girmek şartıyla 4 adet hakkı vardır. Bu hakların hiçbirinde sınavı kazanamazsa yeniden kayıt yaptırmak ve bütün işlemleri yenilemesi gerekir. Unutmadan, kayıt yaptıracak kursiyerin sabıka kaydının olmaması gerekir.

Özel Güvenlik Olmak için Seçim Yapın!

Özel güvenlik olmak istedikten sonra ilk olarak silahlı veya silahsız özel güvenlik seçimi yapmanız gerekir. Peki bu seçimi neye göre yapacaksınız?

Silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmeniz için en az 21 yaş ve lise mezunu olmanız gerekir. Eğer bu koşullara uygun ve sabıka kaydınız yoksa hemen başvuru yapabilirsiniz.

Silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için en az 18 yaş ve ortaokul mezunu yani 8 yıllık eğitim bitirmeniz gereklidir. Eğer silahsızın koşullarına uygun ve sabıka kaydınız yoksa hemen başvuru yaparak fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Silahlı ile Silahsız Özel Güvenlik Arasındaki Farklar Nedir?

Kursiyerler adaylarımız genel olarak silahlı ve silahsız özel güvenlik kaydı arasında çok düşünürler. Ayrıca silahlı ile silahsız özel güvenlik arasında ne gibi farklar var diye sorarlar. Biz sizlere bu iki eğitimin ve iki ayrı kimliğin ne gibi farkları olduğunu yazalım. Bunlara tamamen siz karar verin.

Hangi Dersleri Göreceksiniz?

Özel güvenlik nasıl olunur sorusunun can alıcı diğer bir konusu da özel güvenlik adayının göreceği derslerdir. İlk defa özel güvenlik görevlisi olacak olan kişi silahlı ise 120 saat silahsız ise 100 saat eğitim görür. Bu da ortalama silahlı 17 gün silahsız ise 13,5 gündür. Peki hangi dersler görülür?

Not: Silahsız özel güvenlik adayları yukarıdaki listeden sadece “silah bilgisi ve atış” dersini görmezler. Böylece 100 saatli eğitimi tamamlarlar.

Önemli olan bir kaç notu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu bilgileri de sizlere madde madde sıralayalım.

Yukarıdaki bilgiler kapsamında özel güvenlik nasıl olunur sorusuna cevap verdik. Eğer aklınıza takılan herhangi bir soru olursa lütfen bizlere iletişim kısmından ulaşınız.

Yazı kaynağı : www.pointguvenlik.com

Beydağı Özel Güvenlik

Eğitim Dönemi:

09:00-23.50

Eğitim Haricinde:

09:00-18:30

Yazı kaynağı : beydagiozelguvenlik.com

Özel Güvenlik Olmak İsteyenler İçin Tüm Bilgiler: Özel Güvenlik Personeli Nasıl Olunur?

Benlik görevlisi olmak için ÖGG sınavlarına giriş başvurusu yapıyor. Özel güvenlik olmak isteyen adaylar hangi şartları taşımalı? Özel güvenlik için askerlik şartı var mı? Silahlı ya silahsız özel güvenlik ÖGG olabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın sertifikalı kurslarına gitmek gerekiyor. ÖGG sınav başvuruları nasıl yapılır, kimler özel güvenlik olabilir, özel güvenlik başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Özel güvenlik olmak için ne yapmak gerekiyor? İlkokul ve lise mezunları güvenlikçi olabilir mi? Binlerce kişi özel güvenlik görevlisi olmanın hayalini kuruyor. Her yıl MEB tarafından 6 defa yapılan ÖGG sınavları ile özel güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. Özel güvenlik görevlisi nedir, ne demektir, ne iş yapar, görevleri yetkileri ve sorumlulukları nelerdir? Detayları sizin için derledik.

ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR? BAŞVURU ŞARTLARI

Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) başvuru şartları ve sınav tarihleri özel güvenlik olmak isteyenler tarafından sıklıkla aranıyor. Güvenlik görevlisi nedir kimdir, hangi görevleri yapar hangi sorumluluklara sahiptir? Kimler ÖGG olabilir? Silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi alımları farklı oluyor.

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Güvenlik görevlilerinin görevleri, yetkileri ve sorumlulukları nelerdir?

– Koruma ve güvenliği sağlamış oldukları alanlara girmek isteyen kişileri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üst aramasını gerçekleştirme, eşyalarını ise X-ray gibi çeşitli güvenlik sistemlerinden geçirme,
– Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri gibi etkinliklerde kimlik kontrolü yapma,
– Görev alanında haklarında yakalama emri veya mahkumiyet kararı olan kişileri yakalama,
– Yangın, deprem gibi çeşitli afet durumlarında görev alanında bulunan iş yeri ve konutlara girme,
– Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanet alma
– Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24 ve 25 inci maddelerine göre zor kullanma,
– Gibi görev yetki ve sorumluluklara sahiptir

Özel güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

Öncelikle özel güvenlik görevlisi olmak için sağlamanız gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan kişiler özel güvenlik görevlisi olmak için başvuru yapabilirler.

Peki nedir bu şartlar?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir. Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.

Özel güvenlik görevlisi çalışma alanları, iş olanakları

Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanları oldukça fazla ve bu doğrultuda da ihtiyaç oldukça fazladır.

Bunların dışında özel güvenlik görevlisi mesleği hakkında sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bu sorulara ve yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sizlerin de meslek hakkında sorusu bulunuyorsa yorum bölümümüzden bu sorularınızı dile getirebilirsiniz

Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.

Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.

Özel güvenlik görevlileri ne kadar maaş alırlar?

Güncel ÖGG maaşları ne kadar? Özel güvenlik görevlilerinin almış oldukları maaş silahlı veya silahsız olma durumlarına göre farklılık gösterir. Silahsız güvenlik görevlileri genel itibariyle asgari ücret ile 2 bin TL arasında maaş alabiliyorken, silahlı özel güvenlik görevlileri ise 1800 TL ile 2500 TL arasında değişen miktarlarda maaş alabilirler.

Özel güvenlik görevlileri partiye üye olabilir mi?

Özel güvenlik görevlilerinin herhangi bir siyasi partiye üye olmalarına engel bir durum söz konusu değildir.

Özel güvenlik görevlisi olma zorlukları nelerdir?

Özel güvenlik görevlileri gündüz çalışabildikleri gibi gece de çalışabilirler. Çalışma saatlerinin farklı olması başlı başına bir sorun haline gelebilir. Ayrıca soğuk, yağmur demeden görevlerini icra etmek zorundadırlar. Bu yüzden esnek çalışma saatlerine uyabilen, vardiyalı çalışabilen kişilerin güvenlik görevlisi olmak için başvuruda bulunmaları daha doğru olacaktır.

Özel güvenlik görevlileri polis olabilir mi?

Ülkemizdeki polis ihtiyacının hali hazırda oldukça fazla olduğu düşünülmekte ve bu doğrultuda her sene alımlar yapılmaktadır. Polis olmaya en uygun kişilerin özel güvenlik görevlileri olduğu ise sık sık dile getirilmektedir. Daha önceki yıllarda bu hususta da sıcak gelişmeler yaşanmıştı. Ancak özel güvenlik görevlilerinin polis olabilmeleri yani polisliğe geçebilmeleri için herhangi bir adım atılmadı. Yani mevcut durumda özel güvenlik görevlileri polisliğe geçemezler. Şayet bu hususta herhangi bir gelişme yaşanırsa www.devlette.com adresimiz üzerinde bu gelişmeleri siz değerli okurlarımız ile paylaşırız.

Özel güvenlik görevlileri bıyık bırakabilir mi, dövme yaptırabilir mi?

Özel güvenlik görevlisi olma şartlarında bu hususa ilişkin herhangi bir durum söz konusu değildir. Yani özel güvenlik görevlileri isterlerse bıyık ve sakal bırakabilir veya dövme yaptırabilirler. Ancak çalışmak istediğiniz kurumun bu konuda özel bir şartı bulunuyorsa bu kurumu bağlamaktadır. Yani işe girmek istediğiniz kurum sakal şartı koyabilir.

Yazı kaynağı : www.ktyozelguvenlik.com.tr

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın