mesir macunu cinsel gücü artırır mı

mesir macunu cinsel gücü artırır mı bilgi90’dan bulabilirsiniz

Mesir Macunu Faydaları Nelerdir?

Mesir Macunu Faydaları Nelerdir?

41 Çeşit Baharatın Uyumundan Gelen Şifa

Ülkemizin dört bir yanında birbirinden güzel ve eşsiz kültürel miraslar yer almaktadır. Bu miraslar bazen yüzyılları aşkın bir medeniyeti bazen bir geleneği bazen de bir damak tadını anlatır. Mesir macunu da bu kültürel miraslar içinde, hem geleneği hem de damak tadını temsil eden bir özelliğe sahip.

Öyle ki, önceleri ilaç olarak kullanılan bu macun zamanla başka faydaları keşfedilerek yaygınlaşırken, tadı ile de alışkanlık yapan bir noktaya gelmiştir.

Ege bölgesi şehirlerinden Manisa’nın kültürü içinde yerini alan mesir macunu festivali yapılan bir yiyecektir. Mesir macununun cinselliğe faydaları sürekli konuşulmakta ve buna bağlı olarak Mesir macunu cinsel gücü artırır mı sorusu gündeme gelmektedir.

2012 yılında Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras listesine giren Mesir macunu Unesco tarafından koruma altına alınmıştır.

Mesir Macunu Nedir?

Mesir macunu Manisa şehri ile birlikte anılan bir gelenektir. Geleneğin korunması, yaşatılması ve araştırmaların önünün açılması amacıyla kurulan bir Mesir macunu derneği bile bulunmaktadır.

Hem ekşi hem de yakıcı ve tatlı bir tadı bulunan mesir macunu, ilk yapılış şeklinden hareketle şifalı 41 adet baharatın birleşiminden oluşan bir macundur. Osmanlı geleneği olan macunların ortak özelliklerinden kuvvet ve enerji verme niteliğini barındıran Mesir macunu, içeriğinde yer alan şifalı otlar ve bunların karışımından dolayı, cinsel güç başta olmak üzere pek çok ilave faydaya sahiptir.

Mesir Macunu Hikayesi ve Festivali

Çok eski zamanlara dayanan bir inanışa göre bitkiler tanrısı Adonis, bir gün avlanırken bir domuz tarafından öldürülür. Bunun ardından kanının toprağa karışır ve topraktan sayısız bitkiler çıkmaya başlar. Bu inanıştan dolayı eski çağlardan beri Anadolu kavimleri bu bereket olayını bitkilerden yaptıkları macunları yiyerek kutlarlar.

Bu gelenek de günümüze Manisa’da her yıl 15 Nisan’da Mesir Bayramı olarak yapılan kutlama olarak gelmiştir. Merkez efendi olarak bilinen ve daha önce Denizli’de hizmet veren bir hekim olan Musa bin Muslihiddin bin Kılıç, 1539 yılında Manisa’daki akıl hastalıkları hastanesinde çalışmaya başlayınca, daha önce Denizli’deki hastalarına verdiği 41 çeşit baharatın karışımından oluşan macunu Manisa’daki hastalarına da vermeye başlar.

Macunun tadı ilgi çekince bu kez, hastanenin yakınındaki Sultan Camisinin minaresinden halka dağıtılmaya başlanır. Çok eski zamanlardan gelen bu hikaye ile mesir macunu aynı zamanda Osmanlı mesir macunu ismiyle de Manisa’da bir kültüre dönüşür.

Mesir bayramı geleneği dışında, baharın başlangıcı anlamına gelen Nevruz bayramının tarihi olan 21 Mart ile 24 Mart tarihleri arasında, Manisa’da Mesir Macunu festivali yapılmaktadır. 2017’de son yapılan festivalde ise 6 ton mesir macunu halka dağıtılarak bir rekora imza atılmıştır.

Mesir Macunu İçindekiler Nelerdir?

Birçok faydası olan Mesir macunu cinsel etkisi konusunda da halk arasında ayrıca meşhur bir yiyecektir. Fiziksel açıdan, klasik macunlar kadar akışkan ve çok tatlı olmamasının yanında hoş bir kokuya sahip olması mesir macunu özellikleri arasında sayılabilir.

Farklı renklerde jelatin kağıtlara sarılarak satışa sunulan bu özel macun, fizyolojik olarak bünyenize dinçlik katmanın yanında, sinir sistemine yaptığı etki ile daha açık bir dimağa sahip olmanıza da yardımcı olur.

İçeriğinde yer alan baharatlardan bazıları, Safran, Hardal, Zencefil, Tarçın, Anason, Sakız, Kişniş gibi bilinen türler olurken, Tiryak, Zerdecub, İksir, Havlıcan, Raziyene, Kırım Tartar, Udülkahr, Misrafi, Kalemi Barit, Galanya gibi ismini daha önce duymadığınız ya da çok az bilinen özel baharatlar da listede yer almaktadır.

Yine bu karışımın içinde kola içeceğinin temel ham maddelerinden olan meyan kökü de bulunmaktadır. Bu nedenle mesir macununun tadına ilk kez bakanlar, kolaya benzeyen bir tattan bahsetmektedirler. Her biri ayrı değere ve öneme sahip olan bu baharatların karışımı da mesir macununun özellikleri açısından zenginleşmesine vesile olmaktadır.

Mesir Macunu Nasıl Yapılır?

Mesir macunu 41 çeşit baharat barındırırken bu baharatların doğru bir şekilde karıştırılması ile elde edilir. Manisa’da mesir macunu yapımı konusunda ünlü pek çok usta bulunur ve bu hünerli ustaların, tecrübelerine dayanarak bugüne getirdiği tarifler bulunmaktadır.

Macunun yapımı için mesir macunu malzemeleri olarak sayılan 41 adet baharatın bir araya getirilmesi gerekir. Ardından mesir macunu içindeki baharatlar arasından sert olanları öğütülerek un kıvamına getirilmektedir. Bu aşamada ince bir elekten geçirilerek hiçbir topak kalmaması sağlanmalıdır.

Karışımda kullanılan baharatlardan sıvı olanlarla bitkiler karıştırılarak un halinde olan diğer karışıma azar azar eklenir ve son karışım elde edilir. Birbirine iyice yedirilerek son hali verilen karışım, macun haline gelince cam kavanozlara konularak bekletilir.

Mesir Macunu Faydaları Nelerdir?

Mesir macunu denildiğinde akla Manisa kadar, sağladığı faydalar da gelmekte ve buna bağlı olarak mesir macunu hangi hastalıklara iyi gelir sorusu sorulmaktadır. Mesir macunun gerçekten olumlu etkileri bulunmaktadır.

Mesir Macunu Nasıl Kullanılır?

Mesir macunu kullanımı tüketim şekli itibariyle sadece yenilerek olmaktadır. Kavanozlardan kaşıkla yemenin yanında çubuk şeklinde hazırlanan klasik hali ile de yenilebilir. İçerdiği baharatların bazılarının karışımından yapılan mesir macunu çayı ya da bir başka deyişle mesir çayı da ayrı bir kullanımdır ancak bu çay, toz halinde demlemeye hazır halde satışa sunulur. Tüketimi açısından sıkça sorulan mesir macunu bozulur mu sorusuna, satın aldığınız ürünün son kullanma tarihine bakmanız ve açıkta uzun süre tutmamanız gerektiği yanıtı verilebilir. Ayrıca mesir macunu içinde eğer glikoz bulunuyorsa, doğallığı bozulmuş demektir.

Mesir Macunu Zararları Nelerdir?

Esasen mesir macunu yan etkileri fazla olan bir gıda değildir. Mesir macunu etkileri genellikle olumlu olmakla beraber kullanıma bağlı olarak az sayıda zarardan bahsedilebilir.

Mesir Macunu Nerede Satılır? Fiyatı Nedir?

Piyasada satılan çok sayıda mesir macunu çeşitleri arasında eğer organik mesir macunu arıyorsanız glikoz içermeyen ürünleri almaya dikkat etmelisiniz. Ortalama 400 gram ağırlığındaki kavanozlarda ya da beşli çubuk paketler halinde satışa sunulan mesir macunlarını, aktarlarda ya da internet üzerinden satış yapan üreticilerin sitelerinde bulabilirsiniz.

Yolunuz düşerse mutlaka Manisa’da yemenizi tavsiye edeceğimiz mesir macunu fiyatları bakımından ise şöhretine oranla oldukça uygundur. Macun fiyatları büyüklüklerine göre 10 ile 25 lira arasında değişir.

Fotoğraflar alıntıdır.

Yazı kaynağı : www.nefisyemektarifleri.com

Cinsel gücü artırmaya ne iyi gelir? Cinsel güç nasıl artar, yöntemleri nelerdir?

Mesir Macunu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Mesir Macunu Az Bilinen Faydaları

‘Mesir Macunu’ cinsel gücü arttırıyor

'Mesir Macunu' cinsel gücü arttırıyor

Özellikle baharın gelişiyle birlikte yenilmesi tavsiye edilen mesir macununun, hormonları harekete geçirdiği, prostat ve cinsel gücü arttırıcı özelliği bulunduğu belirtiliyor.

Mesir macununun içinde bulunan baharatların iştah açıcı, uyarıcı, gaz ve idrar söktürücü özelliklerinden dolayı, bağırsak florasını olumlu etkilediği ve kolon kanseri ihtimalini de azalttığı vurgulanıyor. İçeriğinde bulunan tanen ve reçinelerin antimikrobiyal özelliği sebebiyle, iltihaplı hastalıklara, cilt rahatsızlıklarına karşı iyileştirici özelliği bulunuyor.

Mesir macunu 41 değişik baharattan oluşmaktadır. Bu baharatlardan bazılarına örnekler;

ANASON: İştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır. Karminatif etki bağırsaklardaki fermantasyona engel olmasından ileri gelir.

HİNDİSTAN CEVİZİ ve BEŞBASE: Kaynatılmış suyu mide ağrılarına iyi gelir. Etkisi bileşimdeki uçucu yağlardan ileri gelir.

ÇİVİT: Halk arasında kabakulak ve pnömonide iyi gelir. Bebeklerin ağız mukozasındaki ağrılı yaraların tedavisinde kullanılır.

ÇÖPÇİNİ: Kökünün kaynatılmış suyu egzamada kullanılır. Bileşimindeki tanenden dolayı astrenjan etkisi vardır.

ÇÖREK OTU: Gaz söktürücü olarak kullanılır.

DARFÜLFÜL: Bedeni ısıtıcı ve öksürük kesici olarak kullanılır.

HARDAL TOHUMU: İştah açıcı ve mideyi yatıştırıcı olarak toz halinde kullanılır. Cilt hastalıklarında iltihabı ve ağrı giderici etkisi vardır.

HAVLİCAN: Öksürük kesici ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır. Sindirimi kolaylaştırır, gazı dağıtır, balgamı giderir.

HİYARŞENBE: Müshil olarak kullanılmaktadır. Bileşiminde antrekion türevi vardır.

KAKULE: Lezzet verici , gaz söktürücü, iştah açıcı olarak kullanılır.

KARABİBER: Öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır.

KARANFİL: Ağız kokusu giderici, diş çürüklerinde ve ağrılarında kullanılır.

Bileşimindeki karanfil esansı antiseptik ve ağrı gidericidir.

KEBABE: İdrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır.

KİMYON: Baharat, gaz söktürücü, iştah açıcı ve terletici olarak kullanılır.

Yazı kaynağı : www.sondakika.com

Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks Sırları

Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks Sırları

HAREMİN GÜCE GÜÇ KATAN ÇOK ÖZEL YİYECEKLERİ VE İÇECEKLERİ…

Topkapı Sarayı II. Avlusu’nun Marmara Denizi cephesi boyunca uzanan ve on gözden oluşan Saray mutfaklarında, güneyden başlamak üzere, ilk üç mutfak sırasıyla padişah, valide sultan, padişah kızları ve kadınlarına, sekizinci mutfak ise cariyelere tahsis ediliyor. Harem Dairesi’nde Altın Yol’dan Kalfalar Dairesi’ne çıkan merdivenin altındaki kapıdan girilen ve “Padişah Mutfağı” ya da “Kuşhane Mutfağı” adı verilen küçük mutfak ise özel günlerde ve gecelerde, gerektiğinde padişah ile üst düzey hanedan mensuplarına hizmet ediyor. Bakır veya porselenden yapılan servis tabakları, sofra örtüsünün ortasındaki nihalenin üzerindeki siniye konuyor, çevresine yerleştirilmiş minderlere oturularak yemek yeniyor. Saray yemeklerinde hem padişahların hem şehzadelerin cinsel gücüne güç katan yiyecek ve içeceklerin yanında her zaman bir kuzu eti, peynirli ya da kıymalı börekler, kuşbaşı etli çeşitli sebze yahnileri ve geleneksel pilav bulunuyor.Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks SırlarıAkşamları yemek tepsilerine, içinde taze meyvelerden yapılmış komposto ve “şehvet arttırıcı şerbetler” bulunan güğümler de ekleniyor. Cinsel isteği arttıran, susatmayan, hazmı kolaylaştıran, sindirime yardımcı olan, C Vitamini deposu olan, enerji veren ve kan yapan Osmanlı Şerbetleri’nin içerisinde sadece bitki ve yemişler bulunuyor. Meyveler ve reçellerse, zaten Harem’de bulunduğundan, ayrıca getiriliyor. Saray’da, sabah kahvaltılarında soğuk et (kavurma), peynir, reçel ve yumurtanın yanında cinsel gücü arttıran bal ve kaymak her zaman veriliyor. Öğle yemekleri öğle saatinden önce, kış dönemindeyse saat 10’da yeniliyor. Akşam yemekleri de güneş batmadan iki saat önce çıkıyor. Akşamları böyle erken yendiğinden, akşamüzerleri bir şey verilmiyor, buna karşılık geceleri mevsimine göre taze ya da kuru meyve servisi yapılıyor. Ama tüm bu rutinlerin dışında “cinsel gücü arttıran macunlar ve diğer karışımlar”, çok özel baharatlarla süslenmiş “afrodizyak yiyecekler ve içecekler” ikram ediliyor. Cinsel gücü artırıcı olduğuna inanılan birçok bitkinin ve baharatın karışımı ile elde edilen macunlar, özünde enerji verici… Bu ürünlerin cinsellikte kaybedilen enerjiyi tamamlama etkisi olduğu biliniyor. Macun içindeki bitki ve baharatların idrar yollarını ve idrar torbasını uyarması nedeniyle, cinsel organlar üzerinde uyarıcı etkileri oluyor.

AFRODİZYAKLAR…

Güneydoğu Asya’da kınkanatlı böceklerin, Meksika’da tahtakurularının veya Afrika’da kaplan testisinin afrodizyak olduğu düşünülerek yenilmesi ve ülkemizde ise bitkilerden ve tatlılardan yararlanılması kadar “padişah macunları” veya “mesir macunları” gibi macunların sık tüketilmesi, insanların cinsel uyarıcı maddelere ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. Cinsel uyarıcı bitkilerin cinsel yaşam üzerindeki etkilerine dair tarihte pek çok efsane var… Bir efsaneye göre, Yunan Aşk Tanrıçası “Afrodit”, her gece birlikte olduğu seçilmiş erkeklere, onların cinsel gücünü artırıcı ve uyarıcı bitkisel içecekler ve karışımlar hazırlamaktaymış, işte bu nedenle cinsel uyarıcı etkisi olan karışımlara “afrodizyak” adı veriliyor. İnsan vücuduna ağız yoluyla veya sürülerek dışarıdan alınan ilaç, hormon veya bir takım maddelerin cinsel eylemler üzerinde belli uyarıcı ve haz verici etkileri olabiliyor, bunlara “afrodizyaklar” deniyor. Tüm hücrelerle birlikte cinsel sistemi güçlendirip canlandıran ve organik işlevleri destekleyen bu maddelerin etkileri iki şekilde oluyor. (1) Bazı maddeler cinsel istek üzerinde etki yaparak cinsel tutkuyu ve ihtirası arttırıyor. (2) Bazı maddeler ise sadece cinsel organların fiziksel tepkilerini farklılaştırarak erkeklerde sertleşmeyi kolaylaştırıyor, kadınlarda ise ıslanmayı ve cinsel organlara giden kan akımını arttırıyor. Dölyatağını güçlendirici bitkilere örnek olarak; aslanpençesi, civanperçemi, çobançantası, ökseotu, sarı kantaron, kediotu kökü, mayıs papatyası, hayıt meyvesi, aslankuyruğu, keçisakalı verilebiliyor. Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks SırlarıCİNSEL İSTEĞİN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR…

Cinsel istek insan vücudunun en önemli işlevlerinden biri… Cinsel istek genel olarak sağlıklı olma temeli ve hormonların etkisi olmak üzere iki ana temele dayanıyor. Cinsel isteği belirleyen ya da bunu kontrol eden en önemli fonksiyonların başında ise psikolojik durum geliyor. Cinsel hayatın sağlıklı olması ve dengeli bir bütünsellikle çalışabilmesi için, bedenin ve ruhun bir bütün olarak sağlıklı ve dinç olması gerekiyor. Kafanın rahat olması, stresten arınmış olmak, herhangi bir psikolojik sorunun olmaması cinsel isteği belirleyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Eğer kişinin yaşam biçimine karamsarlık hâkimse ve düzenli beslenmiyorsa cinsel hayatı bu durumdan olumsuz etkilenebiliyor. Bu nedenle Osmanlı Sarayında gevşeme ve rahatlamanın yanında cinsel isteğin arttırılması hedefleniyor.

CİNSEL UYARICILARIN ETKİ MEKANİZMALARI…

Cinsel uyarıcı maddelerin hangi koşullar içinde alındığı etki açısından önemli… (1) Bu maddelerin çoğu beyindeki belli merkezler üzerinden etki yapıyor. (2) Bazılarıysa doğrudan doğruya cinsel organları denetleyen sinirler üzerinde uyarıcı oluyor. (3) Bazı keyif verici maddeler sarhoşluk gibi genel bir durum yaratarak cinsel davranış farklılıklarına yol açabiliyor.

AFRODİZYAK MÖNÜLER…

Erotizm ve yiyecekler ayrılmaz bir bütün… Bu bağlamda içinde fındık, mısır, köri ve buğdayın kullanıldığı “Aşk Çorbası”, çeşitli deniz ürünleri ve sebzeyle pişirilen “Deniz Ürünlü Sote” ve kuru incir, ceviz, tarçınla hazırlanan “Mutluluk İksirli Aşk Pastası”, çok özel baharatlarla süslenmiş “Harem Kebabı”, afrodizyak kuş üzümü, dolma fıstığı ve tarçın ile zenginleştirilmiş “Bıldırcın Dolması” ya da “Tarifsiz Mutluluk” afrodizyak özellikler taşıyan mönüler olarak biliniyor.Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks SırlarıHAREM KEBABI…

Harem Kebabı, 4 adet patates, yarım su bardağı süt, 250 gram dana kuşbaşı et, 1,5 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, kekik, tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1/4 kaşık ayçiçeği yağından yapılıyor. Bakır tencerelerde etin bütün malzemelerini koyularak bir süre kavruluyor. Daha sonra üzerini geçecek kadar su koyup tencerenin ağzı kapatılıyor. Kebaba isteğe ve damak tadına bağlı olarak sarımsak, fesleğen, çakşır kökü, kekik ve nane gibi çok özel afrodizyak baharatlar da ekleniyor. Yaklaşık yarım saat sonra kontrol ediliyor, et suyunu çektiğinde ve kıvamlı bir görünüm aldığında altı kapatılıyor. Daha sonra haşlanan patatesler bir kapta tereyağı, tuz ve sütle eziliyor, en son püre servis tabağına alınarak üzerine et, sosuyla birlikte ilave ediliyor.

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRAN FORMÜLLER…

“HAFSA ANA MACUNU”, pekmez, Hindistan cevizi, zencefil, havlucan, hardal, limontuzu ve tarçın çiçeğinden yapılıyor. “PADİŞAH MACUNU”, Anadolu’da afrodizyak olarak kullanılan, çok sayıda ot, baharat, bal ve pekmezden elde edilen enerji veren bir karışım olarak biliniyor. “MESİR MACUNU”, karanfil, karabiber, anason, portakal kabuğu, bal, topalak, kebabe, kimyon, meyan balı ve şekerden yapılıyor. “BALLI ÇEREZ”, bal, arısütü, 15 çeşit çerez, Hindistan cevizi, turp tohumu, kayısı çekirdeği ve çörek otundan elde edilen bir karışım olarak dikkat çekiyor.Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks SırlarıAFRODİZYAK OSMANLI MASAJ YAĞI…

(1) Yasemin yağı, (2) ylang yılang yağı, (3) sandal ağacı yağı, (4) lavanta yağı, (5) gül yağı, (6) badem yağı, (7) avakado yağı ve (8) susam yağı dünyadaki sekiz popüler cinsel isteği artıran yağ olarak biliniyor. Kolaylıkla uygulanan bu yağların uyarıcı etkisi oldukça yüksek ve güzel kokusu çok etkileyici… Afrodizyak Osmanlı masaj yağı 100 cc badem yağı, avakado yağı veya susam yağı, her birinden 6 damla olmak üzere gül, lavanta ve kişniş otu yağı ve yarım vanilya çubuğundan hazırlanıyor. Hazırlamak için bütün malzemeler birbirine iyice karıştırılıyor ve bu karışım koyu renkli cam bir şişeye koyuluyor. Daha sonra bu karışımın içine vanilya çubuğu bütün olarak atılıyor. Karışım ışıktan uzak bir yerde 48 saat dinlenmesi için bekletiliyor. Vücuda masaj yaparak sürülen bu karışım ile kişi kendini hoş heyecanlara bırakabiliyor. Bu yağlar doğrudan tüm vücuda uygulanıyor ortalama 30 dakika içerisinde etkisini göstermeye başlıyor.

CİNSEL UYARICILAR HAKKINDA AZ BİLİNENLER…

Cinsel uyarıcıların erkekler üzerindeki etkileri oldukça iyi bilinmesine karşılık kadınların çoğunun maddelere gösterdikleri tepkiler az biliniyor. Âşık olmanın olağanüstü afrodizyak etkisinin yerini dolduracak herhangi bir kimyasal maddeden söz etmek henüz mümkün değil… Cinsel arzuyu arttırıcı maddeler ve ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmek gerekiyor. Cinsel arzuyu arttırıcı maddeler aktarlardan temin edilebiliyor. Doğal afrodizyakların yan etkileri çok düşük… Kimyasal afrodizyakların ise çok… Bu nedenle kimyasal afrodizyakları tansiyon, kalp hastaları, beyin rahatsızlığı olanlar, felç geçirenler ya da ağır depresyondaki kişilerin muhakkak doktor kontrolünde kullanmaları gerekiyor. Keyifli bir cinsel yaşam için şifalı bitkilerden ve afrodizyaklardan faydalanmanın yanında sağlıklı beslenmek, stresten uzak durmak ve düzenli egzersiz yapmak gerekiyor. Bunun için hafif ve fazla yorucu olmayan yoga ve meditasyon gibi gevşeme tekniklerinden veya egzersiz programlarından yararlanılabiliyor.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRMANIN SIRLARI…

Tatminkâr bir cinsellik, iyi beslenme ve düzenli egzersizler sağlıklı ve mutlu yaşamın vazgeçilmez parçaları… Yenilen yemeklerin cinsel yaşama doğrudan etkisi olabiliyor. Cinsel gücü artırmak, şehvet dolu geceler yaşamak ve daha kaliteli bir cinsellik yaşamak için afrodizyak yiyeceklerin yenilmesi gerekiyor. Çilek, fındık, zencefil, ceviz, bal, yulaf ezmesi, çikolata, yumurta gibi yiyeceklerle beslenmek sağlık bir cinselliğin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Osmanlıdan Günümüze Beslenme Ve Seks SırlarıBESLENMENİZE DİKKAT EDİN!

Sağlık ve yaşam açısından ilk olarak dikkat edilecek husus olan beslenme, insanın yaşam döngüsünün göstergesi olan cinsel istek yani libido için son derece önemli… Cinsel gücü artırmak için protein ve aminoasit tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
* İktidarsızlık ve kısırlığı önlemek için susam, bezelye, yerfıstığı, jelâtin, yürek ve yumurtada bulunan “arginin”,
* Cinsel yoğunlaşmayı engelleyen yorgunluk hissini önlemek için süt, yerfıstığı, balık, et, peynir, yumurta, bezelye, soya fasulyesi, buğday özü ve yeşil sebzelerde bulunan “lösin”, arpa, beyin, yürek, süt, karaciğer, istiridye, nohut, bezelye, pirinç, soya fasulyesi, buğday özü ve buğday ununda bulunan “B1 vitamini” ve yoğurt, istiridye, yeşil sebze, mantar, buğday özünde bulunan “B2 vitamini”,
* Kadınlarda vajina kaslarının esnekliği ile hareketliliğinin oluşumunu, erkeklerde ise cinsel etkinliği artırmak için yumurta, sardalye, pirinç, peynir, ayçiçeği çekirdeğinde bulunan “methionin”,
* Cinsel yoğunluğu artırmak ve cinsel isek uyandırmak için yeşillik ve susamda bulunan “triptofan” ve balıklarda bulunan “B12 vitamini”,
* Sperm hareketliliğini artırmak ve adrenalin salgısını yükseltmek için susam, yulaf, yumurta, peynir ve karaciğerde bulunan “fenilalanin”,
* Her iki cinste kas zayıflığı ve salgı bozukluğun önlemek, kadınlarda hamilelik dönemindeki cinsel isteği artırmak için buğday özü, soya fasulyesi, pamuk tohumu, keten ve bunları yağlarında bulunan “E vitamini”,
* Erkeklerde testosteron artımı ve meni üretimi için süt ürünleri, deniz ürünleri, turp, enginar, kivi, avokado, böğürtlen, muz, karaciğer ve marulda bulunan “çinko” ve
* Erkekte kısırlığı, kadın da ise orgazm bozukluklarını önlemek için yeşil sebze, sarı renkli meyveler, dana ve tavuk ciğerinde bulunan “A vitamini” alınmasında fayda var…

DÜZENLİ SPOR YAPMAK ŞART!

Spor yapmanın sağlık açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu bilinen bir gerçek olduğu gibi cinsel isteği artırdığı ve cinsel yaşam süresini uzattığı da unutulmamalı… Spor yapmanın cinsel yaşamdaki etkileri aşağıdaki gibi sıralanabiliyor:
* Cinsel isteği artırıyor. Çünkü kan akışının hızlanmasıyla cinsel organlara giden kan basıncı artıyor.
* Vajinada kalma süresini uzatıyor. Çünkü yorgunluk hissini engelleyeceğinden, erkek vajina içerisinde daha uzun süre kalabiliyor.
* Erken boşalma ve sertleşme kaybını önlüyor. Çünkü vücut oksijen seviyesi artacağından erkeğin cinsel hazzı da artıyor.
* Penisin sertleşme kalitesini arttırıyor ve erkeğin boşalma süresini uzatıyor. Çünkü aşk kasları adını verdiğimiz pelvik taban kaslarının çalışmasıyla o bölgeye giden kan akışı artıyor.

ÖNSEVİŞMEYİ UZUN TUTMAKTA FAYDA VAR!

Her iki cinsin de cinsel haz seviyesinin artması ve doyurucu bir orgazm yaşayabilmesi için ön sevişme oldukça önemli… Yeterli bir ön sevişme sonrası; en az ön sevişme kadar uzun ve kesintisiz cinsel ilişki yaşanabiliyor, doyurucu bir boşalma ve orgazma ulaşılabiliyor.

CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe

Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın