hırvatistan dünya haritasında nerede
hırvatistan dünya haritasında nerede bilgi90’dan bulabilirsiniz
HIRVATİSTAN HARİTASI
HIRVATİSTAN HARİTASI
Ekvator Haritanın Vektörel Çizim olarak üretmiş olduğu Hırvatistan Haritası Detaylı, Ayrıntılı Siyasi, Fiziki yada Karayolları Haritası olarak istediğiniz ebat ve özelliklerde hazırlanmaktadır.
Hırvatistan Haritası Türkçe ve İngilizce olarak üretilmiş olup üzerinde tüm Şehirler, İlçeler, Bucaklar, Karayolları, bulunmaktadır. Fiziki Hırvatistan Haritasında,
Tüm Akarsular, Dağlar, Ovalar, Platolar, Eş Yükselti Eğrileri vb tüm Fiziki Bilgiler mevcuttur. Hırvatistan Yol Haritası üzerinde tüm Karayolları ve Demiryolları ağı bulunmaktadır.
Hırvatistan Haritası Uydudan Görünüm olarakda üretilmektedir. Dilerseniz Hırvatistan Şehirler Haritasını firmamızdan lisanslı olarak Ai, Pdf, Corel Draw Cdr, Eps, Jpg, Tiff vb. formatlarda
Vektörel Çizim olarak satın alıp kullanabilirsiniz.
Büyük Boy Hırvatistan Haritası Baskısı ve Hırvatistan Duvar Haritası Baskı ve Kaplama Çeşitleri Tıklayınız
Hırvatistan Siyasi Haritası – Hırvatistan İller Haritası – Detaylı Hırvatistan Haritası
Hırvatistan Fiziki Haritası
Sitemizde bulunan tüm Atlas ve Haritaların Telif Hakları Ekvator Harita’ya aittir. Hiç bir şekilde, basılı, görsel yada internet üzerinde, kaynak göstererek dahi kullanılamaz.
Yazı kaynağı : www.mapharita.com
Hırvatistan’a Gidilmeden Önce Bilinmesi Gerekenler Nedir?
Hırvatistan Politikası Nasıldır?
Hırvatistan politikası, parlamenter, temsili demokratik cumhuriyet çerçevesi içerisinde hükümet başkanının Hırvatistan başbakanı olduğu bir sistemdir. Yürütme yetkisi hükümet ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı tarafından kullanılırken, yasama yetkisi Hırvat Parlamentosu’na aittir. Hırvatistan başkanı Zoran Milanović’tir ve hakim olan görüş sosyal demokratik görüştür. Hırvat Parlamentosu, tek meclisli yasama organıdır ve 4 yıllık görev için gelen 151 üyeden oluşmaktadır. Güncel Hırvat Anayasası 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Anayasanın içeriği tarihsel temeller, temel hükümler, insan haklarının ve temel özgürlüklerin korunması, hükümet teşkilatı, Hırvatistan Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi, yerel ve bölgesel yönetim, uluslararası ilişkiler ve anayasanın değiştirilmesidir.
Günümüze kadar 5 kere anayasanın değiştirilmiş olduğu Hırvatistan politikası, 2014 anayasası ile devam etmektedir.
Hırvatistan Yönetim Şekli Nedir?
Hırvatistan’da yönetim şekli üniter demokratik parlamenter cumhuriyettir. Cumhurbaşkanı Zoran Milanović’tir. İktidarda bulunan komünist iktidarın çökmesinden sonra 1990’da yeni anayasanın kabul edilmesi ile beraber Hırvatistan’da ilk çok partili seçim düzenlenmiştir. Yürütme, hükümet ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı tarafından kullanılırken, yasama yetkisi Hırvat Parlamentosu’na aittir. Hırvatistan’da yargı, yasama ve yürütmeden bağımsız olarak yürütülmektedir.
Hırvatistan’ın Dahil Olduğu Uluslararası Anlaşmalar Nelerdir?
Hırvatistan’ın dahil olduğu uluslararası anlaşmalar aşağıda listelenmiştir.
Hırvatistan Avrupa Birliği Üyesi Midir?
Hırvatistan Avrupa Birliği üyesidir ve 1 Temmuz 2013 yılında kabul edilmiştir. 2003 yılında başvuru yapan Hırvatistan, zaman zaman Avrupa şüpheciliği yaşamış olsa da Avrupa Birliği üyeliğini desteklemiştir. Hırvatistan’ katılım görüşmeleri 30 Haziran 2011 yılında bitmiş olup 9 Aralık 2011’de katılım antlaşması imzalanmıştır. Hırvatistan’da yapılan referandum süreci %66 Hırvatistan lehine sonuçlandıktan sonra ise 1 Temmuz 2013 tarihinde Hırvatistan Avrupa Birliği’ne girmiştir.
Hırvat kamuoyu üyelik zamanında ikiye bölünmüştür; bölünmenin en büyük sebebi Avrupa Birliği içerisinde çözülemeyen ekonomik ve sosyal sorunlar olmuştur.
Hırvatistan Schengen Ülkesi Midir?
Hırvatistan Schengen ülkesi değildir.
Avrupa Birliği’ne ait birçok ülke Schengen ülkeleri listesine dahilken, Hırvatistan bu listede bulunmamaktadır.
Schengen vizesi ile Hırvatistan’a girilebilirken, Hırvatistan Schengen vizesi bulunmamaktadır.
Hırvatistan NATO Üyesi Midir?
Evet, Hırvatistan NATO üyesidir ve 2009 yılında dahil olmuştur. Hırvatların, NATO ile ilk ilişkinin başlaması ise 1953 yılında Yugoslavya’nın Balkan Paktı’na dahil olması ile olmuştur. NATO üyeliği için zamanında bir referandum düzenlemek istemiş olan Hırvatistan başkanının isteği ise parlamento başkanı tarafından reddedilmiştir. 2007 yılında yapılmış olan anketle beraber ise halkın %52’sinin NATO üyeliğini desteklediği ve %25’inin reddettiği belirlenmiştir. Hırvatistan NATO içerisinde en güçlü 19. orduya sahiptir.
Yazı kaynağı : vizem.net
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler