eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti bilgi90’dan bulabilirsiniz
Elektrikli Araç Hızlı Şarj İstasyonları Hibe ve Teşvikleri
Elektrikli Araç Hızlı Şarj İstasyonu Nedir?
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulum Maliyeti Nedir?
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Bayiliği Nasıl Alınır?
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Yapan Firmalar Hangileridir?
Hızlı Şarj İstasyonları Destek ve Teşvik Başvurusu Yaparken Dikkat Edilecek Önemli Hususlar
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Yönetmeliği
Yazı kaynağı : odsdanismanlik.com
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu
Evinize, Site otoparkınıza veya ticari tesisinize bir elektrikli araç (EV) şarj istasyonu kurmayı düşünüyorsanız, tebrikler!
Başlamadan önce, ilk sorularınızdan biri büyük olasılıkla, EV şarj istasyonlarının maliyeti nedir? Bu soruyu sizin için burada cevaplayacağız!
Evinize, site otoparkınıza veya ticari EV şarj cihazı türleri olarak sınıfladırabiliriz.
Ticari elektrikli araç şarj istasyonunuzun fiyat etiketi, elektrifikasyon ihtiyaçlarınıza bağlıdır. İşletmeniz için hangi güç seviyesinin en iyi olduğunu bilmeniz gerekecek.
EV şarj istasyonları üç farklı güç seviyesinde mevcuttur: Seviye 1, Seviye 2 ve Seviye 3 veya DC hızlı şarj.
elektrikli araç şarj seviyelerini gösteren grafik
Seviye 1, 220 voltluk bir duvar prizi kullanarak evde şarj etme standardıdır ve en yavaş EV şarj ekipmanı türüdür.
Seviye 2 şarj cihazları genellikle halka açık şarj istasyonlarında bulunur ve 380 volt kullanır. 32A AC şarj imkanı sağlar
DC hızlı şarj cihazları, kurulum maliyeti yüksektir şu an ticari model hariç çok terch edilmez. yüksek volt ile şarj olur. DC hızlı şarj cihazları şu anda bir EV’yi şarj etmenin en hızlı yoludur.
Seviye 1 ve Seviye 2 şarj cihazları, elektrikli otomobilin bataryası tarafından doğru akıma (DC) dönüştürülmesi gereken alternatif akımı (AC) şebekeden besler, çünkü EV bataryaları yalnızca DC akımını kabul edebilir. Bu dönüşüm, Seviye 1 ve Seviye 2 şarj cihazlarını DC hızlı şarj cihazlarından çok daha yavaş yapan şeydir.
elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
Ticari bir EV şarj istasyonu kurmanın maliyeti nedir?
Çoğu ticari tesis, Seviye 2 veya DC hızlı şarj cihazlarını seçer. Doğru tahmin edebileceğiniz gibi, Seviye 1 şarj cihazları en ucuz, Seviye 2 şarj cihazları orta seviye fiyat noktasında ve DC hızlı şarj cihazları en pahalıdır.
Elektrikli araç şarj istasyonu kurma maliyeti nedir ? 22 KW 32A AC şarj istasyonu kurulum maliyeti nedir ?
Bir EV şarj istasyonu kurmayı düşünüyorsanız, maliyetin bir dizi faktöre bağlı olarak değişebileceğini bilmek önemlidir. Genel olarak konuşursak, Seviye 2 şarj istasyonu 1.700 ila 4.500 ABD Doları arasında bir bütçe ayırmanız gerekir. Burada alt yapı için kullanılacak malzeme, işçilik gibi faktörler değişiklik nedeni olabilir.
Yani bu rakama elektrik ve inşaat işleri ile şarj cihazının kendisi dahildir. Elbette, tam maliyet, seçtiğiniz şarj cihazının türü ve gereken elektrik işinin kapsamı gibi şeylere bağlı olacaktır. Ancak doğru bir planlama ile paranızın karşılığını en iyi şekilde alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Evimin otoparkında elektrikli araç şarj istasyonu kurabilir miyim ?
Evet kurabilirsiniz. Yeni projelerde Otopark Yönetmeliğinde ki değişiklikle zorunlu oldu https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/03/20210325-12.htm
Sitede AC elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu olur mu ?
Mevcut sitelerin otoparkında kendi şebeke baranızdan veya RF kartlı sistemlerimizle ve portalımızla, araç sahibine ortak baradan kullanıp ay sonu aidata yansıtılabilir.
Bu konuda site çözümleri sunuyoruz.
Nihayetinde, ticari EV şarj kurulumları için mevcut olan indirimler ve teşvikler nedeniyle nihai rakam çok daha düşük olacaktır. Orada da yönetmelik ve onay süreçleri yer alır. Elektrikli araç şarj istasyonlarına uyarlanabilen mevcut elektrik altyapınız varsa daha da fazla tasarruf edebilirsiniz.
Ticari bir EV şarj istasyonu kurulumuyla ilgili maliyetler nelerdir?
Mülkünüze bir EV şarj istasyonu kurmanın ne kadara mal olacağını anlamak için altyapı ve kurulum maliyetlerini göz önünde bulundurmanız gerekir.
Altyapı giderleri en pahalı olacak ve şunlara bağlı olacaktır:
Ticari EV şarj istasyonlarına güç sağlama maliyeti
İnşaat tadilatı gerektirecek elektrik tesisatı ve tel için işçilik ve malzeme maliyetleri
Yeni beton dökmek için işçilik ve malzeme maliyetleri (gerekirse)
Elektrik panoları için işçilik ve malzeme
Ağa bağlı veya ağa bağlı olmayan (internete/çevrimiçi yönetim sistemine bağlı veya bağlı değil)
Ticari bir EV şarj istasyonunun maliyeti nedir?
Kurulum masrafları aşağıdaki gibi faktörlere bağlıdır:
Şarj cihazı sayısı
Şarj cihazı üreticisi
Şarj seviyesi
İş gücü
İzinler
Vergiler
Konum
Peyzaj/aydınlatma özellikleri
EV şarj çözümü finansman seçenekleri
elektrikli-araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
Elektrikli araç şarj ücreti
Elektrikli araç şarj istasyonu satın al
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak
Taşınabilir elektrikli araç şarj istasyonu
Elektrikli araç şarj istasyonu yapan firmalar
Elektrikli araç şarj istasyonu Haritası
Elektrikli araç şarj istasyonu Yönetmeliği
elektrikli araç şarj istasyonu
Elektrikli araçlar evde şarj edilebilir mi?
Elektrikli araçlar evde nasıl şarj edilir?
Zoe kaç tl’ye şarj oluyor?
Elektrik şarj istasyonu kaç para?
Elektrikli araç şarj istasyonu ücreti
Eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
Elektrikli araç şarj istasyonu satın al
Taşınabilir elektrikli araç şarj istasyonu
Elektrikli araç şarj istasyonu Bayiliği
Elektrikli araç şarj ücreti
Elektrikli araç şarj istasyonu yapan firmalar
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak
Yazı kaynağı : www.azimutsolarenerji.com.tr
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu | Fiyatı, Kurulumu ve Şarj Dolum Süresi
Elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu, tüm dünyada elektrikli araç sayısının artmasıyla beraber oldukça önem kazandı. Bu durum, ülkemiz için de aynı derecede geçerli. Bizler de, Üçay Mühendislik olarak Elektrikli araç şarj istasyonu çalışma prensibi ve kurulum işleminin yanı sıra merak edilen birçok konuyu detaylı olarak ele aldık.
Elektrikli Şarj İstasyonu Nedir?
Elektrikli araba şarj istasyonu: Araç bataryalarının dolmasını yani şarj etmesini sağlayan ve AC / DC üniteleri diye ikiye ayrılan alt yapı sistemidir. Yoğun olarak kullanıldığı alanları ise aşağıda maddeler halinde görebilirsiniz.
Üçay Mühendislik ve EATON Elektrikli Şarj İstasyonları
Türkiye’nin en büyük mühendislik firması Üçay Grup, dünyanın en iyi güç yönetim firması EATON ile ülke genelinde “Elektrikli Araç Şarj İstasyonları” çözümlerinin satışında ve servisinde birlikte hareket etmektedir.
Bu iş birliği sayesinde hem ev ve iş yerlerinde gerekli çalışmalar sonucunda şarj istasyonlarının hızlıca kurulumu sağlanır.
Eve Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kurulumu?
Elektrikli arabaların bataryaları sayesinde, en hızlı şarj istasyonlarıyla evinizde ya da işyerinizde güvenle dolum gerçekleştirebilirsiniz. Şarj istasyonunun kurulumu, cihaz ayarlarının yapımı ve kullanıma hazır hale gelmesi, Üçay Mühendislik Elektrikli Araç Şarj İstasyonları bölümündeki uzman ekipler tarafından gerçekleştirilir.
Şarj istasyonları kurulumu için tek yapmanız gereken Üçay Mühendislik Elektrikli Araç İstasyonu sayfasını ziyaret etmek. Ücretsiz keşif imkanından yararlanmak için sayfada yer alan formu doldurarak ya da 444 82 29 iletişim kurarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ortak Paylaşımlı (İstasyon – Yol Kenarları) Araç Şarj İstasyonları Kurulumu
ÜÇAY Grup ve EATON işbirliği ile verilen hizmet içerisinde ortak paylaşımlı şarj istasyonları kurulumu da yapmaktadır. Kısaca belirtmek gerekirse, bu sistem sayesinde birden fazla elektrikli aracı olanlar, evde ya da işyerinde paylaşımlı özelliğe sahip şarj üniteleri sayesinde araçları şarj edebilecektir.
BUNU DA OKU: Elektrikli Arabayı Şarj Etmek Ne Kadar Sürer?
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Nasıl Çalışır?
Elektrikli araç şarj istasyonlarının çalışma prensibi son derece basit. Bir nevi telefon şarj işleminden çok farklı değil. Ancak araç şarj istasyonları iki farklı ünite sistemine sahip. Birincisi AC yani alternatif akım, ikincisi ise DC yani doğru akım. Sonuç olarak şarj işlemi bu iki tip istasyon üzerinden gerçekleşir. Gelin, her iki araç şarj istasyon tipini yakından inceleyelim…
Alternatif Akım (AC)
Elektrik şebekesinden gelen güç (günlük hayatta kullandığımız prizler) AC’dir. Bu nedenle elektrikli araç şarj etme işleminde de AC elektrikli şarj ünitesi kullanımı daha yoğundur.
AC tipi istasyon, kısıtlı güç potansiyeli ile araçları güç akışı sağlar. Bu sebeple, arabaları şarj etmenin en ucuz yolu olsa da daha uzun bir sürede batarya dolumu gerçekleştirmektedir.
Araçlar direkt olarak AC güç ile şarj olamaz. Bu akımın bataryaya iletilmeden önce DC akıma dönüştürülmesi gerekir. Bu yüzden araç içerisinde bu görevi üstlenen güç dönüştürücü vardır. Bu dönüştürücü, AC tipi araç şarj istasyonu üzerinden gelen alternatif akımı doğru akıma çevirir ve bataryaya iletir.
Elektrikli aracın AC/DC güç dönüştürücüsü 3.7 – 7.4 – 11 ya da 22 KW gücündedir ve şarj hızı AC/DC çeviricisinin gücüyle doğru orantılıdır.
BUNU DA OKU: Elektrikli Araba Modelleri | Şarj Güçleri ve Batarya Kapasiteleri
Doğru Akım (DC)
DC ünite araç şarj istasyonu, yüksek hızlı şarj olarak tanımlanır. Şarj işleminin hızlı olmasını ana sebebi ise, alternatif akımın istasyon sayesinde doğru akıma dönüşüp, aracın bataryasını doldurmasıdır. Mesela AC ünitede şarj işleminde enerji AC/DC güç dönüştürücüsünden, DC ünitede şarj işleminde ise enerji direkt olarak bataryaya beslenmektedir.
DC şarj istasyonlarının kapasitesi ortalama 22 KW ile 450 KW arasında değişkenlik gösterir. Aracın şarj olma süresi de, araç batarya gücüne ve DC şarj etme güç doğru orantılıdır.
AC/DC Araç Şarjı Çalışma Prensibi
Elektrikli araç bataryaları DC güç ile şarj olur. Bataryalı enerji depolama sistemlerinde durum bu şekildedir.
Elektrik enerjisi DC olarak depolanabildiği için elektrikli araçların bataryası da aslında DC olarak şarj olmak ister. Ancak, kullandığımız tüm şebeke AC alt yapısındadır. Yani erişime sahip olduğumuz güç AC olduğu için, olur da bizler AC ünite ile araç şarj etmek istersek diye araçların içerisinde AC/DC çevirici üniteler yer verilmiştir.
BUNU DA OKU: Elektrikli Araba Nasıl Şarj Edilir?
AC ve DC Araç Şarj İstasyonlarının Farklılıkları Nelerdir?
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Fiyat Listesi?
Araç şarj istasyonları fiyatları, kWh tabanlı belirlenmektedir. Peki, araç şarj istasyonlarında otomobil şarj ücretleri ne kadar? İşte, elektrikli araç şarj ağı işletmecilerinin tarifleri;
ZES FİYAT LİSTESİ
E-ŞARJ FİYAT LİSTESİ
VOLTRUN FİYAT LİSTESİ
SHARZ.NET FİYAT LİSTESİ
AKSA ŞARJ FİYAT LİSTESİ
NOT: Fiyatlar elektrik fiyatlarına yapılan zamlara göre değişkenlik göstermektedir. Fiyat tablosu Ağustos 2022 dönemini kapsamaktadır.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Avantajları Nelerdir?
Elektrikli araç şarj istasyonlarının hem maddi anlam hem de iklime duyarlığı bakımından birçok avantaja sahip. Bu avantajlar, “elektrikli araç istasyonlarının neden kurulması gerekir?” sorusunun da bir nevi cevabını ortaya koymaktadır. Peki, nedir bu avantajlar? Gelin yakından inceleyelim…
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kurulum Maliyeti
Elektrikli araçların kurulum maliyetini belirleyen iki farklı istasyon (yakıt) tipi vardır. Bunlar, AC (Alternatif Akım) ve DC (Doğru Akım) Tipi araç şarj istasyonlarıdır.
AC Araç Şarj İstasyonunu Maliyeti
Sistem, başta evler olmak üzere, işyeri ve otel gibi alanlara yoğunlaşır. Araç şarj istasyonu 1000 Dolar + %18 KDV iken işyeri ve otel gibi işlemler için maliyeti biraz daha yüksektir.
Araç şarj ünitesi Kurulum maliyetleri 0-10 metre için ortalama 300 $ + KDV ( Yapılacak keşfe göre değişkenlik göstermektedir.)
NOT: AC ve DC araç şarj istasyonları kurulum ücretleri günümüzde farklılık gösterir. Sebebi ise sistemin döviz kuru üzerinden belirlenmesidir. Sonuç olarak, dövizin yükselmesi burada bahsettiğimiz fiyatların da yükselmesine neden olacaktır.
DC Araç Şarj İstasyonu Maliyeti
DC hücre tipine sahip araç şarj istasyonları maliyeti AC şarj istasyonuna göre daha fazladır. Bu sebeple maliyeti DC 120 kW istasyon ve diğer gerekli elektrik ekipman – işçilik ücretleri dahil 45,000 $ ve 50.000 $ arasındadır.
AC sistemine göre daha güçlü, büyük ve şarj hızı yüksektir. Ev ve işyerleri için uygun değildir. Bu nedenle yoğun olarak kullanıldığı alanlar, benzinlikler, yol kenarları ve alışveriş merkezleridir.
EPDK’nın Araç Şarj İstasyonları Kurulum Şartları
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) araç şarj istasyonları kurulum şartları;
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Yazı kaynağı : www.ucay.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler