gusul abdesti almadan oruç tutmak kabul olur mu

gusul abdesti almadan oruç tutmak kabul olur mu bilgi90’dan bulabilirsiniz

Gusülsüz oruç tutulur mu? Gusülsüz oruca niyet edilirse oruç kabul olur mu?

Gusülsüz oruç tutulur mu? Gusülsüz oruca niyet edilirse oruç kabul olur mu?

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, orucu etkileyen durumlarla ilgili tüm sorulara yanıt arıyor. Bunlardan biri de gusül abdesti almadan oruç tutmayla ilgili. Peki gusül abdesti almadan oruç tutulur mu? Diyanet’in konuyla ilgili açıklaması…

Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklaması şu şekilde;

Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.

Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 372).

Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu? Boy abdesti almadan tutulan oruç kabul olur mu?

Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu? Boy abdesti almadan tutulan oruç kabul olur mu?

Gusülsüz oruca niyet etmek pek çok kişinin merak ettiği bir konu olarak gündeme geldi. Ramazan ayında en çok tartışılan konulardan biri olan gusül abdesti olmadan oruç tutma hakkında tartışmalar sürüyor. Gusülsüz oruca niyet edilirse oruç kabul olur mu sorunun cevabı merak ediliyor.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutanların kafasına takılan pek çok soru gündem olmaya başladı. Her yıl Ramazanda en çok tartışılan konular arasında gusülsüz yani boy abdesti olmadan tutulan oruç geliyor. Din İşleri Yüksek Kurulu, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada boy abdesti olmadan oruç tutma konusuna parmak bastı. Gusülsüz oruç tutulur mu?

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar bunu en doğru şekilde yapmanın yollarını araştırıyor. Orucun kabul olup olmamasını etkileyen faktörler ile ilgili sorular her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da gündeme geldi. Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu? Boy abdestsiz oruç tutmak kabul olur mu?

BOY ABDESTİ ALMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

Ramazanda oruç tutan vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında gusülsüz oruca niyet etmek geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, boy abdestsiz oruç tutma konusuna açıklık getirdi. Buna göre cünüplük halinin Ramazan ayında oruç tutmaya engel olmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada “İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.” ifadeleri yer aldı. Fakat cünüp olan kişinin bir an önce yıkanıp temizlenmesi gerektiği hatırlatıldı.

GUSÜLSÜZ ORUÇ TUTULUR MUR?

Ramazan ayında en çok tartışılan konulardan gusülsüz oruç tutmak konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Bu açıklamada cünüplüğün oruç tutmaya engel olmadığı belirtilirken, “Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 372).” ifadesi yer aldı.

Yazı kaynağı : www.turkiyegazetesi.com.tr

Gusülsüz oruç bozulur mu? Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Gusülsüz oruç bozulur mu? Gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Oruçluyken cünüp olmanın orucu bozup bozmayacağı konusub araştırılıyor. Çeşitlik nedenlerden dolayı gündüz oruçluyken cünüp olunması halinde gusülsüz bir şekilde oruca devam edilebilir mi? Diyanet gusülsüz oruç tutulur mu sorusuna ne yanıt veriyor?

GUSÜLSÜZ ORUÇ TUTULUR MU?

Gusülsüz oruç tutulur. Cünüp olmak oruç tutmaya engel değildir. Oruca başlamadan ya da oruçluyken cünüp olmak orucu bozmayı gerektirmez. Ancak gusülsüz bir şekilde oruca devam etmek yerine bir an önce temizlenmek gerekir.

Cünüp iken üzerinden bir Namaz Vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur

Yazı kaynağı : www.gazetevatan.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın